מאגר לקוחות

אסטרטגיית השיווק האלקטרוני – רשימות תפוצה
איך בונים עסק מנצח באינטרנט ומנצלים את המשאבים העומדים לרשותנו, כך שלא משנה כמה מתחרים וכמה חזקים הם – עדיין ננצח? אסף שטרן ממליץ על איסוף מאגר לקוחות פוטנציאליים ובניית רשימות תפוצה איכותיות

מאת: אסף שטרן, בעלי חברת קומסטאר ויזם “שלח מסר”
לדיוור אלקטרוני

בפעם הקודמת למדנו כיצד יש לתכנן ולעצב את עמוד הבית של אתר האינטרנט, הדף החשוב ביותר בו. עם המידע שהענקנו אז מומלץ לשפר את מה שכבר קיים באתרכם ולדעת מה לבקש מבונה האתר.
הפעם לעומת זאת, נדבר על בניית אסטרטגיית שיווק ותכנון נכון לקראת איסוף מאגר לקוחות פוטנציאליים ובניית רשימת תפוצה איכותית.

השהיית הקניה

אז בנינו אתר מדהים שהלקוחות והחברים לא מפסיקים להחמיא לנו עליו, אבל ההכנסות ממנו והלקוחות החדשים כמעט ולא מגיעים. מה עושים? ראשית צריך לדעת מה הסיבה לכך: גולש ממוצע, שנתקל במוצר מעניין או שירות שיכול להועיל לו במשהו, לא תמיד מבצע את ההחלטה באותו הרגע ולרוב ירצה לחשוב על זה עוד קצת, להתייעץ, לראות מוצר דומה אצל מתחרה או להמתין להמלצה מחבר. דמיינו שאתם נכנסים לחנות בגדים מדהימה, אבל אתם לא רוצים לבחור משום שנכנסתם לבד ואתם חייבים את חוות הדעת של החבר/ה שלכם (על המוכרת אני אישית לא סומך J). סביר להניח במקרה כזה תאמרו למוכרת שתקנו בפעם הבאה, אך האמת היא שפעמים רבות לא תטרחו לשוב לחנות כלל.

באתרי אינטרנט, ידו של הלקוח הפוטנציאלי על ההדק קלה אף יותר ומכיוון שרוב הגולשים שנכנסים לאתר שלנו לא ירכשו או יזמינו שירות במקום, עלינו למצוא דרכים לקחת את הפרטים שלהם, ככל שנוכל ולא רק באמצעות האתר אלא גם בכל פלטפורמה אינטרנטית אחרת: דף עסקי בפייסבוק, דף נחיתה המפורסם בגוגל ועוד. ההיגיון העסקי מאחורי זה פשוט: ברגע שנגרום לגולש להיכנס לרשימת התפוצה שלנו, הסיכוי שירכוש דווקא מאתנו גדל במאות אחוזים.

אז איך עושים את זה?

אם כן, בשלב הראשון, על מנת לפתות את הגולשים להשאיר לנו את פרטיהם, עלינו למצוא שירות או מוצר כלשהו אותו נוכל לתת להם בחינם – כן, משהו שנוכל לתת לגולשים ללא תמורה. זה יכול להיות סרטון הדרכה של משהו, טיפים, ספרון, דוגמית או כל דבר אחר.
תהיו יצירתיים, תראו מה עסקים שקיבלתם מהם מוצר כזה עושים ותמצאו את הדבר שמתאים אליכם.
זה לא חייב להיות מתוך מוצר שאתם מספקים, מה שחשוב זה שהמוצר שלכם והמוצר החינמי יהיו מתאימים לאותו קהל יעד. דוגמה טובה לכך אותה יישמנו עם אחד מלקוחותינו היא עסק של בנק דם טבורי, אשר נתן שירות של הודעות והתראות במייל ו- SMS במהלך 9 חודשים לאישה במהלך הריונה. כך הצטרפו נשים לא מעטות לרשימה ולקראת תאריך הלידה המשוער שלהן, הציע להן הלקוח את המוצר שלו. מהלך זה הוביל לגידול משמעותי ברשימת התפוצה של הלקוח – תוך שבועיים הוא כבר צבר מאות מיילים חדשים.

הנקודה השניה והחשובה לכל מי שהחליט לאסוף פרטי קשר מלקוחותיו היא בגדר המלצה חמה: אל תשלחו ללקוחותיכם הפוטנציאליים אך ורק הצעות מכירתיות, אלא נסו לספק להם יותר תוכן איכותי, אמיתי ומעניין. בצורה זו, אולי הם אף ירצו להעביר את המסרים שלכם הלאה לחברים ולקרובים, ואתם תרוויחו עוד לקוחות פוטנציאליים שאולי לא הייתם מגיעים אליהם בדרך אחרת.

לסיכום, לאחר שלמדנו על חשיבות מבנה האתר, האסתטיקה שלו והנאת הגלישה בו על מנת שהגולש יישאר בו, היום למדנו דבר חשוב נוסף שזה הגדלת אחוזי המרה ורעיונות לשימור הלקוח.

בפעם הבאה, נלמד יותר לעומק כיצד ניתן לשמר את הלקוחות הפוטנציאלים והקיימים.

למידע נוסף לחצו כאן>>

חזרה לחדשות ועדכונים

אני רוצה להשאיר פרטים ושיצרו איתי קשר