מדריך אינטרנטי

אתר “הבמה”, הסטרטאפ התרבותי הראשון בארץ חוגג עשור
מדריך ומגזין התרבות האינטרנטי “הבמה” מציין בימים אלו עשור של פעילות מובילת דרך בתחום התרבות בישראל. מאחורי המיזם, אותו ניתן להגדיר כלא פחות מסטרטאפ תרבותי, עומדת אשת העסקים דינה נאור. על יוזמה, חדשנות ואהבה גדולה לתרבות בכתבה הבאה

כמעט כולם מכירים היטב את אתר “הבמה”, אחד מהאתרים החשובים ביותר בתחום התרבות בעשור האחרון, אך רבים אינם יודעים כי יוזמת הרעיון, המנכ”לית והעומדת מאחורי הקמתו של המיזם האינטרנטי המצליח היא אשת העסקים דינה נאור. כבר בצעירותה, נאור גילתה יכולות של מובילת דעה בתחום התרבות, עד כדי כך שחבריה נהגו לכנותה בינם לבין עצמם “שרת התרבות”, שכן היא צרכה תמיד תרבות באופן אובססיבי.

סיפור חייה של נאור מרתק: היא נולדה בחבל טרנסילבניה שברומניה, למשפחה בעלת מורשת חסידית עתיקת יומין.  אמה נפטרה כשהייתה בת 6 חודשים בלבד, אך הורישה לה את האהבה והתשוקה למוזיקה, לתרבות ולמחול. אביה, שאיבד את אמונתו באל לאחר השואה, העניק לילדים חינוך בעל אופי ליברלי, אך עדיין ברוח הדת. בגיל 6 עלתה נאור עם משפחתה לארץ ובגיל 13 עזבה את ביתה ועברה לפנימיית אולפנה. היא הייתה בת המחזור הראשון של בנות שבחרו להתנדב לשירות לאומי ושירתה בלשכת הסעד של קריית שמונה, שם הכירה את בעלה ונשארה לגור במשך ארבע שנים.

לאחר לידת בנה הראשון, בשנים בהן הייתה הקריה מופגזת וחשופה לחדירות מחבלים, עברה נאור עם בעלה לקיבוץ “נירים” בדרום, שם נולדה בתה. במהלך שנותיה בקיבוץ למדה הוראת מחול ותנועה בסמינר הקיבוצים, עבדה בחינוך והייתה אחראית על כל הפן האמנותי/תרבותי בקיבוץ. לאחר כמה שנים, משהבינה שאין לה לאן להתפתח בקיבוץ, הגיעה לכדי החלטה ובחרה לעזוב את הקיבוץ ולעבור לעיר הגדולה – תל אביב.

אחת היוזמות הראשונות שלה בתחום התרבות הייתה הפקת מדריך בשם “מפת התרבות”. במדריך זה הכניסה נאור את כל מפות האולמות השונים הפרוסים בכל רחבי הארץ ואת מצבם הטכני. את המפות אספה בכוחות עצמה, כשהיא תרה את הארץ, מקריית שמונה ועד אילת ומעצבת את המדריך בעיצוב ברמה שלא נראה כמותו קודם לכן.  המדריך כלל גם את הפסטיבלים השונים שהתקיימו באזורים שונים בארץ והוא נמכר ביותר מ-30 אלף עותקים.

בעקבות מהפכת האינטרנט, זיהתה נאור בחושיה המחודדים את הפוטנציאל הטמון במעבר לרשת והחליטה לצקת את הידע שלה בתחום התרבות בארץ לאתר אינטרנט חדש. כך הוקמה למעשה הגרסה הראשונה של אתר “הבמה”.

באתר הצעיר והייחודי דאז, ריכזה דינה מידע על  מופעים ואירועי תרבות, ביקורות וקורות חיים של אמנים. בתחילה עבדה לבד ומאוחר יותר צירפה אליה מספר אנשי צוות. היא הבינה במהרה שניתן לפרוץ את תקרת הזכוכית ולפתח אתר בו תוכל לבנות “מפת תרבות” וירטואלית, מקיפה ורחבה, על מנת לקדם את התרבות הישראלית באופן שעוד לא היה מקובל לפני כן.

בימים אלו כאמור, חוגג האתר עשור וכיום מפעילה אותו מערכת כלל-נשית הכוללת 6 עורכות וגרפיקאיות מנוסות. הבחירה לעבוד עם נשים אינה מקרית והאתר כולו מופעל מהבית, כך שכל חברות הצוות, בחלקן אמהות לילדים, עובדות כל אחת  מביתה, ביחסי עבודה שמושתתים על אמון הדדי ואחווה נשית.

צוות הכתבים והמבקרים של אתר הבמה כולל עיתונאים מהטובים והוותיקים בארץ. ביניהם:  טל גורדון,  צבי גורן, עמוס אורן, יוסי שיפמן, יוסי מר חיים, נחום מוכיח, ענת זכריה, ענת מוניץ, גבי אלדור ושמות נוספים  שכל צרכן תרבות מכיר היטב.

“מי שרוצה להבין מה קרה בתרבות הישראלית בעשור האחרון, יכול למצוא באתר הבמה תיעוד מצטבר של כל מה שהתרחש כאן בשנים הללו בתחומי אמנויות הבמה. לא משנה אם זה מרכז או פריפריה, מבחינתנו זה היינו הך –  כל אחד יכול למצוא את כל האפשרויות התרבותיות פרושות לפניו באתר” לדבריה של נאור.

האתר מציג את כל גופי התרבות בארץ, את מיטב הפסטיבלים, המופעים, ההצגות, אירועי התרבות והבידור, מופעי מוזיקה קלאסית ומוזיקה חיה ומעדכן את הפעילות השוטפת של מיטב התיאטראות, התזמורות, להקות המחול, מוסדות התרבות ומופעי הילדים.

גופי התרבות מודעים לעובדה שסיקורם באתר הוא אלמנט משמעותי עבור המופעים והיוצרים שלהם ולכן  משתפים עימו פעולה באופן הדוק ורציף. אך האתר אינו  מספק רק מידע, לוח מופעים ארצי, ביקורות וכתבות, אלא משמש כמוביל דעה בעולם התרבות בישראל וביקורות הניתנות באתר מצוטטות תדיר במדיה על ידי גופי התרבות השונים.

www.habama.co.il

חזרה לחדשות ועדכונים

אני רוצה להשאיר פרטים ושיצרו איתי קשר