אסטרטגיית השיווק האלקטרוני – שימוש חכם במערכות דיוור
כמו תמיד, טור זה ינסה לעזור לכם ללמוד כיצד בונים עסק מנצח באינטרנט, באמצעות אסטרטגיה נכונה וניצול המשאבים העומדים לרשותכם, כך שלא משנה כמה מתחרים חזקים יש לכם – עדיין תנצחו. והפעם, אסף שטרן מעניק לכם רשימה של 20 רעיונות מקוריים לדרכי שימוש אפשריות במערכות דיוור ככלי שיווקי מתקדם
מאת: אסף שטרן, בעלי חברת קומסטאר ויזם “שלח מסר” לדיוור אלקטרוני
דימוי באדיבות חברת “שלח מסר”
בחודש שעבר, עשינו הפסקה מתהליך בניית האסטרטגיה, מכיוון שגוגל הפתיעו את כולנו ושינו את חוקי הדואר האלקטרוני. בעקבות השינוי, רבים שאלו אותי לאחרונה אם עדיין מערכות דיוור רלוונטיות והאם זה פגע בעסקים שהתבססו על מערכת שכזו. ובכן, תשובתי היא, לאחר קרוב לחודשיים של “התנסות” במנגנון החדש, שעד כה, למרות כל ההפחדות, אף אחד לא נפגע ומי שעשה קודם כסף עושה גם עכשיו ולעיתים אף יותר.
הסיבה לכך היא שאנשים הבינו עם הזמן שממתינות להם הודעות בלשונית החדשה, חלק למדו לגרום לנמענים שלהם להגיב, להעביר ולגשת למיילים במקום החדש והכל בסדר, או במילים אחרות: עסקים כרגיל : )
בכל מקרה, למי שלא קרא את הגיליון הקודם, מומלץ שייכנס ויקרא את הכתבה שכן היא מאוד חשובה לכל עסק, גם כאשר הוא שולחים בעצמו וגם כאשר הוא בעמדת מקבל הדיוורים.
20 שימושים אפשריים במערכות דיוור – וזו רק ההתחלה
עכשיו שהכל ברור, אפשר להתקדם. בטור שלפני האחרון, פתחנו חשבון במערכת דיוור, יצרנו מערך לניהול מועדון לקוחות, הכולל טופס הרשמה, רשימת דיוור, והודעות אוטומטיות שנשלחות (כחלק משיפור השירות שלנו כבעלי עסקים) ללקוחות/לקוחות פוטנציאלים.
טור זה יהיה שונה במתכונתו ובו אציג לכם רעיונות שונים ומגוונים לשימוש במערכת דיוור. אם יש לכם רעיונות שלא הזכרתי, תמיד אשמח לשמוע ואולי אף להציג בטורים הבאים (גילוי נאות: הרעיונות יתבססו על מערכת “שלח מסר”, אך את מרבית הרעיונות ניתן ליישם בכל מערכת דיוור מתקדמת):
1. עסקים רבים (ביניהם גם העסק שלי וגם המגזין הנוכחי של לוטן שלפניכם) שולחים ניוזלטר חודשי, אשר כולל עדכונים מהשטח בתחום, שיפורים שנעשו במוצר/שירות שלהם, טיפ או מאמר קשור, שיתופי פעולה, המלצת לקוחות ופרויקטים אחרונים.
תוכלו לבחור מתוך הרעיונות הללו מה מתאים לכם ולשלוח ניוזלטר ראשון.
מניסיוני הרב, התגובות הנפלאות והעניין שנוצר סביב ניוזלטר מעוצב ואיכותי, בכוחן לעודד מאוד כל בית עסק ולהמחיש עד כמה הניוזלטר הוא כלי שיווקי אפקטיבי ונחוץ.
2. מערכת דיוור יכולה לאפשר לכם להטמיע טופס רישום בדף “צור קשר” או בדפים אחרים באתר הבית שלכם, לצורך קבלת לידים. המערכת גם מאפשרת לכם לשלוח הודעות Follow Up באופן אוטומטי, כמו: “תודה שיצרת קשר עימנו, נחזור אליך בהקדם”, “יצרת עימנו קשר לפני כשבוע ורצינו לוודא שקיבלת תשובות מספקות ומענה לפנייתך”, “אנו מודים לך על פנייתך, בכל שאלה או בקשה תוכל ליצור קשר גם בטלפון… שעת הפעילות הן…” ועוד ועוד לפי ראות עיניכם.
