לפני שמסדרים את הבגדים, מסדרים את הארון

הכותב: גיל כץזדקה

סידור בגדים יעיל תלוי קודם כל בארון יעיל – ארון המכיל אביזרים ופונקציות החוסכים זמן ומאמץ, ובעל חלוקה פנימית נכונה המנצלת את גודל הארון באופן מיטבי

סידור ארון הבגדים היא אחת החוויות הטראומטיות שמזמנים לנו חילופי העונות. בפחד וברעדה אנו מתחילים להוציא את תכולת הארון. ערימת הבגדים הכאוטית נחשפת מול עיננו במלוא זוועתה, ומפינו יוצאת זעקת שבר קורעת לב: “מאיפה מתחילים??”. התשובה היא פשוטה – קודם מסדרים נכון את הארון, לפני שמכניסים חזרה את הבגדים.

  • בגדים תלויים – כולנו מתלוננים כל הזמן עד כמה הם תופסים מקום בארון, עד שבסוף אנחנו מתייאשים, מכווצ’צ’ים אותם יחד עם כל הבגדים, ומגיעים לעבודה עם בגד מקומט שנראה כמו סמרטוט ריצפה.. לכן, את הבגדים התלויים מומלץ להציב בחלקו העליון של הארון, ולהקצות להם מדף אחסון מיוחד שמתחתו מוט תלייה, אשר יקל עלינו את הגישה ויחסוך את הסרבול שבשימוש בכיסא או סרווטו (מתקן הידראולי שעובד על ואקום עם מוט נמשך שמביא את הבגדים אלינו. זהו פתרון פחות טוב לתליה גבוהה, משום שתופס הרבה מקום – 22 ס”מ, ועלול גם להשמיט את הבגדים).
  • מגירות – עם ברשותכם מגירות שרוחבם מעל 90 ס”מ, מומלץ לחצות אותם בעזרת הוספה של דופן פנימית, המספקת חלוקה יעילה יותר, עושה סדר בתוך המגירה וחוסכת לכם כסף לרכישת מגירה נוספת…
  • מגש נעליים – מומלץ להניחו בתחתית הארון, ולהקדיש לו את מלוא הרוחב התחתון האפשרי כדי שיספיק לשמונה זוגות ומעלה. הרוחב הרצוי תלוי כמובן בכמות הנשים המתגוררות בבית, בשביל הגברים אפשר להסתפק בחצי נעל…
  • מדפים – עם רוחב המדף שלכם 90 ס”מ ומעלה, תוכלו להניח בתוכו שלוש ערמות מקופלות של בגדים. לכן, לא מומלץ להוסיף בתוכו דופן אמצעית לאורך הארון, שתשאיר לכם אפשרות להנחת שתי ערימות בגדים בלבד.
  • נשלפים – כדי לחסוך מאיתנו התכופפות מייגעת (שמעיקה גם על הצעירים שבייננו), מומלץ להציב מגשים נשלפים בחלקיו התחתונים של הארון, שישמשו למסמכים, נעליים וניירת. ניתן להרכיב מנגנון של שליפה מלאה במגירה, המאפשר לנו לראות את תכולת המגירה במלואה. ניתן להוסיף בתחתית הארון גם מגשים עמוקים וגבוהים המתוחמים בגדר (מגשי גלריה) להנחת תיקים.
  • שמלות קיציות ומכנסיים – קיים מתקן מיוחד להנחת שמלות קיציות מקופלות ומכנסיים (עבור 11 זוגות) ששומר על סדר מופתי וניצול מקסימאלי של המרחב.
  • עניבות, חגורות ותכשיטים – ניתן להוסיף מגירה שאינה גוזלת מקום בארון – מציבים אותה בצד התלייה בדופן הארון, כאשר היא נשלפת לכיווננו. המגירה מחולקת לכוורת, בה כל קובייה יכולה להכיל עניבות/תכשיטים/חגורות ומעליה מונח מדף זכוכית שקוף. כך אנו רואים ממבט על את כל תכולת המגירה.  משטח המגירה צריך להיות מרופד כדי שהתכשיטים לא יינזקו.  חזיתות הזכוכית משולבות במגירות בכל גוון שרוצים, וכך ניתן לראות את תכולת המגירה לפני שפותחים אותה.
  • שמלות ארוכות – כאשר אנו יוצרים תלייה לשמלות ארוכות (כתף-קרסול), ניתן ליצור דופן פנימית בחזית הארון שמשאירה מקום למצעים ואינה פוגמת בתליית השמלות והשתפלותן למטה.
  • מתקן גיהוץ – מתקן הגיהוץ נבנה בתוך הארון לפי גובהו ורוחבו, וניתן לשלוף אותו כחלק אינטגראלי מהארון. כאשר אנו ניגשים לארון ומוציאים בגד, ניתן ישר לגהצו ולהחזיר את המתקן למקומו, מה שהופך את כל מלאכת הגיהוץ לזמינה, ובעיקר להרבה יותר נוחה מהירה.
  • מראה נשלפת – דלת המראה נצמדת לדופן הארון וניתן להזיזה ולהחזירה למקומה כחלק מהארון. מתאים כאשר אנו מעצבים את חזית ארון ההזזה ורוצים ליצור ארון ויזואלי שמתאים לטעמנו האישי, בהתאם לעיצוב שנרקם בחדר, ולא מעוניינים שהמראה תהיה שם כל הזמן, כחלק מהעיצוב של חזית הדלתות (גם לפי הפנג שואי לא מומלץ שהאדם כל הזמן יראה את עצמו…)
  • מדפי תאורה – כאשר אנו מרכיבים ארונות בחדר חשוך ללא חלון (כמו חדרי ארונות), מעבר לתאורה הרגילה ניתן להוסיף מדפים ומגירות עם תאורה מלאה, המאפשרים לראות טוב יותר את תכולת הארון.
  • שטיפת רצפות – כדי שהארון לא ירטב בזמן שטיפת הרצפה, ניתן להרכיב על ארון ההזזה צוקל (פס עץ בחזית הארון מהרצפה המונע מגע עם הארון). ישנה אפשרות גם לארון הזזה בו המסילה היא חלק מהרצפה, וכך היא אינה נרטבת ויוצרת מראה נקי ועכשווי.

* מחבר המאמר הוא גיל כץ, מנהל השיווק של חברת זדקה, המתמחה בייצור ושיווק של ארונות, דלתות וחדרי ארונות.

חזרה לחדשות ועדכונים

אשמח שיצרו איתי קשר