MAOA Gallery

אמנות ישראלית ברשת העולמית
כשכל העולם הוא כפר גלובלי קטן, האמנות הישראלית תופסת בו מקום של כבוד. כעת, מיזם חדשני עומד להרחיב משמעותית את מקומה של האמנות הישראלית ולהציב אותה בחוד החנית של האמנות העכשווית בעולם. המיזם שם לו למטרה להעתיק גלריות של אמנים ישראלים ואיכותיים, להיכל אמנות וירטואלי, המעניק חוויית צפייה חושנית ומרתקת ובכך לפנות אל קהילת שוחרי האמנות והאספנים בארץ ובחו”ל. האמנים הלוקחים חלק במיזם יקבלו חשיפה עולמית והזדמנויות כלכליות, כמו שרק האינטרנט יכול לאפשר בימינו. עכשיו נותר רק לתהות כמה זמן יחלוף מהרגע בו יציג אמן ישראלי את יצירתו באתר ועד להזמנה שתגיע מארה”ב, מאוסטרליה או מבייג’ין?

בעידן האינטרנט – הגודל כבר לא קובע. גם לא המרחק או הכמות. הרשת מאפשרת למעשה ליוצרים לבטא את כישרונם, גאוניותם ומקוריות ולהפיצם לכל עבר. על כך בדיוק חשבה יעל לוטן, הבעלים של משרד יחסי הציבור המצליח “לוטן תדמיות”, שמקדמת במרץ רב מזה 20 שנים את האמנות בישראל ושוקדת כבר שנתיים על מיזם וירטואלי חדש בשם  MAOA Gallery.

לוטן, יחד עם שותפתה למיזם ענת מנדיל, שגם מנהלת אותו, חושפות אותו לראשונה בימים אלו, כגלריה אינטרנטית.  הגלריה הייחודית מהווה בית יצירתי לאמנות ישראלית ואיכותית ומעניקה במה עולמית לאמנים צעירים ובוגרים, הבולטים בשדה האמנות בישראל ואשר נבחרים בקפידה על ידי אוצר אורח.

עמי פייצ’ביץ, Butterfly bee

המהפכה הטכנולוגית מכתיבה סדר עולמי חדש, לצד שינויים בדרך הצגת הפעילות האמנותית, על פי משנתן של לוטן ומנדיל. MAOA Gallery פורצת דרך ומעניקה תשובות אפקטיביות לשאלות העולות כתוצאה מאותו סדר חדש, כגון: מה יהיה תפקיד המוזיאון בשנים הבאות ומה מקום הגלריה בעידן הטכנולוגי? איך ומי יקבע את ערכו של האמן ואת ערכן הכספי של יצירותיו? וגם כיצד יפלס האמן את דרכו אל ההכרה?

הגלריה האינטרנטית, שעלתה לאוויר בימים אלו, מנוסחת כולה בשפה האנגלית והיא מדמה גלריה רבת חללים, המקיימת עשר תערוכות יחיד בכל זמן נתון. כל תערוכה מתמקדת באמן אחד, המציג עד 15 יצירות נבחרות בתוספת סרטון קצר, רזומה ודבר האוצר.

התערוכות תתחלפנה אחת לכמה חודשים, כאשר בכל פעם יוזמן אוצר אחר לבחור את האמנים המיוחדים בעיניו.

האוצר הראשון הוא יובל קדר והאמנים אותם בחר להשקת המיזם החדשני הם: ג’ניפר אבסירה, גבי קריכלי, אריק וענונו, לאה גולדה הולטרמן, קרן שפילשר, קובי אסף, רקפת וינר עומר, רן הררי, עמי פייצ’ביץ ודרור כרטא.

לאה גולדה הולטרמן, Studio no.1


לייחד את האמנות הישראלית

באמצעות MAOA Gallery, משרד יחסי הציבור “לוטן תדמיות” יקדם ויימתג אמנות ישראלית כאיכותית, ייחודית ובעלת ערך כלכלי, תוך פנייה לצרכן העכשווי חובב האמנות, המצוי היטב במידע האין ־ סופי הזורם אליו ברחבי הרשת.

“מניסיוני רב השנים כמקדמת וכמייצגת אמנות ישראלית, נוכחתי לדעת שבדומה להיותנו מעצמת היי־טק, אנו גם מעצמה של יצירה אמנותית עכשווית”, אומרת יעל לוטן.

מודל עסקי אלטרנטיבי
עולם האמנות העכשווית אוצר בתוכו פוטנציאל כלכלי עצום. מחירי היצירות של אמנים פעילים ברחבי העולם, ובתוך כך גם בישראל, מאמירים ומגיעים לשיאים חסרי תקדים. מעבר לקהילת חובבי האמנות, הרוכשת יצירות אמנות לשם החוויה התרבותית וההנאה אסתטית, הולך ומתרחב חוג האנשים המעוניין לרכוש אמנות לשם השקעה לטווח ארוך.

אמצעי השיווק והמסחר האינטרנטי מאפשרים להעמיק ולהרחיב קשרים עם לקוחות בארץ ובעולם. ההתרשמות היא מיידית, כמו גם הדיאלוג והתגובה והאמן המציג בגלריה זוכה לחשוף לא רק  את העבודות המוצגות, אלא גם את מכלול עבודותיו, בהתאם לכל דרישה.

בנוסף לחובבי אמנות ברחבי העולם, הקונספט השיווקי של האתר רואה בקהילות היהודיות באירופה, בארה”ב ובמדינות נוספות, קהל יעד מרכזי שיתעניין בייחודיות, בחדשנות ובגיוון הטמונים באמנות הישראלית.


ג’ניפר אבסירה, Elastique Project no.1

איך זה פועל?
MAOA Gallery מהווה מרכז אמנותי, מסחרי ואקטיבי, הזמין בכל עת ומציע תקשורת מהירה ודיסקרטית עם קהל לקוחותיו. בנוסף לחללי הגלריה השונים, האתר כולל גם חדר תצוגה עבור אספנים, שהכניסה אליו מחייבת שם משתמש וסיסמה ואליו יועלו סרטים המתעדים אוספים בארץ ובחו”ל.  

חדר נוסף משמש עבור תצוגת סרטי וידאו־ארט, הרצאות בנושאי אמנות וראיונות און־ליין עם אמנים. הלקוח הפוטנציאלי יכול להקליק על תצלום העבודה ולהגיע למפרט שלה, כאשר הקלקה נוספת, תוביל אותו לתצלום העבודה בגודל מלא.

הקונספט השיווקי של האתר שם את האמן במרכז והמתעניינים יוכלו להתרשם מעבודותיו וליצור עימו קשר באמצעות צ’ט.

MAOA – על שם מה?
למי שלא יודע MAOA הוא גן האושר, המשפיע על מצב הרוח שלנו והוא גם ראשי תיבות של art on air Magic. חברו את הרעיונות יחד וראו את העתיד כפי שהוא משתקף בגלריה הזאת – אושר ועושר בעצם היום הזה. לא צריך לחכות עשרות שנים. לא חייבים לדחות סיפוקים. יצירת האמנות הישראלית נחשפת עכשיו, מיד, בכל מקום בעולם – בעת ובעונה אחת.

לאתר הגלריה לחצו כאן>>

חזרה לחדשות ועדכונים

אני רוצה להשאיר פרטים ושיצרו איתי קשר