3. עוד אפשרות היא יצירת דף נחיתה במערכת הדיוור, הכולל גם סרטוני YouTube וטופס רישום. כדאי גם לתת משהו בתמורה להרשמה, כמו הדרכות בנושאים שונים למשל, אשר יישלחו באופן אוטומטי אחת לכמה ימים, באמצעות סדרת הודעות מובנית מראש עם תגובות פייסבוק מתחת (כלי חדש ומגניב!).
4. תוכלו גם לשלוח דיוור על אירוע קרוב, הכולל קישור להוספת האירוע ל- Outlook וקישור “אישור הגעה” לאירוע, אשר מעביר את הנמען באופן אוטומטי מרשימת דיוור א’ (מוזמנים) לרשימת דיוור ב’ (מאשרי הגעה).
ניתן ליצור סדרת הודעות אוטומטית, כמו שליחת פרטי הגעה ולאחר מכן לשלוח דיוורים יזומים אודות האירוע רק למאשרי ההגעה, כך שהמוזמנים שלא אישרו לא יוטרדו בהודעות לא רלוונטיות.
5. אפשרות נוספת כוללת שליחת הודעות אוטומטית ע”י המערכת, כשבוע לפני יום ההולדת של הלקוח, הכולל שובר קנייה למשל או הטבה אחרת.
6. ניתן גם ליצור הודעות Follow Up בעקבות פגישות עם לקוחות, בנוסח של: “שלום X, נפגשנו לפני שבוע ורציתי לשאול האם תרצה שנתקדם לגבי רכישת המוצר Y בו התעניינת”. הודעות אלו יכולות להישלח במייל או בהודעת SMS (מהטלפון הנייד האישי שלנו כביכול).
7. יצירת סקר במייל: באמצעות טופס רישום, הכולל שאלות סקר, הטמעה שלו בדף נחיתה במערכת ושליחה ללקוחות, נוכל בעצם להבין מה הלקוחות שלנו רוצים, מה מפריע להם ולנתח את תשובותיהם. כל זאת על סמך פילוח תשובות הסקר, אפשרויות ייצוא לאקסל ועוד.
8. ניהול לקוחות, שיחות ומעקב: יצירת שדות שונים בהתאם לצרכי העסק כמו “תיעוד שיחות”, שדה טקסט מורחב בו ניתן יהיה לעדכן את השיחות, השירותים שסיפקנו ופגישות. כחלק מניהול פרטי הלקוח, ניתן לתעד בשדות נוספים תאריכים חשובים, סוגי שירותים שרכש, סטטוס ומעמד הלקוח בחברתנו ועוד.
9. תזכורת לקביעת תורים: באמצעות יצירת שדה מסוג תאריך, נוכל לעדכן ולתזכר את הלקוח בטיפול, מפגש או שירות אותו הוא צריך לקבל. זה יכול שימויש במיוחד עבור בתי עסק כגון מספרות, רופאי שיניים, ווטרינרים, מוסכים ובעצם כל שירות שיש לו תאריך תוקף או תאריך למפגש.
10. ניהול קמפיין ותחרויות בפייסבוק (שימו לב: אפשרות זו אינה קיימת בכל מערכת). מדובר בכלי מדהים, שמאפשר לנהל ולתזמן מראש את כל הסטטוסים ולפרסם אותם בו זמנית במספר דפים אותם אתם מנהלים (כולל דף עסקי, דף אישי וקבוצות) כמו טיפים, מאמרים, כתבות והשקות מוצר. לאחר מכן ניתן גם לצפות בדוחות בכמות לייקים ובנתונים נוספים.
11. שליחת קופון הטבה ללקוחות שנרשמים באמצעות טופס באופן אוטומטי, בין אם דרך האתר, בדף נחיתה או בכל אמצעי אחר שנטמיע בו טופס רישום. זה נותן הרגשה טובה לגולש ומהווה גימיק שיווקי מוכר ומוצלח.
12. יצירת דף נחיתה עם טופס רישום לרשימת הדיוור שלנו. לעיתים קרובות קורה שלקוחות שלנו או נמענים שלנו מעבירים את המייל שקיבלו מאתנו לחברים שלהם, שעשויים להיות לקוחות שלנו גם כן. אם תהיה אפשרות להרשמה למי שאינו מקבל מאיתנו דיוורים, זה יגדיל בוודאות את אחוזי החשיפה שלנו לקהל נוסף.
13. שליחת סדרת הודעות הקשורות לעסק שלנו או לתחום עיסוקנו. זה יכול להיות סדרת מתכונים שנשלחים באופן קבוע לכל מי שמצטרך לרשימה דרך האתר, זה עשוי להיות טיפים בשיווק, טיפים לעיצוב פנים ועוד. אפשר לקחת למשל את הטיפים בטור זה ולשלוח אותם אחת למספר ימים, באופן מורחב, כולל דוגמאות וסרטון הדרכה.
