מגזין לוטן לעסקים ולייף סטייל, אוגוסט 2012, רפואה

אבחון מוקדם מציל חיים!
התקפי לב נחשבים כיום לגורם התמותה מספר אחד בקרב גברים ונשים, אך
 יחד עם זאת, המודעות לאבחון ומניעה של אירועי לב, נמוכה מאוד. פיתוח ישראלי ייחודי מציע הזדמנות אמתית לשנות את הסטטיסטיקה

התקפי לב – לא רק לגברים
למרות שמחלות לב נחשבות ל”מחלות גבריות”, הסטטיסטיקה בארה”ב מדווחת על מספר זהה של נשים הנפטרות מדי שנה מהתקפי לב. בניגוד מוחלט לנתונים חד משמעיים אלו, 36% מהנשים עדיין מתקשות לתפוס את עצמן כבעלות סיכון כלשהו לחלות. גם בארץ, אף על פי שסיבת המוות אצל שליש מהנשים בישראל נובעת ממחלת לב,  מרביתן אינן מודעות לכך וחוששות יותר מסרטן השד למשל. 

האם קיים הבדל בין הלב הגברי ללב הנשי?
אנטומית אין הבדל בין לב נשי ולב וגברי, אך פיזיולוגית בהחלט ישנם הבדלים בין גברים ונשים. לפיכך, מחלות שונות תתבטאנה באופן שונה בין שני המינים; נשים למשל נוטות לפתח מחלות לב ולהיות מועדות יותר להתקפי לב בגיל מבוגר יותר, ליתר דיוק, כעשר שנים מאוחר יותר מאשר גברים. מסיבה זו, דווקא הן עלולות להתעלם מהסימנים למחלה, שכן הן נוטות לייחס את הסימפטומים, באופן מוטעה, להזדקנות.

הסימנים למחלת לב בקרב נשים אינם אופייניים כמו אצל גברים ומתבטאים דווקא בעייפות או קוצר נשימה. בנוסף, הכאב אינו מאופיין בהכרח בתעוקה אלא לעיתים מקרין ללסת ולעורף ולא ליד שמאל, כפי שמקובל לחשוב. עובדה נוספת שאינה ידועה מספיק היא שאצל נשים מחלות הלב ברובן מתמקדות בכלי הדם הקטנים, שבבדיקת צנתור אבחוני קשה מאוד לגלותם. יתרה מכך, שחרור מוטעה ממיון בשל אי אבחון מחלת לב, שכיח פי ארבעה יותר אצל נשים מאשר אצל גברים ומיותר לציין כי אבחון מאוחר בהכרח מוביל לסיבוך רפואי וסכנת מוות.

כיצד יש לאבחן  את הסיכון ללקות באירוע לב או שבץ מוחי?
עולם הרפואה נוכח לדעת שלשכבת תאים בדופן הפנימי של כלי הדם – הנקראת אנדותל – תפקיד מכריע במניעת הצרויות וסתימות כלי הדם.  האנדותל היא שכבת ההגנה הראשונה והעיקרית של הגוף, האחראית למניעת הצרויות וחסימות בכלי הדם שלנו. שכבה זו מפרישה חומרים הדרושים לזרימת דם תקינה.

ידוע כיום כי גורמי הסיכון המקובלים כמו לחץ דם, כולסטרול גבוה, עישון ועוד, אינם מספקים את כל התמונה לגבי ההיתכנות ללקות באירוע לב וכי קיים צורך בנתון אחד שישקלל את כלל הגורמים לכדי מדד סיכוני המאפשר אבחן מוקדם.  נכון יהיה לומר גם שלא כל אדם עם לחץ דם או כולסטרול גבוה ילקה בהתקף לב (או שבץ מוחי), וגם לא כל אדם הנחשב ל”בריא” הוא נטול סיכון ולכן נשאלת השאלה: מהו המדד המאפשר לאבחן האם גבר או אישה כלשהי נמצאים בסיכון?

תפקוד האנדותל – “סך סיכון כל גורמי הסיכון”
בשנים האחרונות עולם הרפואה עשה פריצת דרך אמתית בעקבותיה נמצא כי החוליה המקשרת בין שלל גורמי הסיכון ובין מחלות כלי הדם והלב, הנה שכבת תאי האנדותל. תפקוד האנדותל הוא המדד המסוגל להגדיר את  “סך סיכון כל גורמי הסיכון”, זהו חיבור ושקלול כל גורמי הסיכון הלבביים הידועים ואלו שעדיין לא נתגלו. 

 תפקוד לקוי של האנדותל הינו השלב הראשון בהתפתחות של טרשת עורקים (חסימה של העורקים). כיוון שזהו הסממן הקליני המוקדם ביותר הניתן לאבחון, פיתוח בדיקה לקביעת תפקוד האנדותל נחשבת לבדיקה מצילת חיים, ולכן מושקעים מאמצים רבים בפיתוח יכולת האבחון של תפקוד האנדותל.

צפו בכתבה המסקרת את החידוש מטעם חדשות ערוץ 2:


בדיקה לתפקוד האנדותל
לפני מספר שנים, חברת הביוטק הישראלית “איתמר מדיקל” פרצה לשוק עם מכשיר מהפכני בשם אנדופט (Endopat). כתב העת הנחשב “Prevention” הכתיר את המכשיר לאחת מעשר פריצות הדרך העולמיות בתחום הרפואה המונעת לשנת 2009, תואר שקיבל גיבוי גם על סמך אישורים בריאותיים מחמירים מטעם ה-FDA , האמריקאי ה-CE האירופאי וכמובן, משרד הבריאות הישראלי.

מכשיר האנדופט מספק בתוך 15 דקות דו”ח מפורט על תפקוד האנדותל. המכשיר מסוגל לאבחן במהירות ובדיוק רב את ההיתכנות ללקות בהתקף לב או באירוע מוחי בשנים הקרובות והבדיקה מתבצעת באמצעות חיישן אצבע בלבד! לא פולשני, לא כואב וללא קרינה.

אבחון  מוקדם מציל חיים!
את הבדיקה לתפקוד האנדותל ניתן כיום לבצע בהדסה אופטימל תל אביב או ירושלים, וכן בקרית ביאליק ובבאר שבע ונכון להיום, היא נחשבת לבדיקה המהירה והמדויקת ביותר לאבחון נכון של תפקוד האנדותל וניבוי הסיכוי להתקף לב.

לפרטים נוספים לחצו כאן>> 

לייעוץ התקשרו  3320*

או צרו קשר בכתובת המייל: Contact@hadasaoptimal.co.il

www.optimali.co.il

חזרה לחדשות ועדכונים

אני רוצה להשאיר פרטים ושיצרו איתי קשר