החלה עונת הסיורים
“קפה יפו” נולד מתוך אהבה גדולה לעיר, בה ניגודים וקצוות מתקיימים בהרמוניה מופלאה: הישן עם החדש, המוסלמי עם הנוצרי, הרוכל עם האמן, הארכיטקטורה עם הרחוב. ההרמוניה המיוחדת הזאת היא שהביאה את אורנה גבעון ובעלה ניר, להקים את קפה יפו, מוסד תרבותי וקולינרי בלב שוק הפשפשים
שוק הפשפשים, אחד המקומות הקסומים ביותר בארץ, כבר הפך מזמן למוקד משיכה תיירותי מרכזי, הן עבור מבקרים ישראלים והן עבור תיירים המגיעים מחו”ל. מקור המושג “שוק פשפשים” הוא בצרפת, בשנת 1860 והוא יוחס לשווקים ייחודיים אליהם הביאו במיוחד אנשים רהיטים ישנים, חפצים משומשים ושטיחים דהויים, למכירה. בתוך חפצים ישנים אלו, הסתתרו גם לא מעט פשפשים, שעברו בדרך זו מבית לבית.
רוב שווקי הפשפשים בערים הגדולות ובכפרים הקטנים מתקיימים על בסיס דומה: השכרת שטחי מסחר לכל אדם שרוצה למכור חפצים ועתיקות לעוברים והשבים. למעשה, זהו המקום היחידי בו אפשר להפוך לסוחר, ללא השקעה כספית: מספיק לפרוש את החפצים על המדרכה, על גבי עגלה ניידת או על גג הרכב.
כבר בשנת 1870, עשר שנים בלבד לאחר שהוקם שוק הפשפשים המפורסם בפריס, נפתח ביפו “שוק המנזר”, על ידי המסדר היווני-אורתודוכסי, בו השכירו את חנויות השוק לסוחרים יהודים, בשנים בהן חומותיה של יפו עוד עמדו על תילן. כשנפוליאון בונפרטה כבש את יפו, הוא הרס אותה כמעט עד היסוד ורק חלקים קטנים מן החומה נותרו עומדים.
בשנת 2008 משפחת גבעון – ריבלין, הקימה את “קפה יפו” בליבו של שוק הפשפשים הוותיק ומאז השתנו פניו. המבנה המיוחד בו שוכן הקפה הוא בעל עיצוב אקלקטי ורב סגנונות ובו מוגשים מאכלים מיוחדים, עליהם אמונה בתה של הבעלים, השפית רוני ריבלין. לצד המבנה והאוכל, נערכים במקום גם ערבי מוזיקה הכוללים זמרים ולהקות שונות המעלים מופעים מלאי נשמה ובלוז, דרך אגן הים התיכון ועד ספרד.
בנוסף, כחלק מהיותו של המקום אלמנט בלתי נפרד מהמרקם התרבותי של שוק הפשפשים ויפו, נערכים בחסות המקום גם סיורי תרבות ייחודיים, היוצאים מהקפה לכל רחבי העיר, בהדרכתם המקורית של שחקנים ואמנים שונים.
הנה כתבת וידאו על אחד הסיורים של “קפה יפו”: