כיפת הברזל להצלחה עסקית

*  מאת : רו”ח אייל גיל

מצב הלחימה אינו מחייב תקופת דעיכה אלא יכול להוביל דווקא לתקופת פריחה.

עשרה טיפים להתנהלות עסקית נכונה בזמן לחימה.

המצב לא קל, אזעקות ונפילות, רקטות ומנהרות, וכמובן אבידות בנפש. גם בעסקים אנו מרגישים את השפעת המלחמה. חלק מלקוחותינו מדווחים על ירידה בהיקפי הפעילות, אחרים על אי הגעת עובדים, מורל ירוד וקשיים אחרים.

במבט ראשון זה נשמע קצת מוזר, אבל דווקא עכשיו זה זמן לצמוח ולעשות סדר בעסק. זה הזמן לנהל את המשבר העסקי ולא להיגרר לתוכו. איך עושים זאת? על ידי מגוון פעולות שבימים רגילים כולנו מזניחים:

 

  1. גבש את העובדים – ארגן לעובדיך הדרכה משרדית מגבשת במקום פסטורלי (הכולל כמובן מרחב מוגן…) שיכולה לכלול סדנת שירות, תכנים מקצועיים, רענון נהלים ועוד.
  2. חזק את יחסי הציבור, במיוחד עכשיו – יחסי ציבור הם כלי יעיל ומדויק במיוחד בזמנים כאלה, שכן הם אלו המביאים מעשים טובים לידיעת הרבים, באמצעות פעולות של לקיחת נקודת מבט אופטימית, אשר מתעקשת להביט על חצי הכוס המלאה. דווקא בשעה זאת, חשוב להציף את המרחב הציבורי עם עוד ועוד עובדות מעניינות על מעשיכם, התורמות להישרדות ולצמיחה, ולא כאלו המביאות שפל ורפיון.
  3. לפעמים כדאי לצאת לחופש – חלק מהלקוחות שלנו, בעיקר מתחום הפרסום, הוציאו את עובדיהם לחל”ת לתקופה של מספר ימים. חשוב כמובן לעשות זאת בשיתוף פעולה והסכמה מלאה של העובדים, תוך הסבר לגבי הרציונל שעומד מאחורי המהלך. כך לא תספוג את העלויות השוטפות ותקטין את הנזק מהקפאת ההזמנות והעבודות שתוכננו לאותה תקופה.
  4. נצל את הזמן לסדר וארגון – זה הזמן לעשות סדר במלאי החברה, מבחינת ספירת מצאי וסדר כללי. זה הזמן לבחון את תמהיל ההזמנות ולשאוף להיות מדויקים יותר מבעבר.
  5. הימנע מפיטורי עובדים – עקרונית, אנחנו נגד פיטוריי עובדים, אלא אם כן אין ברירה, ובמיוחד בתקופה זו כאשר מורל העובדים נמצא בשפל. ההיפך, זה הזמן לשפר את יעילות  העובדים והמחויבות שלהם לארגון, וכך כולם ייצאו נשכרים.
  6. מנהל עסק בדרום, דע את זכויותיך – שר האוצר,יאיר לפיד, חתם בימים אלו על תקנות המאפשרות תשלום פיצויים בגין נזקים עקיפים לעסקים בדרום הארץ (עד 40 ק”מ מגבול רצועת עזה). לאחר אישור התקנות בכנסת תוכל להגיש תביעהבגין נזק עקיף לקרן הפיצויים ברשות המסים באחד משלושת המסלולים (ירוקים): מסלולשכר עבודה, מסלול מחזורים ומסלול הוצאות שוטפות. המסלולים הירוקים נועדו לתת מענהמהיר, פשוט וישים לעסקים שנפגעו. מצ”ב קישור לאתר מס הכנסה ולמידע נוסף על הזכאות לפיצויים.

http://taxes.gov.il/About/SpokesmanAnnouncements/Pages/Ann280714_1.aspx

  1. גלה גמישות עם העובדים לעבודה מהבית – ניתן להציע לחלק מהעובדים, כאשר אופי העבודה מאפשר זאת, לפצל את העבודה בין המשרד לבין הבית. יש תוכנות פשוטות, זמינות, וחינמיות המאפשרות נגישות מרחוק למידע העסקי במשרד. כך העובד מרגיש יותר בטוח בביתו ובחיק משפחתו, ובמקביל אין פגיעה בתפוקת העבודה.
  2. זה הזמן לפיתוח עסקי – לרוב העסקים אין זכות קיום ללא עשיית פתוח עסקי. אם רצית לעשות פיתוח עסקי ושיווק, אבל בהמולת העשייה היום-יומית דחית זאת לחודש הבא, אז זה בדיוק הזמן להתחיל.
  3. אל תדחה כלום ל”אחרי המלחמה” – רב בעלי העסקים אומרים לעצמם בימים אלה: “נמתין, נראה, נעקוב אחר התפתחות הכלכלה”, וכך, באופן אינסטינקטיבי, הם מכניסים את הראש מעט פנימה. במצבים כאלה, למרות הקושי הברור, הפעולות בהן צריך לנקוט הן הפוכות – לשגשג, להקרין ביטחון ויציבות ולהמשיך לפעול ולייצר.
  4. שדר אופטימיות – במיוחד היום, אתה הקברניט. שדר לעובדיך שהספינה שטה בבטחה עם כיוון, דרך, ומטרות ברורות.
'כיפת ברזל להצלחה' מאת אייל גיל
‘כיפת ברזל להצלחה’ מאת אייל גיל

*רו”ח אייל גיל הוא שותף ומנהל בחברת גיל הלוי גולד, המובילה בתחום ראיית החשבון והייעוץ העסקי, בעלת אוריינטציה עסקית וכלכלית, ומספקת מטריית שירותים מקיפה המותאמת לצרכי הלקוח.

חזרה לחדשות ועדכונים

אשמח שיצרו איתי קשר