מגזין לוטן לתרבות ואמנות, יולי 2012, צילום

על האישי בצילום 
לא מעט אנשים בוחרים כיום להשקיע בלימודי צילום מקצועיים והיצע הקורסים בשוק רחב מאוד בהתאם. אך לימודים בכלל ולימודי צילום בפרט הם מוצר אותו קשה לאמוד. בבית הספר “דרך צילום” מאמינים שאין זה מספיק לדעת לתפעל מצלמה או לצלם על פי חוקיות מסוימת, אלא יש לשים דגש דווקא על הפוטנציאל לביטוי אישי. דרך צילום כדרך חיים
צילום: אנטולי פייגין 

הקלות היחסית של השימוש במדיום הצילום; זמינות אמצעי הצילום, עלות ההפקה הנמוכה ואפשרויות השיתוף הכמעט בלתי מוגבלות בתוצר הצילומי, הופכים את המדיום לאחד מתחומי היצירה הנגישים ביותר, ודאי בהשוואה למדיומים אמנותיים אחרים וזמינים פחות כגון ציור או מוסיקה. כל אלו יחד תרמו להפיכתו של הצילום לאמצעי פופולארי במיוחד להבעה אישית וכתוצאה, כולנו הפכנו לצלמים בדרך זו או אחרת.

יחד עם זאת, לא מעט אנשים בוחרים כיום להשקיע בלימודי צילום מקצועיים והיצע הקורסים בשוק רחב מאוד אך לימודים בכלל ולימודי צילום בפרט הם מוצר אותו קשה לאמוד. בבית הספר ‘דרך צילום’ מאמינים שאין זה מספיק לדעת לתפעל מצלמה או לצלם על פי חוקיות מסוימת, אלא יש לשים דגש דווקא על הפוטנציאל לביטוי אישי. מכאן נגזר גם שמו של בית הספר.

בית הספר מקפיד להעניק לסטודנטים ארגז כלים נרחב ליצירה, מתוך הבנה כי הבחירה באיזה כלי להשתמש על מנת להביע את עצמך היא שלך ושלך בלבד. המורים המלווים את התלמידים בדרכם האמנותית מקפידים שלא לפסול לעולם מבט אינדיווידואלי רק משום שאינו מתיישב עם חוקי הצילום האקדמיים, שכן מבחינתם – כל יצירה  מתווה לעצמה את החוקיות שלה.

אלן צ’פלסקי וסיגל קולטון, הבעלים של בית הספר, הם צלמים מקצועיים המתמחים בצילום מזון, פרסום ותעשייה. שניהם בוגרי בתי ספר גבוהים לצילום ובעלי ניסיון נרחב בתחום ובהוראתו. השניים מקפידים לשמר את איכויות ההדרכה המקצועית בבית הספר, תוך בחירת סגל המורים בקפידה והכשרתו לפני תחילת עבודתם. כתוצאה, המורים ב”דרך צילום” מקצועיים ומכירים היטב את עולם הצילום מכל אספקט.

סגל ההדרכה והמנהלה של בית הספר מקפיד גם להיות קשוב לכל בעיה או אתגר שעלול לעלות במהלך הלימודים, כך למשל כל הסטודנטים מוזמנים להשתתף בשיעורי השלמה וחיזוק במידה והם מרגישים צורך בכך. מספר הסטודנטים הלומדים בכיתה אחת מצומצם, כך שהנוכחים בקבוצות הקטנות יזכו לחוויית לימוד איכותית, אישית ונעימה.

בית הספר מציע קורסים ומסלולי לימוד מגוונים, בין אם אתם בתחילת דרככם המקצועית או החובבנית ובין אם אתם כבר בקיאים בטכניקת הצילום ומעוניינים לקבל כלים נוספים לביטוי אישי.

בעשר השנים האחרונות, הוכשרו מאות סטודנטים במסלולים השונים. אחת לחודשיים מתקיימים בבית הספר מפגשים עם צלמים ואמנים שונים (ביניהם מיקי קרצמן, יאיר גרבוז, מיכה קירשנר, איתי אנגל ועוד רבים וטובים) וכולם מוזמנים להשתתף. בנוסף, משמש בית הספר גם כגלריה המציגה את עבודות הבוגרים לצד צלמים אורחים.

בית הספר מקפיד ליזום שיתופי פעולה, כשהוא מזמין את הסטודנטים והבוגרים להתנסות באתגרי צילום מגוונים ומעורב באופן שוטף בפעילויות התנדבותיות למען אוכלוסיות חלשות בחברה.

חזרה לחדשות ועדכונים

אשמח שיצרו איתי קשר