נדל”ן

עיכובי בנייה לא מוצדקים
האם עיכובים בבניית בית בזמן מזג אוויר סוער הם דבר שצריך לקבל כשבונים בית?
דימוי באדיבות: cliff1066™

מאת: דרור שמיר, מנכ”ל חברת הבנייה הפרטית ‘אוסטק שמיר’

cliff1066™

“הקושי הגדול ביותר מופיע בהתחלה. הוא נקרא להתכונן“.
– אייזיק אסימוב.

רבים מאתנו נתקלו בבעיות עם התקדמות בניית ביתם בעת מזג אוויר חורפי וסוער. אך האם זה מוצדק? האם גשם ורוח רציניים הם סיבה לעצירת תהליך הבנייה ולסיבוכים ובעיות באתר הבנייה?

כמובן שלא. בעיות כגון אלה הן אך ורק באחריות הבנאי, עליו לנקוט אמצעים מקדימים וליצור אתר בנייה עמיד ומוגן מהצפות ובעיות איטום. יש לחסום את כניסת הרוח והגשם למבנה אך לשמור במקביל על כניסה מספיקה של אור. אפשר גם להסתכל על העניין מזווית אחרת – דווקא מזג אוויר סוער וחורפי הוא הזדמנות טובה לבדיקת איטום הבית, ומומלץ ללקוח להגיע בזמן מזג אוויר סוער ולבדוק – האם המרתפים יבשים, האם יש נזילות וכתמים לאורך הקירות, התקרה והרצפות?

אתר בנייה עמיד ומוגן מהצפות ניתן לייצר בעזרת ניקוז מים נכון שנתמך ע”י מערכות ניקוז תת-קרקעיות, קדיחה בקרקע וניתוב התנקזות מי הגשם אל מי התהום. בנוגע להכנת המבנה עצמו כנגד רוח וגשם, יש לסגור את פתחי המבנה בעזרת יריעות ניילון עמידות – ע”י מתיחתן על הקונסטרוקציות. על הלקוח לוודא את כל אלה כבר בשלב המפרט הטכני החשוב – כחלק ממסמכי החוזה.

לקוח הבונה בית, מקבל שלושה מסמכים: מפרט טכני, חוזה ותכניות בנייה של הבית. המפרט טכני הוא המסמך שמגדיר את הבית, כלומר, הוא אמור להסביר במילים ברורות מהם כלל הדברים הצפויים להרכיב את הבית, החל מכמות החדרים וגובה הבית, דרך יסודותיו, סוג הקרקע, החניה, הריצוף, ועד לרמה הפרטנית של איזה חשמל הלקוח יקבל בבית ואילו מתגים יותקנו.

יש לודא בשלב המפרט הטכני כי הקירות מרובדים – מורכבים מכמה חומרי בניה שונים בתוספת כיסי אוויר, חומרים נפחיים וחומרים רפלקטיביים – ובכך ליצור קירות המביאים לאיטום יוצא דופן השומר את אקלים הבית וחוסך בהוצאות ואנרגיה על מיזוג.
בשורה התחתונה, אם האתר טופל כראוי והוכן בצורה טובה – אין סיבה להפסיק את הבנייה בעת אקלים קשה – החוכמה היא לתכנן מראש ולדעת כיצד להקדים ניקוז ואיטום להצפה או דליפה. 

חזרה לחדשות ועדכונים

אשמח שיצרו איתי קשר