מגזין לוטן לעסקים ולייף סטייל, מאי 2012, עיצוב מוצר

 

pratanti

כך סופרים את העומר

ספירת העומר היא המצווה לספור כל יום במשך 49 הימים שבין חג הפסח לחג שבועות והיא מסמלת את הקשר שבין יציאתם של היהודים ממצרים לבין התהוותם כעם ישראל במעמד קבלת התורה.

אמן היודאיקה העכשווית, יוסי מתתיהו, מציג מעשה אומנות מכסף הסופר את ימי העומר ומשמש גם כפמוטים

ישנם מספר הסברים ופרשנויות שונות שהתגבשו לאורך ההיסטוריה של עם ישראל למשמעותה של ספירת העומר, הן מבחינה דתית והן מבחינה חקלאית. על פי אחד ההסברים הנפוצים, מתחילים לספור למחרת פסח, המסמן את זיכרון הגאולה ממצרים ועד חג השבועות – הוא יום מתן התורה, על מנת לסמל את קשר הסיבה ותוצאה בין שני האירועים.

העיצוב של יוסי מתתיהו לספירת העומר/פמוטים שואב את השראתו ממספר מקורות, כאשר הראשון שבהם הוא עולם הילדים, המהווים חלק חשוב בספירת העומר, כחלק מתהליך הנחלת המסורת והזיכרון. רפרנס זה מתבטא היטב באלמנט החשבונייה המופיע בעבודה, הוא אלמנט לימודי, משחקי ושימושי לספירה בימי קדם. השימוש באלמנטים משחקיים אינו זר למתתיהו והוא עושה בהם שימוש לא פעם בעבודותיו.

הספירה נעשית בעזרת כדורי כסף (קיימת גם גרסה עם כדורי אלומיניום צבעוניים) , המכילים בתוכם מגנט, מה שמאפשר להם לנוע מעלה ומטה על מוט ברזל דק העובר דרכם, כך שבכל יום מעלים את מספר הכדורים הנכון. הכדורים מגיעים בשני גדלים שונים, גודל אחד המסמן את השבועות וגודל אחר לימים.

בנוסף, מזכיר עיצוב הכלי גם חיטה ושעורה המרכיבים את העומר כמובן וצורת נבל, נבלו של דוד המלך, שעל פי המסורת נפטר בחג השבועות.

עיצוב הכלי לספירת העומר הוא מודולרי וניתן לשימוש בשלוש ורסיות שונות:

כפמוטים וככלי לספירת העומר, כפמוטים בלבד או ככלי לספירה בלבד.

על בית הפמוט מורכב מכסה, המשלים אותו לצורת כדור ומקיים דיאלוג צורני עם הכדורים המגנטיים. בנוסף, הכלי מאופיין במראה ‘מרחף’, ולכן עומד על רגל אחת מתוך מטרה ליצור תחושה של קלילות (מוטיב החוזר ברבים מעיצוביו של מתתיהו) השומרת על שבריריות החיטה.

כסף 925, פליז, אלומיניום, מגנטים

גובה 35 ס”מ, רוחב 20 ס”מ

הלחמה ,עיבוד שבבי ולחצנות (זה התיאור לתמונה)

_____________________________________________________________________

יוסי מתתיהו (40) הוא אמן יודאיקה עכשווית. מתתיהו, יליד ירושלים, הוא בוגר בצלאל (1999) במגמת צורפות ועיצוב. מסיום לימודיו עוסק מתתיהו בתחום עיצוב מוצרי יודאיקה עכשווית ובשנת 2004 הוא פתח את הגלריה שלו, ברחוב קינג דיוויד 8 בירושלים. בחלקה האחורי של הגלריה נמצאת הסדנא של מתתיהו, בה הוא עובד ויוצר.


חזרה לחדשות ועדכונים

אני רוצה להשאיר פרטים ושיצרו איתי קשר