לרוב האנשים קשה לקרוא ואף ליישם רשימה אחת ארוכה, אך אם נשלח סעיף אחד אחת לשבוע, היישום שלו יהיה קל יותר.
14. יצירת דף עסקי בפייסבוק, כאשר הדף יציג טופס רישום שמצרף את החבר לרשימת הדיוור שלנו, בה נוכל להציע לו מתנה, שובר או רישום להגרלה לזכייה בפרס. תתפלאו אך זה עובד בכלל לא רע, מניסיון.
15. חלק ממערכות הדיוור מאפשרות גם משלוח של הודעות SMS, באמצעותן ניתן לתזכר על אירוע או השקה שמתקיימים בעוד זמן קצר ובכך להזכיר לעסוקים שבין לקוחותיכם לא לפספס. אפשרות נוספת דומה היא להודיע על אירוע שברגע האחרון מתבטל או עובר מקום-אפשרות שבכוחה ממש “להציל חיים”.
16. שימוש נוסף בניוזלטרים שאנו שולחים יכול להיות הסקת מסקנות לגבי הנושאים שמעניינים את הלקוחות שלנו. רבים לא עושים זאת וחבל, כי בדיקה שכזו יכולה להוות אינדיקציה מצוינת לבעל העסק האם כדאי לו לשנות את הנושאים שהוא מדוור עליהם, לקצר, להאריך וכו’. הסקת המסקנות יכולה להיעשות גם ע”י בחינת אחוזה הפתיחה, כמות ההסרות וה- Forward שאנשים עשו לפי סטטיסטיקות ההודעה במערכת.
17. לאחרונה יצא לי לראות רעיון נחמד (שאף יצרנו עבורו תבנית מיוחדת): שליחה לרשימת התפוצה את הסטטוסים המעניינים/האהובים/הנקראים ביותר שעלו לדף העסקי בחשבון הפייסבוק. בכך חסכנו למדוורים שלנו את הצורך לחפש ולהתעדכן בתכנים חדשים והגדלנו את החשיפה של הלקוחות לדף העסקי שלנו.
18. בעסקים אשר עיקרם מכירת מוצרים, בתקופות בהן יש צורך “להיפטר” מסחורה (למשל לקראת חילופי עונות), נוכל לשלוח דיוור אודות X המוצרים ה”חמים” או הנמכרים ביותר בניוזלטר שלנו ובכך להגדיל את המכירות.
19. מלבד העובדה שכמות החגים בדת היהודית נחשבת גדולה במיוחד לעומת הדתות האחרות, אנו הישראלים נחשבים גם למומחים בלמצוא סיבה למסיבה. לכן מערכת דיוור תאפשר לנו בכל תאריך לשלוח (או לתזמן מראש) ברכה, אשר יכולה גם לכלול הטבה, מבצע או שובר. דוגמה מעשית: חודש ספטמבר נחשב לחלש יחסית מבחינה עסקית, אז למה לא לעשות משהו בנידון מראש? תוכלו למשל להציע הצעה חד פעמית וייחודית לאותה שנה, במסגרתה הלקוחות שלנו ירוויחו ואנחנו נשמר את המחזור החודשי ואף נגדיל אותו. בקרוב יגיע מועד השנה האזרחית החדשה וזו הזדמנות להתכונן לעשות בדיוק את זה.
20. כאנשי מקצוע או בעלי הכשרה בתחומינו, אנו יודעים כי לא מעט הלקוחות היו רוצים להבין קצת יותר במה שאנו עושים, לפחות באופן בסיסי ולקבל טיפים מקצועיים: זה יכול להיות טכנאי מחשבים שלקוחותיו רוצים לדעת לאתחל את המחשב לבד; מסעדה שהלקוחות שלה היו רוצים לקבל מהשף מתכון או שניים מידי פעם; גנן שיכול לתת טיפים איך לטפל בעציצים בתוך הבית; חדר כושר שיכול ללמד את המתאמנים על אורח חיים בריא ועוד.
קיבלתם כאן רעיונות רבים ואני בטוח שלאחר כתיבת טור זה יעלו לי עוד מספר רעיונות רבים שכבר הספקתי לשכוח או דווקא כמה חדשים אותם אראה אצל אחד מלקוחותיי. אז בינתיים קיבלתם אמנם 20 טיפים, אך אם תיישמו לפחות 1-2 מתוכם, אתם כבר בכיוון הנכון.
נתראה בטור הבא!
לפרטים נוספים לחצו כאן>>