לא לסמים וכן לכדורגל
עמותת “ישראל אומרת לא לסמים” יחד עם מדריכי הנוער העובד והלומד בגליל התחתון ועמותת “פעילות התנדבותית”, ציינו לאחרונה בעיר תמרה את סיום שנת הפעילות האינטנסיבית ביותר של חינוך למעורבות חברתית ומניעת השימוש בסמים, יחד עם למעלה מ-2,000 בני נוער.
אחד מארבעת הטורנירים של הכדורגל שהתקיימו בשבוע האחרון בתמרה
4 משחקי כדורגל התקיימו לא מכבר בעיר תמרה, בהשתתפותם של בני נוער בין הגילאים 6 עד 16, בעודם לובשים חולצות ספורט עם הכיתוב “אמור לא לסמים, אמור כן לחיים” בעברית ובערבית. גם שופט הכדורגל המקצועי אסף קינן לקח חלק בטורנירים בהתנדבות מלאה ונשא דברים בטקסי הענקת הגביעים השונים שנערכו, בנושא מניעת השימוש באלכוהול ובסמים.
לאחר סיום המשחקים, זכו המנצחים לקבל גביע מיוחד וחולקו גם תעודות הוקרה מיוחדות עבור כמה מהמנצחים האחרים: פעילי שירות לאומי וחברי תנועת הנוער העובד והלומד של העיר, אשר לקחו חלק השנה בפעילות ההתנדבותית האינטנסיבית ביותר שנערכה אי פעם בעיר וכללה העברת הרצאות למניעת השימוש בסמים וחלוקת עשרות אלפי חוברות מידע להעלאת המודעות לנושא.
במסגרת הפעילות הענפה לקחו חלק 75 מרצים, אשר העבירו בהתנדבות הרצאות לכ-2,000 בני נוער בתמרה. בשלושת השבועות האחרונים בלבד, נכח כל אחד מהם בשמונה הרצאות. שונות!
“הרעיון הוא להגיע אל בני הנוער לפני שסוחרי הסמים מגיעים אליהם ולתת להם עובדות בגובה העיניים, כך שיוכלו להחליט בעצמם בנושא ולא יפלו למלכודת”, כך לפי יו”ר ראש עמותת “ישראל אומרת לא לסמים”, איילה מליס.
שופט הכדורגל אסף קינן בפעולה, עם חולצת “אמור לא לסמים, אמור כן לחיים“
מליס, מייסדת העמותה אשר עומדת בראשה כבר מזה 5 שנים, מצאה שותף מושלם בדמות מוחמד אבואלהיג’א, אשר בתורו יצר שיתוף פעולה פורה נוסף בין העמותה לבין פעילי הנוער העובד והלומד באזור הגליל התחתון ומתנדבי השירות הלאומי. אבואלהיג’א, במטרה לעשות שינוי אמתי בעירו, גייס לצורך כך עשרות מתנדבים ויצר תנועה חדשה בעיר, אשר צוברת תאוצה בארבע השנים האחרונות, כאשר השנה נערכה במסגרתה פעילות חסרת תקדים בהיקפה.
אבואלהיג’א מספר כי “כשאנחנו מעבירים את ההרצאות, אנחנו עושים יותר מטיפול בנושא הסמים – אנו מכוונים לערכים הבסיסיים ביותר של בני הנוער בכל הנוגע לנתינה ומעורבות בסובב אותם, לא רק לדעת יותר על סמים והסכנות בהם אלא לשנות את נקודת המבט הכוללת שלהם בנוגע למידת האחריות האישית שלהם על מה שקורה בחברה סביבם ודחיפה לנקוט בפעולה בנוגע לכך. אם כל אחד יבין עד כמה הוא יכול להיות חלק מהשינוי, השינוי יקרה באמת.” מליס מסכימה: “זה המסר שאנחנו מעבירים בהכשרת המרצים שלנו – שהעיקר כאן הוא נקיטת פעולה לשינוי מצבים בחברה ועשייה למען אחרים”.
איש העסקים קאסם אבואלהיג’א זיהה את פוטנציאל השינוי החיובי בעירו ולאחר שנפגש לראשונה עם מליס לפני 4 שנים, החליט לעשות מעשה ולהפוך לעמוד התווך של הפעילות. הוא תורם ממיטב זמנו וכספו על מנת לקדם את כל הפעילויות החינוכיות השונות אותן עורכת העמותה בעיר. “בלעדיו שום דבר מזה לא היה אפשרי”, אומרת מליס, “אין לי מילים להביע את תודתי אליו”. יחד עם נציג המרכז לסיינטולוגיה ישראל, ד”ר רזי רונן, העניקה מליס לקאסם אבואלהיג’א תעודת הוקרה בטקס הסיום של הטורנירים השבוע ובמעמד זה הכריז אבואלהיג’א שהוא ימשיך לתמוך בפעילות בישראל ואף ברחבי המזרח התיכון בעתיד לבוא.
מימין לשמאל: גב’ איילת מליס; כמאל אבואלהיג’א מהנהגת הנוער העובד והלומד; שופט הכדורגל אסף קינן; איש העסקים קאסם אבואלהיג’א, ומוחמד אבואלהיג’א – ממובילי הפעילויות החברתיות בתמרה
“יש עוד עשרות מתנדבים ותומכים שצריך להודות להם על פועלם – זוהי עבודה קבוצתית ופשוט מחמם את הלב לראות היענות כזו נרגשת מצד כל מי שנחשף להדרכות” סיפרה מליס והוסיפה כי “בעזרת הדור הצעיר של תושבי תמרה, המסירות והחום שלהם, אנחנו יוצרים מקרה לדוגמה של עיר שלמה שיכולה לעבור שינוי ואכן עושה זאת. זו המטרה שלנו ואין לי מילים לתאר את ההתרגשות שאני חווה מלחזות במטרה הזו מתגשמת מול העיניים שלי”.
חלוקת תעודות הוקרה למבצעי הפעילות בתמרה. מוחמד אבואלהיג’א, כמאל אבואלהיג’א ונסרה מג’דוב (בתמונה יחד עם גב’ מליס, קאסם אבואלהיג’א ואיש החינוך הבכיר מוחמד חיג’אזי) אשר הובילו פעילות שנתית עניפה של מפעילים ומתנדבים.
ב-26.6 השנה, ציינו באו”ם את היום הבינלאומי למאבק בנגע הסמים תחת הקריאה תחת הקריאה “כולנו יכולים לשחק תפקיד בקידום הבריאות של הקהילה שלנו”. בהתאם, מאות ילדים הסתובבו השבוע בתמרה עם חולצות “אמור לא לסמים, אמור כן לחיים”, לצד הלוגו של האו”ם והיוו דוגמה חיה לאופן בו ניתן להביא אידיאל של עולם חופשי מסמים ומשימוש מופרז באלכוהול לידי מימוש.