YegerMaster – תעשו את החשבון בעצמכם
מהיום אפשר ללמוד מתמטיקה לבד ובכיף. ה”סיוט” נגמר – מהפכת האון ליין כבר כאן ! ירון יגר, המרצה הכי מגניב ואהוב על הסטודנטים, ספורטאי אקסטרים שטורף את החיים, יגרום לכם בפעם הראשונה לאהוב מתמטיקה, ללמוד הכי ממוקד, בזמן הכי קצר, ולהגיע למבחן הכי מוכנים שאפשר. הכירו את YegerMaster – קורסי און ליין במתמטיקה. איך לא חישבנו את זה קודם…
YegerMaster הוא האתר היחיד בישראל המתמחה רק במתמטיקה, כדי לחולל שינוי תפיסתי בהוראת התחום. אז למה כיתות הלימוד יעברו בקרוב מהעולם? בעיקר כי מדובר בבזבוז זמן! לפי השיטה הייחודית של YegerMaster ניתן לרכז ולתמצת שעת לימוד פרונטלית בכיתה, לתוך 10 דקות של קורס און ליין. כל תכני הקורס מצולמים ומוכנים מראש, ללא כתיבה ומחיקה מהלוח, כאתר היחיד בישראל הכולל חומרים ערוכים, ממוקדים, מוקלדים מראש ופרונטליים. מעבר לכך, כוללים הקורסים רקע תיאורטי להבנת הרציונל העומד מאחורי הנושא, בשילוב עזרים דיגיטאליים המשדרגים את איכות הלימוד און ליין בהשוואה ללימוד הכיתתי.
מאחורי המהפכה התפיסתית בהוראת המתמטיקה עומד ירון יגר (37), מייסד אתר YegerMaster, דוקטורנט למתמטיקה ומרצה לאורך תשע שנים באונ’ ת”א ובמכללת אפקה, שנבחר פעמים רבות כמרצה מצטיין. ירון יגר הוא לא בדיוק ה”חננה” שהייתם מדמיינים כמרצה למתמטיקה, ואולי דווקא בגלל זה הוא אהוד על הסטודנטים. בצבא שירת כחייל קרבי בסיירת מורן, כצוללן מצא את עצמו לפני חודש בפיליפינים שוחה עם כריש לווייתן באורך 10 מטר, לא מזמן סיים אולטרה מרתון של ריצת 53 קילומטר בעליות ובמורדות של טוסקנה, ועבר את האודישן המצולם של תכנית הריאליטי נינג’ה ישראל (כך שבקרוב אולי תראו אותו גם בטלוויזיה…).
בנוסף הוא חולה על סקי וסנואו בורד. בכל שבוע הוא מזמין את כל הסטודנטים שלו לריצה משותפת בפארק הירקון, ועל הדרך גם עונה על שאלות. יש לו חברה גרמניה שגרה בדרום קוריאה וצעירה ממנו ב-13 שנה, אותה פגש בטיול בגוואטמלה. בקיצור, לא ממש במשבצת הטיפוסית של מרצה “כבד” למתמטיקה… “שאלתי את עצמי לא פעם מאיפה נובע הפחד העצום של סטודנטים ממתמטיקה”, הוא אומר. “לדעתי, רובו נובע מהתמודדות עם הלא נודע. הסטודנט עומד מול מרצה שלא רואה אותו בעיניים, בתוך כיתה של עשרות סטודנטים ומדבר אליו סינית. אותו סטודנט לא יכול לשים את האצבע ולהגיד מה לא ברור, וגם אין מי שיקשיב לו ולבעיות שלו. בשבילו הכול לא ברור – הוא לא יודע מה הוא לא יודע !! כמרצה שמאוד מעורה בדינמיקה של לימודי המתמטיקה בארץ, אני נמצא עם יד על הדופק לגבי השינויים שחייבים לבצע בשיטות הלימוד הקיימות. שיטות שמבזבזות לסטודנטים המון זמן, ובנוסף, לא מסבירות לסטודנט את הרציונל והלוגיקה שמאחורי התחום הנלמד. כשהסטודנט לומד לפתור תרגילים כמו תוכי, בלי להבין את הקונטקסט של הקורס בתוך עולם המתמטיקה הרחב, אז ברור שיפתח אנטגוניזם ורתיעה. מתמטיקה יכולה להיות כיף גדול והנאה צרופה, אם מלמדים אותה כמו שצריך. לכן, המטרה שלי היא ללמד את התלמידים איך לאהוב מתמטיקה, ובמקביל לא לבזבז את הזמן שלהם”.
