לצרפתים יש יין. לאיטלקים יש קפה. ולישראלים? / אנשי הזית

“לפי מידת הביקוש ורמת ההתעמקות שאנו רואים אצל הצרכן הישראלי, אין ספק ששמן זית זה היין החדש” אומר יניב זבאן, המייצר שמני זית המבוססים על חקלאות עברית בלבד, עם 100% חומרים טבעיים, 200% נשמה ו-0% קיצורי דרך.

לא רבים יודעים, אך שמן זית הוא המוצר המזויף הנמכר ביותר בעולם.

ניתן לחלק את שמני הזית בשוק הישראלי לשתי קבוצות עיקריות:

שמן זית של היצרנים והמשווקים הגדולים, המייבאים שמן זית בכמויות גדולות, מערבבים אותו עם שמן ישראלי(במקרה הטוב,ועם שמנים אחרים במקרים הפחות טובים) ומוכרים את המוצר ברשתות המזון הגדולות בבקבוקים יפים ובתעריפים יחסית זולים.
“אנשי הזית” שייכת לקבוצה השנייה, הנדירה בהרבה: הם דוגלים בנטו חקלאות מקומית, טיפול מוקפד בחומרים, והקפדה על כל הרגולציות הבינלאומיות, מא’ ועד ת’, בלי טריקים. המחירים הנמוכים הכרוכים בשיווק למרכולים מחייבים את היצרן להתפשר על חומרי הגלם, ולכן “אנשי הזית” מוכרים את השמנים שלהם בכמה שקלים יותר, במעדניות, ירקנים, חנויות נבחרות וכמובן באתר האינטרנט שלהם.

“אנשי הזית” הוקמה על ידי יניב זבאן בשנת 2009. יניב גדל במושב שדה עוזיהו, דור שני למשפחת חקלאים. יניב מנהל את כל תהליכי הייצור, מבקר בכרמים, מפקח על הגיזומים והמסיק ואף משמש כטועם השמן. ה”אני מאמין” של יניב הוא פשוט: אם מטפלים בעץ הזית כמו שצריך, מקבלים פרי שנותן שמן טוב, ומהרגע שמתקבל פרי טוב, ניתן רק לקלקל, לכן חיוני ביותר להקפיד על כל התקנים על מנת להגיע לתוצר אופטימלי.

“אנשי הזית” מגדלים את הזיתים בכרמים מקומיים, תחת פיקוח מלא. הם מוסקים את הזיתים ומעבירים אותם מיד לשטיפה. הזמן שעובר בין המסיק לסחיטה הוא קריטי, ולכן לא ממתינים לסוף היום, אלא עושים כמה ‘נגלות’ באותו היום. שמן הזית מופק בתהליכים מיכניים בלבד וללא התערבות כימית, השמן המתקבל מוכנס למכלי נירוסטה מיוחדים, המייצרים ואקום. בכל פעם שמוזגים שמן מתוך המכל, המכסה יורד אוטומטית יחד עם הנוזל ומשמר את הוואקום. רצוי לשמור את השמן במכל כמה שיותר זמן, ולכן השמן נשמר במכלים לאורך השנה, ונארז בבקבוקים רק בהתאם לצורך (כלומר, בהתאם להזמנות שהתקבלו).

החברה מייצרת ששה סוגים של שמני זית (ששה זנים של זיתים) ושני סוגים של שמני זית בלנדים (כלומר, תערובת של זני שמן זית). מלבד שמני הזית, “אנשי הזית” מייצרים מגוון מוצרים התואמים לקו הקולינרי של שמן זית: זיתים, דבש (ממותג תחת השם “אנשי הדבש”), טחינה, ממרח ארטישוק, ממרח עגבניות, ממרח פלפלים, ממרח לימון כבוש, טפנד זיתים ושיפקא.

“שמן זית אמיתי ואיכותי לא מגיע בבקבוק פלסטיק הנמכר בצד הכביש. שמן זית אמיתי ואיכותי דורש מומחיות חקלאית ומדעית. אני ממליץ לקנות אך ורק אם יש על הבקבוק תו “כתית מעולה” של ענף הזית. נכון, זה עולה טיפה יותר, אבל שמן זית אמיתי ואיכותי עושה את כל ההבדל” מסכם יניב.

נשמח לתאם ראיון עם יניב זבאן, שידבר על ההבדלים בין שמן זית בסופרמרקט, ושמן זית אמיתי ואיכותי מתוצרת מקומית,  שקונים במעדנייה או מזמינים ישירות מהיצרן בקנייה ישירה ובאינטרנט. יניב יסביר מדוע כדאי להשקיע עוד כמה שקלים ולרכוש שמן זית אמיתי ואיכותי; מהם היתרונות מבחינת טעם ובריאות, ויסקור בפנינו את הסוגים השונים של שמן זית.

לאתר אנשי הזית >>

חזרה לחדשות ועדכונים

אשמח שיצרו איתי קשר