גוגל מנסים להמציא את הגלגל מחדש: Gmail 2013
מאת: אסף שטרן, מנכ”ל חברת שלח מסר מבית קומסטאר, מערכת דיוור אלקטרוני
דימוי באדיבות: abraham.williams
הפעם, בחרתי לעשות הפסקה קטנה בטור השיווק האוטומטי. כן, אני יודע, כמו בכל חודש, גם הפעם ציפיתם לקבל את ההמשך של הטור שלנו לשיפור מערך השיווק האוטומטי לעסק, אבל עקב כמות השאלות, ההתעניינות והדרישה, החלטתי לכתוב הפעם על כל מה שהשתנה אצל קרוב ל- 40% מהמדוורים שלנו… כמו רעם ביום בהיר נחתו על כולנו השינויים בתיבות המייל של Gmail. במעין ניסיון ליצור עולם חדש ומסודר יותר, החליטו גוגל לנסות ולהמציא את הגלגל מחדש ולשנות את כללי המשחק בעולם הדיוור האלקטרוני.
למעשה, השינוי עצמו פשוט ביותר: עד כה, הודעות התקבלו בשתי תיבות נפרדות – תיבת דואר נכנס ותיבת Spam והדבר גרם לעומס רב על תיבת הדואר הנכנס. ישנם אנשים, בעיקר בעלי עסקים, אשר מקבלים מאות הודעות ביום ועקב כך התקבלה אצל חלק גדול מהם התחושה של טביעה בכמות המידע. הסטטיסטיקות מדברות על ממוצע של 75 מיילים ביום לאדם פרטי וכתוצאה אנשים מתקשים להפריד בין החשוב לתפל והתחושה שמקבלים כאשר מביטים בכמות ההודעות הנכנסות היא של עייפות והרבה פעמים גם ייאוש.
כאן בדיוק נכנסים החברים ב-Gmail לתמונה: התיבה החדשה מאפשרת לכם למעשה לנהל את המיילים בלשוניות נפרדות ובכך ליצור סדר והיגיון בתיבת הדואר הנכנס. כל הודעה המתקבלת, עוברת סינון אוטומטי דרך אלגוריתם מתקדם ועל פיו נשלחת כל הודעה ללשונית שאמורה להתאים לה.
דיוור אלקטרוני לתיבה החדשה-יתרונות וחסרונות:
אין דרך להמלט מן העובדה שבטווח הקצר צפויה ירידה מסויימת באחוזי הפתיחה של דיוורי בתי עסק שונים שכן מרבית האנשים זקוקים לעוד קצת זמן כדי להתרגל. מאז שנכנסו השינויים האמורים, אני נתקל בהרבה לקוחות שלא שמו לב כלל לשינויים וללשוניות ובהתאם גם לא שמו לב לחלק מההודעות שהתקבלו. עם זאת, ברגע שנסתכל קצת על הטווח הארוך, השינוי יכול אף להשפיע לטובה, שכן ברגע שאנשים יתרגלו למראה החדש של תיבת הג’ימייל, האחוזים צפויים לעלות שוב והנמענים ישמרו את ההודעות ששלחנו אליהם זמן רב יותר בתיבה.
סידור הודעות בקטגוריות גורם לתחושת סדר אצל משתמשים, מה שיגרום להם לשים לב להודעות שבעבר היו מתעלמים מהן (בעיקר עקב עומס על תיבת הדואר הנכנס). הסדר החדש צפוי לגרום לאנשים פחות כאב ראש בעת הכניסה לתיבת הג’ימייל שלהם ותחושת הסדר והנוחות יגרמו לנמענים לפתוח יותר הודעות. בנוסף, כאשר מתקבלת הודעה באחת מהלשוניות, מופיעה תגית המתריעה על הודעה חדשה. גם הסקרנות והרצון לבדוק ‘מה שלחו לי’ משחקת כאן תפקיד.
אז מה עושים? כאן מגיעה הפרקטיקה הלכה למעשה.
כדי לקרוא את המאמר המלא, הכולל טכניקות ואת כל מה שידוע לנו על השינויים, לחצו כאן: “השינויים בגימייל“