דיגיטל

איך יוצרים תוצאות משיווק בדיגיטל – מכירות אונליין

מאת: אופיר סלע, סמנכ”ל לקוחות ווייב דיגיטל
דימוי באדיבות:  the cardinal de la ville, sfllaw

נכון להיום 70% מהישראלים מבצעים לפחות רכישה אינטרנטית אחת בחודש – כלומר, כ-5,000,000 סליקות באינטרנט הישראלי מידי חודש. מהו חלקו של העסק שלכם בשוק זה? אם חברתכם כבר שם?
מאמר זה יעזור לכם להשתפר, ואם טרם נכנסתם לזירה זו,  מכאן תוכלו להתחיל.

מכירות אונליין – מהן האפשרויות?
ישנן שתי אפשרויות עיקריות הניתנות לבחירה או שילוב:
1. מכירה ישירה בערוץ עצמאי (הפעלת אתר חנות).
2. מכירה באמצעות משווקים (אתרי קניות, קופונים ודילים שונים).

כל אחת מאפשרויות אלה מכילה הזדמנויות וכלים רבים ומחייבת את העסק להיערכות מבחינת הסכמים ומודלים עסקיים, טיפול במלאי, לוגיסטיקת שילוח, חשבונאות, שיווק וניהול תזרים. הבחירה האם ללכת על ערוץ אחד מהשניים, או על תמהיל השניים, צריכה לנבוע כתוצאה מבדיקת הנושאים האמורים, משמעויותיהם והתאמתם לעסק שלכם.

מכירה עצמאית – איך בונים אתר חנות?
נכון להיום הטכנולוגיה מאפשרת אינסוף דרכים להקים אתר חנות, החל ממערכות מוכנות מראש שניתן להזין אליהן מוצרים, דרך מערכות חצי-אוטומטיות שמצריכות סיוע של אנשי עיצוב, תכנות ותוכן ברמה מסוימת, וכלה במערכות המפותחות בהתאמה אישית מלאה ע”י אנשי מקצוע.

במרבית המקרים האופציה השניה היא המומלצת – כאשר מצד אחד מפתחים אתר מותאם ומקבלים יחס אישי בתהליך, ומצד שני נשענים על מערכות קיימות וחוסכים בזמן ובעלויות פיתוח ותפעול. ישנם מקרים שמצריכים פיתוח מותאם אישית במידה נרחבת – ככל ויש עניין להתממשק למערכות קיימות של ארגון, או בפיתוח מערכות מיוחדות ופחות נפוצות.  

באיזו פלטפורמה כדאי לבנות חנות אלקטרונית?
בתוך הנישה של מערכות חצי-אוטומטיות לבניית אתר חנות המערכת המומלצת על ידי הינה WordPress עם הרחבת WooCommerce לאתרי חנות. מערכות אלה מבוססות קוד פתוח ונמצאות בשימוש ברחבי העולם, עם מאות פלאגינים ופיצ’רים שכבר פותחו וניתנים להתקנה והתאמה בעלויות נמוכות באופן יחסי בכל חנות. כמו כן ישנם אלפי מפתחים לסביבה זו וניתן בקלות יחסית לקבל מהם מענה כך שמידת עצמאות העסק גבוהה ואינה כרוכה בהתחייבות לספק שירותים או טכנולוגיה מאוד ספציפית ומוגבלת. מהניסיון שלנו ב-WaveDigital, השימוש במערכת זו מעניק מענה מקיף וזול יחסית לרוב הפרויקטים, כך שאנו בונים בעזרתו חנויות מוצלחות לחברות ורשתות בתחומים שונים כמו אופנה, שעונים, ציוד ספורט ומוצרי צריכה שונים.

מה נדרש מעסק כדי להקים חנות עצמאית?
בעוד שכל מקרה הוא לגופו, ישנם מספר דברים עקרוניים שצריך להיערך אליהם כשניגשים לבנות אתר חנות:

1. תכנית עסקית – קביעת אסטרטגיה וטקטיקה לניהול המכירות בחנות למול המכירות מחוצה לה (אצל משווקים, סניפים וערוצי מכירה נוספים במדיות השונות). קביעת המוצרים שימכרו, התאמתם לקהלי היעד שרוכשים בעיקר אונליין, קביעת תמחור, אסטרטגיית מבצעים ותמריצי קנייה, התממשקות למועדון חברים, תכנון תקציב הקמה, תפעול, שיווק וכו’.