YegerMaster הוא אתר הלימודים היחיד המתאים את תכנית הלימודים באופן פרטני לכל מוסד לימודים. במהלך ההרשמה לאתר, מציין הסטודנט מאיזה מוסד לימוד הוא מגיע, וכך מופנה לקורס המותאם לסיליבוס ולתכנית הלימודים הרלוונטית עבורו. בשנה האחרונה הושקה באתר מערכת מהפכנית ובלעדית המשנה לחלוטין את תהליך הלמידה – מערכת TMS (Test Monitoring System) מנצלת את המדיה הדיגיטלית כדי להפוך את לימודי המתמטיקה הכיתתיים והפאסיביים ללימודים אינטראקטיביים, בהם הסטודנט מקבל משוב מידי על הישגיו, בהתאמה אינדיווידואלית לצרכיו. איך זה קורה בפועל? באמצעות מבחנים אמריקאים, מופנה הסטודנט בלינקים לשיעורים און ליין העוסקים בדיוק בנושאים שעליהם ענה תשובות שגויות, וכך מקצר משמעותית את תהליך הלמידה. והמחיר? מחירו של קורס און ליין שלם, דומה למחירו של שיעור פרטי בודד (כ-250 ₪). מערכת ה-TMS (אופציונאלי) בעלות של 180 ₪ נוספים.
“בלימוד און ליין אפקטיבי, ניתן לזקק שעה שלמה של הרצאה לתוך עשר דקות, ובזמן ובמקום שנוח לסטודנט”, אומר ירון יגר. “במקום לקום בבוקר, להתלבש, להיתקע בפקקים ולחפש חניה, אפשר ללמוד מהבית, או ללמוד על החוף בתאילנד במקום להירשם לסמסטר קיץ ולוותר על הטיול. היום הכול עובר לאינטרנט – שיעורי פסנתר, גיטרה, בישול או קרמיקה. הכיתות הולכות ונכחדות ועוד 20 שנה הן יהיו נחלת העבר. בעיקר בעידן של היום, בו רוב התלמידים חסרי סבלנות ועסוקים, ולעיתים בעלי הפרעות קשב וריכוז, חייבים לתמצת את החומר לסרטון של שלוש דקות. ואם הלכת לאיבוד אתה יכול לעשות Rewind ולראות שוב, או להריץ קדימה כשאתה כבר מבין. בלימוד און ליין אתה בוחר את המרצה שאתה רוצה, ואין דבר יותר חשוב במתמטיקה מאשר מרצה טוב. מרצה שיודע להבחין בין עיקר לטפל ולהתמקד רק במה שרלוונטי להתקדמות של הסטודנט. רוב המרצים לא מצליחים לזהות את הכשלים, ולכן לא יודעים איפה להשקיע את הזמן והאנרגיה. בשביל לזהות את נקודות התורפה האינדיווידואליות צריך תנאים שאינם מתקיימים במרחב הכיתתי, בגלל אילוצי זמן וכמות הסטודנטים. לפעמים אני מרגיש כמו מדריך טיולים לסטודנטים. אני רואה את היעד ויודע איך לקחת אותם לשם במסלול הכי קצר. כי המהפכה הדיגיטלית היא בלתי נמנעת, ואני שמח להוביל אותה גם בעולם המתמטיקה”.
לאתר >> https://bit.ly/2KjD5PR
לדף הפייסבוק >> https://bit.ly/2Wngnf8