אחזקה

הכן ביתך לחורף
עם תום הקיץ ולקראת העונה הגשומה, רענון הבית והרהיטים גורם לתחושה נעימה וחמימה. רוני עיני, מחברת ‘האחים עיני’, החברה המובילה בישראל לתיקון, שחזור, ניקוי שטיחים, וילונות וריפודים, מסביר כיצד ניתן באופן פשוט וביתי לתחזק שטיחים, ספות ווילונות וכך לשמור עליהם לאורך זמן
צילום באדיבות: Kiavash 

שטיחים

1. פעם בחודש, רצוי להפוך את השטיח על גבו ואם ישנה אפשרות אז לעשות זאת במרפסת בשמש, זאת על מנת שגב השטיח, הנמצא במגע יומיומי עם הרצפה והלחות שבה, יתייבש. לאחר מכן, השאיבה תהפוך לקלה ואפקטיבית הרבה יותר.

2. ניתן לרכוש כיום משטחים מיוחדים נגד החלקה, אותם מניחים מתחת לשטיח. אלו מונעים החלקה, אך גם מבודדים את השטיח מהרצפה ומהלחות שבה.

3. פעם בשבוע רצוי לשאוב את השטיח, אך לא בכל עוצמת השואב. עצמה חזקה מדיי עשויה לגרום נזק לסיבים ואף לגרום להיווצרות קרחות בשטיח.

4. במקרים של כתמים:

– כתמים נוזליים כגון מיץ וקפה יש ראשית כל לספוג באמצעות סמרטוט או נייר מגבת, ככל שניתן. לאחר מכן, בעזרת סמרטוט רטוב, עוברים על המקום על מנת לדלל את הנוזל שנשפך ושוב סופגים עם נייר מגבת.

– כתמים שומניים, שאין בהם צבע מאכל, יש לספוג עם נייר סופג, להעביר מטלית לחה ולפזר טלק נטול צבע כדי שיספוג את השומן, זאת כמובן כעזרה ראשונה וכדי שלא יגרם נזק בלתי הפיך לצבעוניות השטיח. בכתמים עם צבעי מאכל, רצוי לשלוח את השטיח לניקוי מקצועי בדחיפות, כיוון שהצבע שנשאר על האריג צובע אותו ולפעמים אף שורף אותו.

– טיפ זה מתייחס גם לכתמים שנובעים מהפרשות של בעלי חיים. מכיוון שהנוזל הוא חומצתי, יש לספוג במגבת נייר ולמסור לניקוי לחברה מקצועית באופן מיידי, שכן רק זו תוכל להתיז על השטיח חומר מיוחד, לפני תהליך הניקוי, אשר שומר על יציבות הצבעים במהלכו. חומר זה אינו ניתן לרכישה על ידי אנשים פרטיים.

– כל הטיפים לעיל נכונים לגבי שטיחים סינטטיים ועבודת מכונה שהצבע שלהם יציב יחסית, אך בכל הנוגע לשטיחי משי, צמר ושטיחים בעבודת יד, היות והצבעים שלהם אינם נחשבים ליציבים, חשוב להביאם מיידית לניקוי מקצועי, בכל מקרה של היווצרות כתם.

5. שקיות עש- במידה ורוצים לאכסן שטיח לתקופה של מעל חצי שנה (רצוי שהאכסון יהיה לאחר תהליך ניקוי מקצועי), יש לארוז את השטיח בבדי יוטה, סדין, או חומר נושם אחר ובמהלך גלגול השטיח להכניס שקיות עש. גם שקיות העש צריכות להיות ארוזות בתוך בד נושם, כמו רשת או טול (כדי לא לפגוע בצבעי השטיח) ובזמן האכסון רצוי שהשטיח יהיה במצב שכיבה ולא עמידה,  כך שלא יתקמט ויירטב.

ספות:

1. אחת לשבוע מומלץ לשאוב את הספות, על מנת שלא יהיו משקעים של אבק, אשר יחלחלו לעומק הבד (זאת אומרת לא לנקות רק בפעם בשנה בפסח)!

2. יש לספוג נוזל שנשפך על הספה, רצוי באמצעות בד כותנה לבן. יש להרטיב את הסמרטוט במים נקיים בלבד על מנת למהול את הכתם.

3. בכתמים שומניים/מתוקים/אנזימים, יש להשתמש בחומר ניקוי הנקרא “קוויק אנד ברייט” –  חומר אורגני 100% טבעי אשר אינו משאיר משקעים של סבון ודביקות על הספה. השימוש בו יעשה על ידי מטלית או מברשת רכה וללא שפשוף אגרסיבי. לאחר התהליך הנ”ל יש להשתמש שוב במטלית כותנה, רצוי לבנה, על מנת לספוג את הנוזל שחדר לבד (מומלץ לעשות טסט בצד במקום נסתר במקרה של ספה צבעונית).

4. ספות עור (הכוונה לספות מעור אחיד לא נובוק ג’מס או עורות נושמים אחרים), מומלץ לנגב עם מטלית יבשה אחת לשבוע. פעם בחודש מומלץ לעבור על העור עם “קוויק אנד ברייט” בנוזל (ניגוב עדין) ובמקרים של אזורים הספוגים לכלוך כגון אזור הידיים, כריות הישיבה או כריות הגב ניתן להשתמש במשחת “קוויק אנד ברייט” הנחשבת למרוכזת יותר ומאפשרת להסיר את רובד הלכלוך בקלות רבה. פעם בשלושה חודשים יש לשמן ולרכך את העור בשמן לעור או בתחליב לעור.

וילונות:

1.פעם בחודש עד שלושה חודשים, מומלץ לשאוב את הווילונות עם מברשת. לתשומת לבכם וילון הוא פריט אשר נמצא בביתנו וסופח הרבה מאוד אבק ופיח, כמו גם קרדית אבק.

2. במקרה של כתמים על גבי הוילון, יש להשתמש במים נקיים על מנת למהול את הכתם ובשלב השני יש להשתמש גם פה ב”קוויק אנד ברייט”. פעולת הניקוי אמורה להתבצע לא על ידי מברשת ולא על ידי מטלית אלה על ידי שימוש בבד בלבד.

שיהיה לנו חורף נעים ונקי!    

לאתר החברה- לחץ כאן   

חזרה לחדשות ועדכונים

אני רוצה להשאיר פרטים ושיצרו איתי קשר