כרוניקות

וינה של אנה

התערוכה “וינה של אנה” מציעה הצצה אל תרבותה הנודעת של וינה בימים שקדמו למלחמת העולם הראשונה, עת חיה בה האמנית אנה טיכו הצעירה. הפעילות האמנותית בעיר הייתה אז נמרצת; היוּגֶנדְשְטיל (אר נובו) פרח, החל מה שכונה הסֶצֶסיון הווינאי והוקמה “סדנת וינה”. כל אלו ועוד הפכו את העיר למרכז עולמי לחידושים בתחום האמנות, האדריכלות והעיצוב.

באולם התחתון של התערוכה מוצגים ציורים, רישומים וכרזות מאת דמויות מרכזיות מן התקופה ובהם גוסטב קלימט ואגון שילה. לצדם נראים כמה מרישומיה של אנה טיכו מימיה בבית-הספר לאמנות בווינה ואחרים שציירה כעבור זמן ומעידים על השפעת קלימט, שילֶה ודומיהם. סגנונותיהם הרדיקליים החדשים אמנם לא היו חלק מההשכלה האקדמית שרכשה בנעוריה ואולם בעבודותיה המאוחרות יותר,  ניכרת היחשפותה לאמנות רבת העוצמה הזאת בגיל נוח להשפעה.

בקומה העליונה של התערוכה מוצג התחום הפרטי ובו דוגמאות של רהיטים, מוצרים מעוצבים, אמנות שימושית וחפצי יום-יום שגדשו את בתי תושביה האמידים של וינה במפנה המאה ה-20. מקצתם יצאו מסדנתם של מעצבים פורצי דרך כגון יוזף הופמן וקולומן מוזר; אחרים, ובהם תשמישי קדושה, משקפים סגנון שמרני שהיה אולי אופייני יותר לבתי יהודים בורגנים. חפצים אלה מקורם באוספים פרטיים אותם קיבל המוזיאון בהשאלה והם על-פי-רוב ירושה מקרובי משפחה שהספיקו לצאת את אירופה לפני פרוץ מלחמת העולם השנייה. הם ספוגים בזיכרונות ממקום ומזמן אחרים וקובצו יחדיו בביתה של אמנית שעשתה את המסע מימיה האחרונים של האימפריה האוסטרו-הונגרית אל ירושלים של המאה ה-20.

25 אוקטובר, 2012  עד 4 יוני, 2013
מקום: בית טיכו
אמן: גוסטב קלימט, אגון שילה, מיכאל טונטֶ, קולומָן מוֹזרֶ, ג’וזף הופמן
אוצרת: תמנע זליגמן

__________________________________________________________________________________________________

בית ביאליק מארח את חוקר המדרשים והאגדות פרופ’ אביגדור שנאן
בואו להתענג על הרצאותיו הסוחפות של חוקר המדרשים והאגדות פרופ’ אביגדור שנאן בנושא מסע בין מרגליות “ספר האגדה“. המפגש הבא ייערך ב /11/201227

מקום רב מוקצה בספר האגדה לתיאורים גשמיים-ארציים של עולם הטבע וארץ ישראל, גוף האדם או ביתו וכליו ובמקביל גם תיאורים של העולם הנסתר מעין אדם – גן עדן וגיהנום, מלאכים ושדים, מזלות ורוחות. אך מה היחס הבא לידי ביטוי בין הלכה ואגדה? הילכו שתיהן יחדיו? האם הותירה ההלכה את רישומה בספר הקרוי “ספר האגדה”? ואם כן הוא, כיצד נעשה הדבר ומה מתחומי המעשה הדתי (כגון תפילות, ברכות, שמירת שבת) משתרג במסורות האגדיות העוסקות בתנ”ך ובתולדותיהם של חכמים?

דמי כניסה: 40 ₪ לכל מפגש

[פתיחת הקופות 19:00 בכל מפגש]

חזרה לחדשות ועדכונים

אני רוצה להשאיר פרטים ושיצרו איתי קשר