במסגרת מיזם “בתים מבפנים” ירושלים, אשר יתקיים בסופשבוע הקרוב מה-18.10 עד ה-20.10, יציג מוזיאון מגדל דוד את חזון מגדל דוד לשנת 2021.
הצגת הפרויקט הגדול בתולדותיו של מוזיאון מגדל דוד – שדרוג פני המוזיאון וחידוש תצוגת הקבע – שיֵצא לדרך בשנת 2019 וצפוי להימשך כשנתיים.
מגדל דוד 2021 – נקודת מפגש: בכניסה הראשית למגדל דוד. שישי, 19.10, 10:00, שישי, 19.10, 11:30. משך המפגש כשעה.
איך מחדשים מצודה בת יותר מ-3,000 שנה? כיצד ניגשים לאצור מחדש את תצוגות הקבע? איך מחדשים את אחד האתרים הארכיאולוגיים החשובים במדינה תוך שמירה על זהותו? מפגשים עם אילת ליבר, מנכ”לית ואוצרת ראשית מוזיאון מגדל דוד, ועם אדריכל יותם כהן-שגיא ממשרד קימל אשכולות, אדריכלי פרויקט השדרוג, שבהם יוצג הפרויקט הגדול בתולדותיו של מוזיאון מגדל דוד – שדרוג פני המוזיאון וחידוש תצוגת הקבע – שיֵצא לדרך בשנת 2019 וצפוי להימשך כשנתיים.
“אחרי שלושה עשורים מוצלחים, מתנהל בימים אלה תכנון מלא לחידוש המוזיאון הקיים”, אומרת אילת ליבר. “שדרוג זה ישנה כליל את המרחב העירוני בכניסה לעיר העתיקה ואת זרימת המבקרים למוזיאון עם כיכר חדשה בכניסה המערבית של המצודה, אשר במפלס נמוך יותר תחובר למתחם ממילא דרך גן ארכאולוגי שייחשף מחדש ובו אמות מים ובתי מרחץ עתיקים. חפירות ארכיאולוגיות אלו מתחת לשער יפו הוזנחו כבר יותר מ -20 שנה, וכעת הן ישוחזרו וייפתחו לקהל באופן המייצר רצף תיירותי-תרבותי מממילא ועד למבנה הכניסה החדש למגדל דוד ולעיר העתיקה בירושלים. לצד הגן הארכאולוגי יוקם מרכז חינוכי ותיירותי חדש, לטובת מחלקת החינוך וההדרכה של המוזיאון , העוסקת בהצלחה רבה לאורך שנים בהנחלת ההיסטוריה והארכיאולוגיה של ירושלים לקהל רחב ומגוון. אחד מהאתגרים הגדולים של תהליך ההתחדשות הוא שדרוג הנגישות- הפיסית והקוגנטיבית, אתגר לא פשוט כאשר מדובר במצודה עתיקה עם שרידים מימי החשמונאים ,הבית השני וימי הביניים.
2 מפגשים ברישום מוקדם מוגבלים ל-50 משתתפים במפגש.
הדמיה: קימל אשכולות