מגזין לוטן לתרבות ולאומנות – גיליון 88 – גוגל+מוזיאון ישראל

GOOGLE ART PROJECT מגיע גם אלינו
מוזיאון ישראל, ירושלים מצטרף ל-Google Art Project ומשיק גלריות וירטואליות יחד עם יותר מ-500 יצירות מן האוספים.
הפרויקט החדשני מאפשר לקהל המקוון לבקר במוזיאונים הגדולים של העולם

 בתאריך ה-3 לאפריל הצטרף מוזיאון ישראל לפרויקט הבינלאומי בית גוגל – GOOGLE ART PROJECT  ובכך פותח את אולמותיו ומציג מאות מיצירות האמנות החשובות שבאוספיו לצפייה מקוונת של גולשים ברחבי העולם. הצטרפות המוזיאון היא חלק מהרחבה גלובלית משמעותית של פרויקט Google Art המונה כיום 151 שותפים ב-40 מדינות, לעומת 17 מוזיאונים מ-9 מדינות שהיו שותפים לפרויקט עם השקתו בפברואר 2011.
יותר מ-30,000 מוצגים ברזולוציה גבוהה ממוזיאונים ברחבי העולם זמינים כעת לצפייה, לעומת 1,000 היצירות המקוריות שהיו זמינות לצפייה עם השקת הפרויקט.

Google Art Project כולל 520 מהמוצגים החשובים ביותר באוספיו הגדולים של מוזיאון ישראל המוצגים ברזולוציה גבוהה ומאפשרים לבחון אותם לפרטיהם ולקרוא מידע על המוצגים ועל האמנים שיצרו אותם. הגולשים יכולים גם לשוטט באופן וירטואלי במרחבי המוזיאון וגניו ובאולמות תצוגת הקבע של המוזיאון, באמצעות טכנולוגיית Google Street View.


“האוספים האנציקלופדיים של מוזיאון ישראל הם משאב יקר-ערך המעשיר את הבנתנו ואת ההערכה שלנו לתרבות העולם משחר ההיסטוריה ועד היום”, אמר ג’יימס סניידר, מנכ”ל מוזיאון ישראל ע”ש אן וג’רום פישר. “האוספים שלנו אוניוורסליים ומייצגים כמעט כל תקופה ותרבות בתולדות האנושות. אנו נרגשים להרחיב את השותפות שלנו עם Google ולהצטרף לפרויקט האמנות המעמיד 500 מהאוצרות הגדולים ביותר באמנות, בארכאולוגיה של ארץ-הקודש ובתרבות היהודית לרשות צופים למיניהם ברחבי העולם”.

כמה מהיצירות החשובות ביותר המוצגות לצפייה ב- Google Art Project הן:

• מסכה נאוליתית מאבן, מלפני 9,000 שנה, מחירבת דומא: מהמסכות העתיקות ביותר שנמצאו עד היום.

• מדליון ארד של טיטוס: מטבע נדיר ועתיק זה, המתוארך לשנת 80 לספירה, מתאר את הקולוסיאום ברומא שהקמתו מומנה בשלל שנתפס ביהודה לאחר דיכוי המרד היהודי הראשון.

• תכשיטי הכלה היהודייה מג’רבה שבצפון-אפריקה: עדיים אלה, מעוטרים לתפארת במוטיבים של גרעיני שעורה, דגים, ציפורים וחמסות, נוצרו על פי האמונה כדי להבטיח את פוריות הכלה היהודייה וכדי להגן עליה מפני עין הרע.

• חבצלות המים מאת קלוד מונה, 1907: זהו אחד הציורים השלווים והמהורהרים ביותר מבין נופי המים של הצייר הנודע. בתמונה זו, נוף המים נעלם מן העין ושושני המים עומדות במרכזו, משתרעות לכל רוחב הבד.

“Google מחויבת להעלאת האמנות והתרבות לאינטרנט ולהופכן לנגישות גלובאלית,” אמר פרופ’ יוסי מטיאס, מנכ”ל מרכז המחקר והפיתוח של Google בישראל. “פרויקט האמנות החדש והמורחב ממחיש את מחויבותנו לכל סוגי האמנות, התרבויות והציביליזציות בכל קצוות תבל. בכמה הקשות עכבר יכולים המשתמשים לגלות מבחר עצום של ציורים, פסלים, אמנות רחוב וצילומים. איכות התמונה ויכולת הצפייה והתקריב מאפשרים לשוחרי האמנות לגלות היבטים דקים של הציורים ומוצגים אחרים אשר מעולם לא נצפו כה מקרוב”.

התכונות העיקריות של פרויקט האמנות המורחב של Google  הן:

• תמונות Street View מוצגות כעת באיכות טובה יותר מאשר הגרסה המקורית של Google Art Project ומאפשרות ניווט חלק ביותר מ-385 חדרים במוזיאונים נבחרים. ניתן לבחון את פנים הגלריות גם היישר מ- Street View in Google Maps.

