אחים עיני-ניוזלטר

מאחסנים את השטיח בקיץ? כל הטיפים לשמירה עליו
לרוב, השטיחים טומנים בחובם ערך כספי וגם סמנטלי גבוה (עובר בירושה) ולכן אחסון נכון שלו יסייע בשמירה לטווח זמן ארוך. רוני עיני מ’האחים עיני’, החברה המובילה בישראל לתיקון, שחזור, ניקוי שטיחים, וילונות וריפודים, מפרט על כל הטיפים לאחסנת השטיח

* טרם הפרידה מהשטיח רצוי להפוך אותו על גבו וזאת על מנת שגב השטיח אשר בא במגע יומיומי עם הרצפה והלחות שבה, יתייבש. במידה וישנה אפשרות לעשות זאת במרפסת בשמש  מומלץ להקפיד לא לתלות את השטיח אלה לפרוס אותו על הרצפה, על הגב ולמשך זמן של עד שעה.

* לקראת אחסון השטיח מומלץ לשלוח אותו לניקוי בחברה מקצועית לריענון אשר כולל ניעור ושטיפה יסודית שלא יוצאים בניקוי ביתי. במידה ועוברת יותר משנה אחת השטיח כבר צריך לעבור שיקום ולא בטוח שהחול המצטבר בו יצא בפעולת ניקוי אחת.  השטיח בזמן הניקוי, מלבד העובדה שמנערים מימנו כמויות אדירות של חול, בה במגע עם מים, הוא מתכווץ מעט וזה שומר על אורך חייו. כמובן שבמידה ויש פרימה של הפרנזים או הקנטים יש לתקן בחברה מקצועית כדי שהנזק לא יגדל.

* בדים נושמים ושקיות עש– במידה ורוצים לאכסן שטיח לתקופה של מעל חצי שנה (רצוי שהאכסון יהיה לאחר תהליך ניקוי  מקצועי) יש לארוז את השטיח בבד יוטה, סדין או כל חומר נושם ובמהלך גלגולו יש להכניס שקיות עם גבישי עש/או שקיות עם פלפל שחור (גרגירים, לא טחון). גם שקיות העש וגם שקיות הפלפל צריכות להיות בתוך בד נושם כמו רשת או טול (כדי לא לפגוע בצבעי השטיח) וזאת על מנת למנוע חדירה של עש אשר אוכל את הסיב. אריזת השטיח באופן כזה ימנע מהאבק לחדור לעומק השטיח וכשנוציא אותו בחורף הבא, שאיבה רגילה של אבק תהיה מספקת.

* בזמן האחסון רצוי שהשטיח יהיה במצב שכיבה ולא עמידה כדי שלא תיפגם צורתו.

* את אחסון השטיח ניתן לעשות בכל אחד מחדרי הבית, אך כמובן כדאי להקפיד שלא יהיה מדובר בחדר עם לחות גבוהה בכדי למנוע מצב של היווצרות עובש או ריקבון.

חזרה לחדשות ועדכונים

אשמח שיצרו איתי קשר