און-ליין שופינג
בעקבות הפיכתו של האינטרנט לגורם משמעותי בשוק הצרכנות, יותר ויותר עסקים בוחרים להקים חנות מקוונת, שתציע את מרכולתם לכל גולש און-ליין. למי כדאי לעשות זאת? מה היתרונות? על האפשרויות השונות העומדות בפני בעלי עסקים ברשת בכתבה הבאה
מאת: תומר קנול מנהל מחלקת השיווק, EKDESIGN
ראשית, אנסה להסביר למה הכוונה בחנות וירטואלית, המתנהלת כולה ברשת: המדובר בחנות און-ליין המציעה את מכלול המוצרים/שירותים של העסק, על-גבי פורמט אינטרנטי מיוחד, כאשר לציד אלו מופיע תיאור טקסטואלי מדוקדק, תמונות וסרטונים, שמטרתם להציג לגולש את המוצר מכל צדדיו. בנוסף, מציעה גם כמובן החנות את האפשרות לרכוש את המוצרים המוצעים למכירה באמצעות קליקים ספורים בלבד של העכבר. עבור בעלי עסקים רבים, הרעיון לפתוח חנות און-ליין נשמע תחילה כגימיק, אך חלקם הגדול נוכח לדעת במהרה כי מדובר בכלי עסקי ממדרגה ראשונה.
למי מתאימה חנות מקוונת?
בעבר הלא-רחוק, שבו חלק גדול מהאוכלוסייה עדיין לא היה מחובר לרשת האינטרנט, פתיחת חנות און-ליין נועדה עבור עסקים נבחרים, שקהלם היה מחובר ברובו לרשת האינטרנט וכתוצאה, כבר מכיר את אפשרויות השימוש המגוונות בה. אחד האתרים המוכרים ביותר המהווים דוגמא לכך הוא ‘אמזון’, אשר מכר בראשית דרכו בעיקר ספרים ואילו היום עבר למכירת קשת רחבה של מוצרים נלווים.
כיום המצב השתנה וחלק גדול מהאוכלוסייה כבר מחובר לרשת האינטרנט ומשתמש בה באופן קבוע ויומיומי. לכן, אין היום כמעט עסק אשר לא יוכל בפירוש להרוויח מפתיחת חנות שכזו, בין היתר משום שקהל הלקוחות הפוטנציאליים לא רק שנמצא ברשת האינטרנט באופן תדיר, אלא שפעמים רבות מעדיף באופן מפורש אפשרויות מסחר וירטואליות.
בין אם מדובר בעסק חדש שמעדיף להשקיע בפתיחת חנות און-ליין בלבד ובין אם מדובר בעסק קיים בעל מרכזי מסחר פיזיים, המעוניין להגיע לקהל לקוחות רחב יותר, פתיחת חנות וירטואלית מניבה תשואה פוטנציאלית גדולה, המגמדת את ההשקעה הנדרשת בהקמתה ובתחזוקה.
מהן האפשרויות למכירת מוצרים און-ליין?
רשת האינטרנט מציעה מגוון אפשרויות למכירת מוצרים מקוונת והבחירה ביניהן צריכה להיעשות תוך התחשבות באופי בית העסק. עסקים עם שיטת מסחר מיוחדת או כאלו המעוניינים ליצור קונספט חדשני, כדאי שיפנו לעיצוב אתר מכירה מאפס, לפי דגשים מסוימים ובהתאמה מיוחדת להם. אפשרות נוספת היא רכישת פלטפורמה מוכנה מראש, הזקוקה לשינויים קוסמטיים קלים בלבד והיא מתאימה מאוד לעסקים אשר רוצים לעלות עם מוצריהם בזריזות מרבית. בכל מקרה, השלב הראשון הנדרש עבור כל בית עסק הינו לפנות לחברה לבניית אתרים, עדיף לכזו אשר מתמחה או לפחות מנוסה דיה בהקמת חנויות און-ליין.
עוד אפשרות, הינה לפתוח חנות באתרי מסחר ייעודיים, המהווים מעין קניון אינטרנטי, המשכיר שטח וירטואלי בו יכולים בעלי העסקים לפתוח חנות און-ליין משל עצמם. דוגמא טובה לקניון אינטרנטי שכזה הוא אתר EBAY, המציע לבעלי חנויות להקים חנות בתוך האתר עצמו ובכך למכור מוצרים ולהגיע לאלפי לקוחות ברחבי העולם.
על מנת להקל על כניסתם של עסקים חדשים לעולם המסחר הווירטואלי, חברת EKDESIGN מציעה מערכות מסחר מובנות ומוכנות מראש, כך שבאמצעות מספר שינויים מינוריים, כגון עיצוב, לוגו, פרטי יצירת קשר והמוצרים עצמם כמובן, ניתן להעלות חנות אינטרנטית מתפקדת ואיכותית בזמן קצר ובעלויות נמוכות.
כיצד לתחזק חנות בצורה נכונה?
למרות שלא מדובר בחנות פיזית, הדורשת תחזוקה וטיפול, גם חנות און-ליין מצריכה התעסקות מסוימת; על מנהלי החנות לבחון באופן מתמיד כי המידע בנוגע למוצרים מוצג בצורה ברורה ומעניינת, להקפיד על שילובן של מערכות הגנה מפני פריצה ומפני ניסיונות “לרמות” את מערכת המסחר וכמובן, להקפיד ולרענן את מלאי המוצרים בהתאם לדרישת הלקוחות.
אחד היתרונות בחנות און-ליין הוא שבעלי עסקים יכולים לבחון את תנועת הלקוחות באתר ובכך ללמוד על הרגלי הרכישה שלהם. יתרה מכך, כל לקוח שרוכש מוצר בחנות, מחויב גם להשאיר את פרטיו האישיים, כך שמדובר למעשה במידע שיווקי יקר ערך, המאפשר לפנות אליו בהמשך עם הצעות למוצרים ומבצעים חדשים.
חנות און ליין מקנה לכל עסק דריסת רגל חשובה בעולם המסחר האלקטרוני. הקמה מקצועית, תחזוקה נבונה ומוצרים איכותיים, יהפכו כל חנות און ליין לסיפור הצלחה אינטרנטי.
חברת EKDESIGN מתמחה בהקמת אתרים מסוג חנויות מסחריות באינטרנט ושיווקם ברשתות המדיה והאינטרנט לקבל הייעד הייעודי.