ההבדלים בין בניה ירוקה בעיר ובכפר שישפיעו לכם על הכיס
מאת: דרור שמיר, מנכ”ל חברת הבניה “אוסטק שמיר”
למרות שהמונח “בניה ירוקה”, עשוי להעלות מול העיניים אסוציאציות של מרחבים ירוקים, טבע ופסטורליה כפרית, היא אינה מוגבלת אך ורק לכפר ויתרונותיה ניכרים בהחלט גם במרחב העירוני. בנייה ירוקה היא בנייה השואפת להשתלב עם הסביבה, כל סביבה שהיא, ולהשפיע עליה לטובה כמה שיותר, על מנת להגיע לנקודת ההשקה האופטימלית בין איכות חיים לאיכות הסביבה.
יחד עם זאת, אם אתם עומדים לקראת בנייתו של בית פרטי ומעוניינים לעשות שימוש בבנייה ירוקה, למיקום הבית, בעיר או בכפר, ישנן השלכות לא מעטות על עלויות הבנייה וחשוב שתהיו מודעים אליהן. הנה מספר אלמנטים אותם יש לקחת בחשבון בטרם תחילת הבניה בעיר ובכפר:
נגישות
ההבדל העיקרי שמשפיע על עלויות הבניה בעיר לעומת הכפר, הוא הנגישות או במילים אחרות, הנגשת הלוגיסטיקה אל אתר הבנייה: הבאת כלים מכניים, כמו משאבות בטון, מיקסרים של בטון, טרקטורים ומשאיות אל אתר הבניה, היא פעולה שעלותה גבוהה מאד. לפיכך, בעוד שבמרחב הכפרי, הנגישות של כלים גדולים ומסורבלים אלו אל אתר הבנייה קלה יותר, באזורים עירוניים הנגישות תלויה מאד במיקומו הספציפי של הבית. במידה והבית נמצא ברחוב צר או עמוס בתנועה, יהיה צורך לעצור את התנועה על מנת לפרוק את הכלים, להשיג אישורים מיוחדים בכדי להביא מנוף לאתר וכו’. לכן, יש לקחת בחשבון כי ברגע שהנגישות לאתר קשה ומורכבת יותר וכאשר הלוגיסטיקה הנדרשת לבניית הבית גדלה בעקבות בעיית הנגישות, הדבר עלול לייקר משמעותית את בניית הבית.
פגיעה אפשרית ברכוש
אלמנט נוסף שעליו יש לתת את הדעת בהקשר זה הוא הסיכון לפגיעה ברכוש, שקיים בבנייה באזור צפוף. במרחב העירוני, כאשר בצמוד לאתר הבנייה ישנם בתים מאוכלסים רבים, יש לקחת בחשבון את הנזקים שעלולים להיגרם לבתים הצמודים לאתר הבנייה, לגינות פרטיות או לכלי רכב החונים ברחוב. נזקי רכוש כאלה גם הם עלולים לייקר בסופו של דבר את עלות הבנייה.
לעיתים, כדי למנוע מראש סיכון כזה של פגיעה ברכוש השכנים, יש לנקוט באמצעים מונעים, אשר גם הם מייקרים את עלות הבניה. אם לדוגמה קניתם בית באזור עירוני צפוף וברצונכם להוסיף לבית מרתף, בשל העומק הנדרש למרתף, החפירה עלולה לגרום לקריסת הגינות של הבתים השכנים. כדי למנוע זאת, יש צורך לחפור קירות דיפון מיוחדים בעומק האדמה, שתפקידם להחזיק את הרכוש הצמוד, כך שלא ייפול לתוך החפירות. קירות דיפון אלו עלולים לעיתים לעלות יותר מאשר בניית המרתף עצמו.
תנאי המגרש
לעיתים ייקור העלויות נובע לא מהבנייה הצפופה בעיר, אלא בשל תנאי המגרש הפיזיים בכפר, וגם על כך רצוי שהקונה ידע מראש. במרחב הכפרי שבאזור השרון למשל, ישנם מגרשים עם מדרונות, אשר מחייבים בניית קירות תמך, דבר שעלול להוסיף לעלויות הבנייה, עשרות עד מאות אלפי שקלים. לכן חשוב להיות הוגן עם הלקוח ולהסביר לו עוד לפני חתימת החוזה, שתנאי המגרש שבדעתו לקנות עלולים לייקר עבורו את בניית הבית באופן משמעותי.
עיצוב ועלות הקרקע
הבדל מהותי נוסף בעלויות עלול להיגרם גם מהעיצוב. בעיר, מעוצבים הבתים בסגנון מודרני ולעיתים גם אולטרה-מודרני ובתים אלו דורשים חומרי בניה יקרים יותר, לכן עלות בנייתם תהיה יקרה יותר מזו של המרחב הכפרי, בו הבתים נבנים בסגנון יותר טוסקני-כפרי. מעבר לכך, משפיעה כמובן גם עלות הקרקע עצמה. מאחר שיש יחס סביר בין מחיר הקרקע למחיר הבנייה ומאחר שהקרקע בעיר בדרך כלל יותר יקרה מזו שבכפר, עלות הבנייה בעיר תהיה גבוהה יותר אף היא.
לפרטים נוספים לחצו כאן>>