אדריכלות

תערוכת מחברות – עיצוב שנולד בקשר יד-מוח
השרטוט הקלאסי, תמיד היה ועדיין נמצא בראש שיטות העיצוב המודרניות

מאת: שחר לולב, מבעלי משרד האדריכלים SO Architecture

Jean-Pierre Babelon: Châteaux de France au siècle de la renaissance. Flammarion, Paris 1989
  Jean-Pierre Babelon: Châteaux de France au siècle de la renaissance. Flammarion, Paris 1989

תערוכת מחברות, אשר תוצג במהלך החודשים ינואר-פברואר 2014 ב’זהזהזה’, גלריה לאדריכלות, תציג מגוון ספרי שרטוט (סקצ’בוק) – מאת אדריכלים ישראלים. במסגרת התערוכה, יוזמנו המבקרים בגלריה לבחון ולעיין בעשרות ספרי שרטוט בצורה ישירה ובלתי-אמצעית. ספרי השרטוט יהיו נגישים לכל, והמבקרים יוזמנו לאסוף אותם לידיהם, לקרוא, לדפדף ולהתעמק בעולם המשלב את המקצועי, האישי, האינטימי והציבורי. סקיצת המעצב והאדריכל בעלת חשיבות גם בעידן הטכנולוגי, מבשרם של תוכנות העיצוב והתלת מימד של המאה ה-21.

קשר היד-מוח הוא עדיין הקשר המהיר והמיידי ביותר כשמדובר בהעברה ותיעוד של מחשבות ורעיונות. בנוסף, סקיצות מאפשרות תמצות ופיתוח של רעיונות מרחביים המסייעים בקבלת החלטות מהירה לגבי תמצית של בניין או אובייקט תלת מימדי מכל סוג. אנו, במשרד so architecture, עושים שימוש רב ועקרוני בסקיצות, החל מהשלב הראשוני של התכנון ועד לשלב הביצוע. בתחילת תהליך התכנון אנו מעבירים רעיונות ביננו ובין הלקוח בעזרת סקיצות של תוכניות חתכים עקרוניים, פרספקטיבות ,אקסונומטריות ,חזיתות וכו’.

על דף הסקיצה, או בסקאצ’ בוק, כל שיטות הייצוג של האדריכלות מתערבבות ויוצרות את תמצית רעיון הפרויקט. באופן אישי, אני נוהג תמיד להסתובב עם מחברת סקיצות, לכל זמן ומקרה שיעלה לי רעיון או מחשבה אדריכלית, מיד רושם או משרבט אותה, ולאחר מכן בוחן אותה לעומק, שוב ושוב, באמצעות סקיצות, עד לכדי הבשלתה או דעיכתה. גם בשלבי הפיקוח על פרויקטים, הסקיצות עוזרות להסביר פרטים שונים בנוגע לביצוע הנדרש לבעלי המקצוע השונים.

חזרה לחדשות ועדכונים

אשמח שיצרו איתי קשר