בשנת 2001, המחנכת ונשיאת הארגון “נוער למען זכויות אדם” ד”ר מארי שאטלוורת’ ייסדה תנועה עולמית לחינוך בני נוער המבוססת על ההכרזה של האו”ם לכל באי עולם בדבר זכויות האדם (1948). מטרת הארגון הייתה להעניק לבני נוער השראה להפוך להיות דוברים של סובלנות ושלום. עבודתה תועדה בפרק של הסדרה התיעודית זוכת הפרסים “קולות למען האנושות” בערוץ הטלוויזיה של סיינטולוגיה.
“כמעט חצי מאוכלוסיית העולם מורכבת מנשים וגברים מתחת לגיל 25″, אומרת שאטלוורת’. הם גם אלה שנפגעים יותר מכולם מאי-צדק וחוסר שוויון. על-פי ארגון החינוך של האו”ם (UNICEF) סחר בבני אדם בין גבולות בינלאומיים הגיע כבר להיקף של 1.2 מיליון ילדים”.
כמחנכת, מארי שאטלוורת’ זיהתה שההכרזה לכל באי עולם בדבר זכויות האדם לא הייתה נגישה לילדים ומבוגרים צעירים, שלא הצליחו לחדור מבעד לשפה המשפטית בה המסמך נכתב. האתגר, אם כן, היה להנגיש את ההכרזה עבור צעירים כך שיצליחו להבין את שלושים הסעיפים שהיא כוללת. “נוער למען זכויות האדם”, אשר הוקם ופועל בתמיכת תנועת הסיינטולוגיה העולמית, הצליח לעמוד במשימה זו בעזרת 30 תשדירים וחומרי הדרכה נוספים אשר מסבירים על זכויות האדם במונחים שבני נוער מכירים ומבינים.
משנת 2004 – 2019 סיירה ד”ר שאטלוורת’ ביותר ממיליון קילומטרים ב”סיור החינוכי העולמי למען זכויות האדם” – מסלול שווה ערך ל-26 סיבובים סביב כדור הארץ – והציגה את חומרי הקמפיין, שתורגמו לעשרות שפות, ליותר מ-1,200 נציגי ממשל ומנהיגים. במהלך ביקוריה ביותר ממאה מדינות היא נחשפה למציאות המקומית, בקרה בבתי ספר, בתי יתומים ומקלטים לנוער וילדים בסיכון, וכך הבינה לעומק את הבעיות הספציפיות שילדים מתמודדים איתן במקומות שונים עולם. היא ארגנה ונכחה בוועידות וכנסים ויצרה שותפויות, סניפים מקומיים ושלוחות של הארגון שלה בכל נקודה בה ביקרה.
בשנת 2019 קיבלה ד”ר שאטלוורת’ את “המדליה של אקטיביזם חברתי” בוועידת הפסגה של זוכי פרס נובל לשלום, על הישגי ארגון “נוער למען זכויות אדם” שמטרתו “לחנך את בני הנוער של העולם על החשיבות של זכויות האדם, באמצעות ההכרזה לכל באי עולם בדבר זכויות אדם”. ועדת הפרס הכירה בכך ש“נוער למען זכויות אדם” הוציאה אל הפועל תכניות חינוכיות תחת הדרכתו של זוכה פרס נובל לשלום חוזה רמוס-הורטה בטימור-לסטה, אוסקר אריאס סנצ’ז בקוסטה-ריקה והארכיבישוף דזמונד טוטו בדרום אפריקה ובמקומות רבים נוספים ברחבי העולם”.
ד”ר שאטלוורת ונוער למען זכויות אדם השפיעו באופן גלובלי על ידי כך שהפכו את המושג של זכויות האדם ואת ההיקף שלהן מובן לדור שלם של מנהיגים צעירים.
לנתונים נוספים על ארגון נוער למען זכויות אדם, ההיסטוריה שלו והמחנכת מארי שאטלוורת’, ניתן לצפות בפרק “זרקור על זכויות האדם” מתוך הסדרה “קולות למען האנושות” או לבקר באתר הארגון