מילדות ועד זקנה דמותו של רופא השיניים מרחפת מעלינו. פעם אנשים היו מפחדים מרופאי שיניים ובצדק. היום כמעט כבר לא או בכלל לא ואפילו להיפך. תלוי מי הרופא שלך. בבאר שבע, למשל, יש רופא שאצלו צוחקים או מתפנקים ולפעמים אף מקבלים טיפול רפלקסולוגי תוך כדי ניתוח שתלים. שמו ד”ר סיון קארס והמרפאה שלו מציבה לא רק סטנדרטים חדשים ברפואת השיניים אלא גם חוויית לקוח מרוממת. לפעמים שווה לפתוח את הפה
את המרפאה ההדורה של ד”ר קארס אין צורך להציג לתושבי באר שבע. זוהי אחת המרפאות הידועות והמבוססות בעיר הדרומית.
המרפאה היא רב תחומית ומציעה את כל שירותי רפואת השניים הנדרשים – החל מרפואה מונעת, דרך רפואת שיניים לילדים ואורתודנטיה וכלה בשיקום הפה. בנושא האחרון המרפאה מציעה מומחיות מיוחדת וטכנולוגיה חדשנית בתחום השתלים.
ד”ר קארס הגיע מהעשייה הציבורית והיה לרופא הצעיר ביותר שניהל את רשת מרפאות סמייל של הכללית – קופת החולים הגדולה בישראל.
אולי דווקא בזכות ההתקדמות המהירה שלו בקריירה הציבורית והפערים שנגלו בין מה שצריך לעשות לבין מה שניתן לעשות במגבלות התקציב והזמן, ד”ר קראס הלך ופיתח חזון פרטי מרחיק לכת.
צוות רב תחומי של מומחים ותודעת שירות גבוהה
“רפואת השיניים המודרנית היא תחום דינמי, מתחדש ומלהיב”, אומר קארס “כל הזמן יש התקדמות בשיטות הטיפול, בחומרים, במכשור. הקמתי מרפאה שהיא תמיד המילה האחרונה במה שיש לרפואה להציע. אני כל הזמן לומד ומתחדש. נע בין סמינרים, קורסים וימי עיון. אני מחזיק פה צוות של מומחים בתחומי הטיפול השונים, שנבחר בקפדנות רבה. מעבר להיותם מצטיינים בתחומם הם חייבים להיות בעלי תודעת שירות גבוהה ביותר. כל לקוח שמגיע לכאן מקבל יחס אדיב ואוהד. לקוחות אוהבים להגיע אלינו כי קודם כל חשוב לנו שיהיה להם נעים ושלא יהיה כל חשש.”
מי אמר שטיפול שיניים חייב להיות כואב?
כך למשל, במרפאה של קארס, אין דבר כזה כאב. קשה לשכנע בכך, במיוחד אנשים בני הגיל השלישי שזוכרים איך זה היה ובאים לעקירות ולניתוחי שתלים מורכבים.
“יש היום דרכים רבות להפיג כאב ואין שום סיבה שאדם יחוש כאב בטיפול שיניים ולא משנה עד כמה הטיפול מורכב. כשאדם בא למרפאה הוא מתקבל כאילו הגיע לספא. יש אווירה רגועה ואסטטית. הוא צריך לשכב על הכיסא וליהנות. יש לו אפשרות לבחור את המוזיקה שהוא אוהב מתוך מבחר גדול של סוגי מוזיקה. גם ילדים וגם קשישים מוצאים פה את עצמם”.
אבל אל תחשבו שכאן נגמרת היצירתיות. חוץ מאווירה מפתה וידיים מקצועיות ורגישות – יש פה שפע של רעיונות להפגת המתח לאנשים שמגיעים לחוצים למרות הכול.
כך למשל בעת ניתוח שתלים, יש כאלה שזוכים גם לטיפול רפלקסולוגי.
במקרה כזה, הרפלקסולוג שעובד עם המרפאה מכין את החדר לנוחיות המטופל. עשר דקות לפני שמתחיל הניתוח, נכנס הרפלקסולוג לפעולה עם שמנים ארומטיים ומוסיקה הודית. אני מתחיל לנתח כאשר המטופל רפוי לגמרי, מכוסה בשמיכה ולפעמים ישן.
