פורטל אמאבא

ארונות או לא להיות: שאלון ניתוח אישיות
מאת: ליאת גולדשטיין, מנכ”לית פורטל “אמאבא
צילום באדיבות: Rubbermaid Products

פסח בא וחלף, אבל האביב ומזג האוויר ההפכפך נשאר איתנו לעוד כמה שבועות.
בבוקר קריר, בצהריים חם עד לוהט ושוב חושך, שאמנם מגיע מאוחר יותר עקב שעון הקיץ, אבל עדיין מביא עמו טמפרטורות קרירות למדי. במילים אחרות: בקיצור בלגן.

זהו בדרך כלל הרגע שבו נגמרים התירוצים וכדאי מאוד להתחיל לסדר ארונות’ למיין, למחזר ולהעביר הלאה.

וכעת אנחנו הולכים לעשות לכם ניתוח אישיות: איזה מן טיפוס אתם – האוגר? הזורק? המבזבז בלי חשבון? האם אתם מציבים גבולות? מעבירים מילד לילד בלי ויכוחים מיותרים? האם אתם יסודיים? מחפפים? דחיינים? אז איזה סוג אנחנו באמת? ומה היינו רוצים להיות?

התכוננו לחפש סימנים, כי בסוף המאמר תדעו הכל על עצמכם!

מציבים יעדים או דחיינים כרוניים?
האם בערב הראשון שמתחיל להיות קריר, אנו מטפסים לקומות העליונות של הארון ומורידים מיד שקיות מוכנות של בגדי חורף? האם אנחנו יודעים היכן כל פריט נמצא? רובנו לא.

השאיפה של כולנו היא להיות אלו שמורידים את השקיות ממוינות לפי גילאים ומיד מוצאים לכל ילד את המידה המתאימה לו, אבל… במציאות רובנו דווקא הטיפוס שדוחה. זה אומר שנטפס למעלה ונוציא קפוצ’ון אחד שישמש את הילד לשעות הערב הקרירות וכשהלילות יתחילו להיות חמים יותר, נוריד גם פיג’מה קצרה ואם לא נמצא אחת אז נמהר לקנות חדשה. כעבור שבועיים, נגלה שהארון הפוך בבגדי חורף/קיץ חדשים/ישנים ונחליט לסדר ואז נגלה שבזבזנו המון כסף לשווא, כיוון ששכחנו מה היה בארון משנה שעברה.

פתרונות:
1. אם אורזים את הבגדים בשקיות, לא להתעצל ולרשום בבירור מה כל שקית מכילה ולאיזה גיל.

2. אם הבגדים מקופלים בארון, רצוי להוריד את הכל בבת אחת(!) למיין, לסדר ולרשום רשימות מה צריך לקנות ולאיזה ילד.

3. לזרוק או למחזר את כל הבגדים שברור שכבר לא נשתמש בהם יותר כי הם דהויים, קרועים, או שאין לנו ילדים בגיל המתאים שילבשו אותם בשנה הבאה.

בזבזנים או חסכנים?
לא כולנו נמצאים בדיוק על הסקאלה המדויקת שמגדירה אותנו ככאלו או כהפך הגמור ובכל זאת – בואו נסכם שעדיף שנהיה יותר קרובים לחיסכון מאשר לבזבוז, אפילו רק בשל העובדה שכך יישאר לנו יותר כסף לפנק את עצמנו בבגד חדש.

טיפים יעילים:
1. להעביר בגדים מילד לילד. כל עוד הבגדים יפים וראויים ללבישה אין סיבה לקנות בגדים חדשים.

2. בסוף עונה לערוך רשימת מלאי, לנסות לשחזר מידות לשנה הבאה ולקנות בגדים במחירי סוף עונה וכך לחסוך פערי מחירים גבוהים מאוד.

3. לקחת בגדים מחברים, במידה ויש לכם ילדים בגילאים חופפים. אפשר לשאול חברים אם יש להם בגדים להעברה וכך לחסוך קניות מיותרות.

4. לא צריך לקנות בגדים במחירים יקרים. לא תמיד היקר הוא האיכותי, היום יש בגדים במחירים סבירים לכל נפש ולא חייבים להרגיל את הילדים לבגדים יקרים וייחודיים.

מציבים גבולות או נשברים בקלות?
אז איפה אתם רוצים להיות על הסקאלה הזו? ובכנות, בבקשה: עד כמה אנחנו נשברים למשמע המילים “אמא לכוללללללם יש את הג’ינס/חולצה/קפוצ’ון…”?
האם אנחנו מצליחים לשמור על סגנון ייחודי ולא להסחף עם כל אותם “כולם”?
האם אנחנו מצליחים להבהיר לילדים שמה שיש – זה מה שלובשים? ושגם אם הבגד הוא מאח גדול יותר ולא חדש, הוא עדיין שמיש?

ובכלל:
1. אפשר לאפשר לכל ילד בגד חדש אחד או שניים (או כמה שנהוג ומתאים לתקציב בבית) בנוסף לשאר המלתחה, משהו שיאפיין את האופי האישי של הילד ויממש את “הפנטזיות” שלו לגבי המלתחה האישית.

2. אפשר להציע לילדים לקנות בגד מדמי הכיס שלהם, במידה והם מתעקשים על משהו ייחודי שלא מתאים לתקציב המשפחתי. זה יחנך אותם לעבוד קשה בתמורה למה שירצו.

לסיכום: חילופי עונות מעמיסים על התקציב הרבה כסף. אך אנו מקווים שמצאתם את עצמכם מוחמאים מניתוח האישיות ושתצליחו להוציא את המקסימום מעצמכם, רק מהנקודות החיוביות. ואם לא, אז נקווה שלפחות עזרנו לכם במעט לקראת ההתארגנות לשנה הבאה.

רוצים לקבל את הטורים הבאים ישירות למייל?
הרשמו לניוזלטר של פורטל אמאבא כאן>>

חזרה לחדשות ועדכונים

אני רוצה להשאיר פרטים ושיצרו איתי קשר