מי עומד מאחורי הגרפיטי ברחובות תל-אביב?
בשנים האחרונות עושה יואב ברנר את דרכו שלו בעולם האמנות הרחב. הוא פועל ויוצר בתל אביב, מציג תערוכות בניו יורק ואף מוכר לאספנים מהולנד, בנגקוק ועוד. בארץ הוא מטביע, נכון להיום, את חותמו בעיקר לאורך קירות בתל אביב
בעשורים האחרונים אמנות הרחוב ובתוך כך אמנות הגרפיטי זוכים להכרה גוברת כתחום אמנות המבטא את רגשות ההמון וקרוב לליבו. טרנד הגרפיטי כבר מזמן כבש את תל אביב והפך לחלק בלתי נפרד מחזותה של העיר. כמה פעמים יצא לכם לחלוף ברחבי העיר על פני ציורי גרפיטי מבלי להבחין בהם ופתאום מצאתם את עצמכם בוהים וחושבים על אחד מהם? האם עלתה בדעתכם השאלה ‘מי הם האנשים שעומדים מאחורי הציורים האלה?’ ואילו תחושות הם מעוררים בכם?
יואב ברנר, אמן תל-אביבי צעיר בן 28, החל לעסוק בגרפיטי לפני כ-3 שנים. כל תל-אביבי מכיר את ציור “הפנים הירוקות” מול דיזינגוף סנטר או את הפרצוף עם העיניים הכתומות המתנוסס על קיר הבניין ברחוב הר סיני 5. לידיעתכם – אלה הם דיוקנאותיו העצמיים של יואב ברנר. תחום הגרפיטי משך את האמן הצעיר מאז ומתמיד וכעת תוכלו לפגוש אותו באחד ממסעותיו הליליים, בלב העיר, כשהוא שקוע בעבודה על פריט חדש שיסתבך ויתקע לצופיו במנהרות המוח.
ברנר מעיד כי הוא אוהב ומתחבר למהותה של העיר ובאמצעות יצירתו הוא שואף להעשיר את המרחב הציבורי ולתרום חלק מעצמיותו לעיר. ציוריו ממחישים היטב את הקשר בין מגוון הממדים השונים במציאות ובדמיון ובניגוד לאמנים שבוחרים להתמקד ברובד האנושי בלבד, בוחר ברנר למזג יחדיו את הווייתם של בני האדם, את האסכולות השונות של המדע ואת רמות המאקרו והמיקרו של השקפותיו על העולם והזמן שבתוכו (ומחוצה לו). רב ממדיות זו ניתן לזהות בסדרת ציורי הגרפיטי “גיאומטריה בסיסית”, דרכה מעביר ברנר מסר של מבט מאוחד על המציאות באמצעות משחק בין מגוון צורות הנדסיות.
לצד זאת, עבודות הגרפיטי של האמן מבטאות את תחושותיו לאור שטף ועומס המידע המאפיינים את העולם המודרני – תחושות אלו מלוות במידה של ביקורתיות ונושאות בחובן חותם של בלבול ופחד לנוכח המציאות הקיימת. סדרת ציורי הגרפיטי, “דיוקנאות”, מהווה שורת פורטרטים עצמיים של ברנר. ברנר מזהה את אמנות הגרפיטי ככלי חברתי המסייע להציף אל סדר היום נושאים רגישים מהם אנו נוטים להתעלם ביומיום וכן להעניק את ההזדמנות להשקיף על המציאות מבעד לפרספקטיבות חדשות.
יואב ברנר יוצר כבר מגיל 15 וללא לאות. טרגדיות בחייו האישיים הובילו אותו למצוא מפלט בעולם האמנות ולהתמודד עם הפחדים והמצוקות דרך ציור ועיסוק בנושאים פילוסופים, כגון מוסר, ביצירותיו. לאחרונה, לאור הצלחתו הרבה של ברנר עם יצירותיו אשר הוצגו בניו יורק בתערוכת “Art Tel Aviv” ועשרות מיצירותיו אשר נמכרו לגורמים שונים בחו”ל, מתכנן יואב לפתוח סטודיו נוסף בניו יורק ולהמשיך ליצור ולהפתיע אותנו בתוספת של מרחק ולא רק זמן.