לעתים, בגמר הניתוח, צריך להזכיר לו לשם מה הוא בא.
טכנולוגיה מתקדמת עם היד על הדופק
אבל רופא שיניים מעולה, טכנולוגיות חדשניות ושיטות טיפול מפנקות אינן מספיקות.
איכות השתל או הכתר שמאכלס את פינו בתום הטיפול תלוי במעבדה שאיתה עובד רופא השיניים שלנו. וכמו בכל דבר, גם בתחום זה יש כל מיני סוגי מעבדות וכל מיני סוגי חומרים.
“אנשים לא תמיד מבינים מה משמעות איכות החומרים של הכתרים והשתלים”, אומר קארס. “לפעמים חומר זול פירושו טיפול יקר מאוד כי הוא ידרוש תחלופה כעבור זמן קצר באופן יחסי לחומר איכותי ויקר. אני עובד רק עם מעבדות שמחויבות לטכנולוגיה הגבוהה ביותר בטכנאות שיניים, ושכמוני הם כל הזמן עם היד על הדופק – מתקדמים ומחדשים כל שניתן ולא חוסכים בדבר. כאן אין פשרות. המעבדה שאיתי היא הטובה ביותר והיא מספקת לי עבודה מושלמת עם החומרים האיכותיים ביותר. זה מובן מאליו”.
גם לגיל השלישי מגיע איכות חיים ואסתטיקה
מומחיות מיוחדת שפיתח דר’ קארס היא טיפול בשתלים בקרב הגיל השלישי, דרך שיתוף פעולה עם דר’ מנדי גרוס, מומחה ליישור שיניים- אורתודונטיה ובעל ניסיון ומקצועיות רבת שנים. בניגוד לזמנים עברו שבהם קשישים נהגו להתקין בפיהם שיניים תותבות, שהיו מושרות בכוס מים בלילה, היום, לרוב, זה נראה אחרת. תוחלת החיים המתארכת יצרה גם רצון לאיכות חיים ולאסתטיקה גבוהה ובני הגיל השלישי חפצים אף הם בשתלים. אלא שככל שהגיל מתקדם נעשה הטיפול מורכב יותר ורגיש יותר בשל דלילות העצם. ד”ר קארס ודר’ גרוס נעזרים במכשור חדשני ובטכניקות המתקדמות ביותר הקיימות כיום כדי שהשתלים בפה הזקן יהיו יציבים כמו בפה צעיר.
אף אחד לא יידע שאתה בטיפול
שיתוף הפעולה של דר’ קארס עם דר’ גרוס מתמקד גם ביישור שיניים לילדים ובהכנה לשיקום הפה של מבוגרים, לאחר שעברו יחד הכשרה בנושא בארה”ב. מדובר על טכניקה חדשנית בה מדביקים את הקוביות מאחורי השיניים בעזרת פלטות שקופות, כך שלמעשה לא ניתן לראות שהאדם המבוגר נמצא בטיפול. הטיפול הייחודי גורם גם לתנועה מואצת של השיניים, כך שהוא נמשך רק שמונה חודשים במקום שנתיים, מה שמהווה עבור המטופלים המבוגרים יתרון גדול. “אנשים מבוגרים לא אוהבים ללכת עם ציוד אורתודנטי, אבל בזכות השיפורים האסתטיים אנו רואים יותר ויותר מבוגרים שקופצים על ההזדמנות לעבור טיפול קצר ויעיל בלי שניתן יהיה להבחין בכך”, אומר דר’ גרוס.
ניצולי שואה מטופלים חינם
יום אחד נכנסה למרפאה קשישה ללא שיניים. היא נזקקה לטיפול מורכב ויקר מאוד. היא אמרה: “אני יודעת מה זה רעב ואני לא אסבול שוב רעב. אני רוצה שיניים שיאפשרו לי לאכול כמו בנאדם.”
היא הייתה ניצולת שואה. ממש כמו אבא של קארס.
היא קיבלה את הטיפול היקר ללא כל עלות, ולא זו בלבד, אלא שבאותו רגע ד”ר קארס קיבל החלטה: כל ניצול שואה יטופל אצלו בחינם.
במרפאה ששמה לה למטרה למגר כל כאב, זוהי עוד דוגמה הלכה למעשה.