• הגולשים יכולים לדפדף בתוכן לפי שמות האמנים, יצירותיהם, סוג האמנות, שם המוזיאון, מדינות, אוספים ותקופות היסטוריות.

• 44 מוזיאונים בחרו יצירת אומנות אחת שצולמה לפרטי פרטים בררזולוציה גבוהה במיוחד. טכנולוגיה זו הנקראת “גיגה- פיקסל”,מכילה קרוב ל- 7 מיליארד פיקסלים בתמונה אחת, המאפשרים לצופים לחקור פרטים של משיחות המכחול ושל הפטינה הרבה מעבר ליכולתה של עין אנושית.

• תכונת ‘Create an Artwork Collection’  (“צור אוסף אמנות”) מאפשרת למשתמשים לשמור תמונות של יצירות ספציפיות ולהקים אוסף פרטי משלהם. ניתן להוסיף הערות לכל תמונה ולשתף משתמשים אחרים באוספים שלמים.

ח”כ לימור לבנת, שרת התרבות והספורט אמרה: “זהו יום גדול לתרבות הישראלית ויום גדול עוד יותר לשוחרי תרבות מכל רחבי העולם. הודות לפלטפורמה החדשנית של Google Art, כל שוחר תרבות עם חיבור לאינטרנט, בכל מקום  בעולם, יכול לקיים סיור וירטואלי ברחבי מוזיאון ישראל. זו אמנם לא כמו החוויה הגלומה בביקור פיזי כאן, אבל זה קרוב, וזה מעורר השראה. ההתקדמות הטכנולוגית שעוברת על העולם בשנים האחרונות יוצרת מהפכה בסצנת התרבות העולמית והיא לא פוסחת על התרבות הישראלית”.

השותפות בין מוזיאון ישראל ל-Google היא המשך לשיתוף הפעולה שהתקיים עם העלאת מגילות מדבר יהודה לרשת. פרויקט הדיגיטיזציה של המגילות הגנוזות שהחל בסתיו 2011 (dss.collections.imj.org.il) מאפשר לחוקרים ולקהל הרחב לבחון מקרוב את הטקסטים התנ”כיים העתיקים בפירוט שלא התאפשר  עד כה.

ד”ר סוזן חזן, אוצרת למולטימדיה, מייצגת את מוזיאון ישראל בפרויקט האמנות של Google יחד עם עמליה קשת, מנהלת המחלקה לשירותי צילום וזכויות יוצרים במוזיאון ישראל.

זה הלינק לערוץ של פרויקט האומנות של גוגל ביוטיוב.

והנה טיזר בוידאו על הפרויקט שהועלה ליוטיוב לפני כשבועיים:

 [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4ZdCByYeNRU[/youtube]

מוזיאון ישראל, ירושלים, הוא מוסד התרבות הגדול ביותר במדינת ישראל ונמנה עם המוזיאונים לאמנות וארכאולוגיה המובילים בעולם. מוזיאון ישראל נוסד בשנת 1965 ומאכלס אוספים אנציקלופדיים מהתקופה הפרה-היסטורית עד ימינו, לרבות האוספים הנרחבים ביותר של פריטים ארכיאולוגיים תנכ”יים וארץ ישראליים, בהם מגילות מדבר יהודה. ב-45 שנות קיומו הצליח המוזיאון לבנות אוסף נרחב ומגוון ובו כחצי מיליון פריטים המשקפים את מלוא המגוון של התרבות החומרית. ב-2010 השלים המוזיאון מיזם בן שלוש שנים של חידוש, שדרוג והרחבה, הגדול מסוגו בתולדותיו של המוזיאון. המיזם נוהל בידי חברת העיצוב של ג’יימס קרפנטר מניו יורק ומשרד אפרת-קובלסקי אדריכלים מתל אביב. מטרתו של המיזם  להעצים את חוויית המבקרים בו ובמהלכו עוצבו מחדש הגלריות הקיימות באגפי האמנות, הארכאולוגיה והאגף לאמנות ותרבות יהודית ואף נתווספו גלריות חדשות, הוגדלו מתקני הכניסה ונבנו מעברים  נגישים ומרחבים ציבוריים. נוסף על התכניות הרבות המתקיימות בו, מוזיאון ישראל גם אחראי לניהול שני אתרים נוספים בירושלים: מוזיאון רוקפלר לארכאולוגיה אשר נבנה במימונו של ג’ון רוקפלר לצורך הצגתם של ממצאים ארכאולוגיים שהתגלו בארץ ישראל; ובית טיכו, לשעבר ביתם של רופא העיניים ד”ר אברהם טיכו ושל אשתו הציירת אנה, אשר הורישה את הבית על אוספיו וספרייתו לתושבי ירושלים, כדי שישמש כאתר לתערוכות של אמנות ישראלית בת-זמננו.

חזרה לחדשות ועדכונים

אני רוצה להשאיר פרטים ושיצרו איתי קשר