2. הגדרות אוטומציה – עד כמה החנות האלקטרונית תצטרך להתממשק למערכות העסק הקיימות – מערכת חשבונאית, ניהול מלאי, תזרים, שילוח וכו’.

3. מדיניות משלוחים והחזרים – כיצד יבוצעו המשלוחים בפועל, אילו אפשרויות שילוח יעמדו לרשות הלקוח, האם המשלוח יתומחר בנפרד או יגולם במחיר המוצר, כיצד לקוחות יוכלו להחזיר מוצרים, באיזה מצב וכו’.

4. ניהול מלאי – האם החנות תנהל מלאי עצמאי, או במקביל למלאי קיים של מערכות מכירה אחרות, כיצד זה יבוא לידי ביטוי ברמת חידוש מלאי וניהול מלאי ברמה הטכנית – האם צריך להתממשק למערכות חיצוניות של ניהול מלאי.

5. מועדון חברים – האם לחנות הדיגיטלית יהיה מועדון חברים עצמאי, או שחברי המועדון הרגיל של העסק יקבלו את ההטבות שלהם גם באתר, ואם כן לבדוק היתכנות של חיבור למערכות המועדון הקיימות.

6. סליקה וחשבונאות – היערכות לערוץ סליקה דיגיטלי עבור החנות מול ספק סליקה מתאים והיערכות ברמה החשבונאית – כיצד יונפקו חשבוניות ועל ידי מי.

7. טיפול בהזמנות – מי יטפל בהזמנות הנכנסות דרך האתר, כיצד יעבוד התהליך של הכנת המוצר למשלוח וביצוע המשלוח עצמו + מעקב.

8. עדכון מוצרים – מה מדיניות עדכון המוצרים והמחירים באתר, באיזה תדירות, מי יבצע את העדכונים והבדיקה שיש תאימות נכונה של המוצרים והמחירים למלאי, למבצעים ולסניפים נוספים.

9. ניהול החנות – הגדרת בעל התפקיד שינהל את החנות ברמה המכירתית – סידור “חלון הראווה” וה”מדפים” – איזה מוצרים יקבלו קדימות, איזה מבצעים יחולו, עדכון תוכן רלוונטי באתר, טיפול בבקשות ותלונות של לקוחות.

10. שיווק החנות – בניית תוכנית שיווקית לחנות – כיצד ליצור טראפיק של גולשים ורוכשים לאתר, קידום אורגני, קידום ממומן, פעילות חברתית, שילוב עם הסניפים הפיזיים, ניוזלטר, מועדון לקוחות קיים, שיתופי פעולה ברשת וכו’.

11. מיטוב המרות – ניתוח שוטף של פעילות החנות ברמת התנהגות גולשים, אחוזי נטישה בשלבים השונים בגלישה באתר, מעקב אחר דוחות אנליטיקס של האתר והגדרת מטרות מדידות ואמצעים לשיפור ברמת חוויית המשתמש, הטכנולוגיה, העיצוב, תהליך התשלום וכו’.

איך מתחילים ומהם טווחי המחירים?

מרגע קבלת ההחלטה ללכת בכיוון זה ולקחת חלק בשוק ההולך וגדל של מכירות אונליין, יש ליצור קשר עם חברת דיגיטל אשר יודעת לתת מענה הן ברמת תכנון ובניית אתר חנות, והן ברמת קידום ושיווק שלו בשוטף, ומתן מענה להתפתחות ופיתוחים שלבטח יעלה הצורך בהם לאורך הדרך.
טווחי מכירים הגיוניים להקמת אתר חנות מבוסס WordPress עם הרחבת WooCommerce יכולים לנוע בין 35,000 ₪ ל-75,000 ₪ , תלוי בהיקף ההתממשקות למערכות חיצוניות, הזנת תכנים, ליווי תהליך התכנון והביצוע בצד העסק.

אם יש נושא מסויים שמעניין אתכם שאדבר עליו במאמרים הבאים אתם מוזמנים לכתוב לי בעמוד הפייסבוק של WaveDigital

חזרה לחדשות ועדכונים

אני רוצה להשאיר פרטים ושיצרו איתי קשר