חוויה מוזיאלית אחרת
אמנים בינלאומיים, מעצבים ישראלים, פריטים אפריקאים, וידאו ארט, אמנות קינטית ופסלים, משתלבים כולם עם השמים והים הכחול – במוזיאון אילנה גור שביפו העתיקה. אם במוזיאונים אחרים נדמה לעיתים כי אמנות היא דבר סטרילי, אקדמי ומרוחק, המוצג מאחורי זכוכיות וחבלים, במוזיאון אילנה גור נכונה למבקרים חוויה אמנותית אחרת, בלתי אמצעית ואינטראקטיבית – כאן ניתן לגעת באמנות, לחוות אותה, לפסוע לצידה ולהבין כיצד היא יכולה להוות חלק אינטגראלי מחיי היומיום
מוזיאון אילנה גור הוקם לראשונה ב-1995 על ידי האומנית והאוצרת אילנה גור. הוא שוכן במבנה היסטורי מרהיב ביופיו מהמאה ה-18, המקפל בין כתליו גלגולי עבר מרתקים, שתחילתם עוד לפני 280 שנה, כאשר שימש כחאן היהודי הראשון לעולי רגל לארץ הקודש. המוזיאון שוחזר בקפידה על-פי מתווה המבנה המקורי, כך שלמבקר בו ניתנת הזדמנות לראות ולחוות אדריכלות יהודית בת 300 שנה. לאחרונה עבר המוזיאון מהפך והועבר מניהולה של לני לוינגרוב לניהול עמותת אילנה גור מוזיאון פרטי גוף ללא כוונות רווח. בראש העמותה עומדת סאני מרשנסקי ,שמלווה את המוזיאון למן הקמתו ולצידה אתי גרגיר, מי שניהלה את עמותת התיירות תל-אביב-יפו, אליהן הצטרפה גם צופיה דקל, מנהלת אמנותית ומי שהגתה והקימה את מוסף “גלריה” של הארץ.
אמנות ישראלית ובינלאומית
במקום מוצג אוסף אמנות מרתק, המונה למעלה מ-500 יצירות של אמנות ישראלית, בינלאומית ואותנטית ולצדן מוצגות גם עבודותיה של גור עצמה. העושר האמנותי, הפרוש על פני ארבע קומות הבניין, מעניק חוויה המתאימה למי שמבקש להעשיר את הידע שלו באמנות בינלאומית ולהתרשם מקרוב מיצירותיהם של אמנים בעלי שם כמו ג’אקומטי, הנרי מור, פרנק גרי וסוטו, לצד התרשמות מאמנות ישראלית של אמנים וותיקים כגון מנשה קדישמן, יגאל תומרקין, יעקב אגם ויעקב דורצ’ין, לצד אמנים ישראלים צעירים כמו סיגל אבני ורועי פיורסקי. כל יצירות המוזיאון נבחרו בקפידה על ידי גור עצמה, כשהקשר ביניהן הוא הזיקה שלהן לנושאים המרכזיים המעסיקים אותה: אימהות ומגדר, מחזוריות החיים, ישן מול חדש וזיקה לטבע, לחקלאות ולבעלי חיים.
חללי המוזיאון
לכל חלל במוזיאון אופי מיוחד משלו: בחלל המרכזי הגדול בעל התקרה הגבוהה ניתן לפסוע בין פסלים של אמנים בינלאומיים כקושידה וישראלים כאורי ליפשיץ, להתרשם מאמנות קינטית של אגם ולצפות בוידאו ארט של מיכל קול. החדרים השונים היוצאים מחלל זה, מסודרים לפי נושאים: חדר נזירים , חדר מיניאטורות המוקדש לעבודות פיסול במימדים קטנים, חלל אפריקאי שבו אוסף פריטים אפריקאיים וחלל עיצוב הכולל גופי תאורה של אינגו מאורר ורון ארד. בקומה השנייה, ניתן לצפות על רוב האוספים והחללים שבמוזיאון. בחלל זה, האינטימי יותר, מוצג מבחר אמנות ישראלית עכשווית. בקומה השנייה נמצא גם חדר הנצרות. מהקומה השנייה עולים אל גג המוזיאון, בו ממוקם גן הפסלים: על רקע נוף עוצר נשימה של קו החוף של תל אביב-יפו והעיר העתיקה, ממוקמות עבודות פיסול בגדלים ובצורות שונים, שלרובן זיקה ישירה עם הטבע.
לחוות את המוזיאון אחרת
כדי להנגיש את חווית האמנות ולקרב אותה למבוגרים ולילדים כאחד, מציע המוזיאון גם סיורים מגוונים ופעילויות לכל המשפחה, בסימן התרבויות השונות מרחבי העולם המסתתרות בין קירות המוזיאון, הדיוקנאות במוזיאון והסיפורים שמאחוריהם, חשיבות נושא האמהות כמקור השראה אמנותי, ואף סדנאת צילום בין כתלי המוזיאון ומחוצה לו וסיור המשלב בין סמטאותיה של יפו העתיקה לחללי המוזיאון.
לאור ייחודיות המקום, הוא נבחר גם לאחרונה על ידי ראש הממשלה, מר בנימין נתניהו, כאחד ממוקדי העניין החשובים לביקור בארץ, לצד מצדה והכותל המערבי.
לפרטים נוספים לחצו כאן>>