אמנים מאנגולה מגיעים לישראל
עבודה של MARIZA DOS SANTOS
במסגרת פעילותה לעידוד היצירה האמנותית המשותפת – הישראלית והאפריקאית, מביאה כעת “הגלריה ללימודי אפריקה”, בשיתוף עם “הקרן לתרבות ואמנות מאנגולה”, חמישה אמנים אנגולים לישראל. האמנים יקחו חלק בפעילות בת שבוע, במסגרתה יקיימו סדנאות לימודיות עם סטודנטים מהמחלקה לאמנות רב-תחומית ב”שנקר”. בשיתוף עם הפרויקט לזכרה של דנה מאור, יקחו גם האמנים חלק במיזם אמנות בקהילה ויצרו יחד אמנות
מטרת “הקרן לתרבות ואמנות מאנגולה”, היא לחזק ולחשוף את התרבות האנגולית לעולם, ואילו מטרתה של “הגלריה ללימודי אפריקה” היא לחשוף את הציבור בישראל לתרבות האפריקאית. יחד, כאמור, מביאים שני הארגונים כעת את חמשת האמנים האנגולים, אשר עוסקים באמנות מאספקטים שונים:
- * הזמר Jack Nkango נחשב לאחד הזמרים הבולטים באנגולה והוא גם מלחין ומפיק מוזיקאלי מוכשר. הוא החל את דרכו כבר בגיל ארבע, כששר שירים במחנות פליטים בקנייה ובנמיביה, בתקופת מלחמת האזרחים הארוכה באנגולה. כיום הוא שוב במולדתו, כמוזיקאי בעל שם ונוכחות, אשר עתיד להשתלב גם בפרויקט “קאזה דה מוזיקה” של הקרן לתרבות ואומנות. הפרויקט משלב בין מוזיקה של אמנים ישראלים ואנגולים, ביניהם: ניר מימון (מלהקת “היהודים”), אורי אבני (מפיק מוזיקאלי), מוקי ודודו טסה, ובליוויו הצמוד של אבנר חודרוב.
- * הוגו סלבטורה Salvatore הוא צלם סטילס ווידאו, במאי, יוצר וכותב בינלאומי, המציג מזה שנים את עבודותיו במדינות אירופאיות רבות.
- * הציירת פלסטית MARIZA DOS SANTOS יוצרת עבודות המשלבות סימבולים אפריקאים ואנגולנים רבים. היא עצמה לחמה במלחמת האזרחים באנגולה וחוויה זו מובעת בעבודתה ובאהבתה למדינתה.
- * אמנית הוידאו Rita GT מגיעה ממוצא פורטוגלי ונשואה לאמן אנגולני. היא עושה בעיקר וידאו ארט, אך גם ציורים.
- * Nelo teshera הוא צייר פלסטי ופסל, חבר מזה שנים בקבוצת אלינגה ALINGA, קבוצת אמנים אנגולים שחברו יחדיו והקימו קבוצה לפי 25 שנה. נלו השתתף בתערוכות בינלאומיות רבות.
עבודה של Nelo teshera
במהלך שהותם של האמנים בישראל תתקיים היום, יום ד’, ה-20.11.2013, סדנתExchange , במסגרת התכנית הבינלאומית לאמנות בביה”ס “שנקר”. במהלך הסדנה ייפגשו האמנים עם עשרה סטודנטים מהמחלקה לאמנות רב-תחומית, לצורך פרויקט שיתמקד במושג Exchange. הסטודנטים והאמנים יבדקו ויבחנו יחד את המושג מכל היבטיו, מתוך ההנחה כי חילופין הוא יסוד בסיסי בכל פעולה אנושית וכי ניתן לבצע חילופין כמעט בין כל דבר: מבטים, וירוסים, חולצות, כסף ורעיונות. יחד יצרו המאנים והסטודנטים יצירות אמנות משותפות, אשר יוצגו במהלך חודש דצמבר, ב”גלריה ללימודי אפריקה”. הסדנה תתקיים בהנחיתו של יונתן גולד מהמחלקה לאמנות רב-תחומית בשנקר. במפגש היכרות ועבודה ראשון שהתקיים לפני כמה ימים בגלריה, ברך פרופ’ לארי אברמסון, ראש החוג לאמנות רב-תחומית ב”שנקר” את הנוכחים ואמר שזוהי ההזדמנות הראשונה למפגש יצירתי בין תלמידי המחלקה ובין יוצרים מאפריקה. הוא גם הוסיף כי הוא מקווה לקשרי יצירה בין-תרבותיים נוספים מסוג זה בעתיד.
בנוסף, יתקיים גם בסוף השבוע אירוע אמנותי בנושא “זהות”, תחת הכותרת “גשר תרבות – יוצרים מישראל ומאנגולה”, לזכרה של דנה מאור. ברחוב עמיעד 12, תל אביב-יפו (שוק הפשפשים). הפרויקט גובש כחממה ליזמים צעירים, היוצרים חיבורים בין תחומי מדיה ואמנות עם הקהילה. דנה מאור נהרגה ביוני 2010 בסין ובמשך חייה הקצרים עסקה רבות בעשייה אומנותית ובחיבור בין אנשים ברחבי העולם. לאחר מותה משפחתה וחבריה הקימו את פרויקט אמנות בקהילה, המנציח את נוכחותה של דנה דרך חווית החיים שאפיינה אותה. הפרויקט מתקיים זו השנה השלישית ויעסוק השנה כאמור בנושא “זהות”. הקהל מוזמן לאירוע שיתקיים בשבת הקרובה, ה- 23.11, בין השעות 16:00 – 23:00. כמו כן, התערוכה תישאר במקום עד ה- 29.11.
לבלוג של הפרויקט לחצו כאן>>
________________________________________________________________________________
“הגלריה ללימודי אפריקה” מציגה תערוכות שונות העוסקות בתרבות האפריקאית ופתוחה לציבור בתיאום מראש. הגלריה החדשה שמה לה למטרה לקדם את האמנות האפריקאית בישראל ולחשוף את הציבור לתרבויות השונות ביבשת אפריקה. כתובת: רחוב שד”ל 3 מגדל אלרוב קומה 22. ניתן לתאם ביקור בטלפון: 03-72092100.