פעילות לשלום

“שכנות” – נשים שכולות, ישראליות ופלסטיניות יוצרות פיוס
פורום המשפחות השכולות הישראלי פלסטיני יקיים בקרוב אירוע מיוחד בשם “שכנות – נשים יוצרות פיוס” במטרה להעלות את מודעות הציבור לחשיבות העצומה בדיאלוג ובהיכרות, בהבנה הדדית ובפיוס ולתפקיד המרכזי שיש לנשים בתהליך זה. במסגרת האירוע יוצגו תערוכות צילום, אמנות ואוכל, שימחישו את הנרטיבים האישיים והלאומיים של שני הצדדים ואת תפקידן של נשים ביישוב סכסוכים

לקראת סוף החודש, ב-28.9, יערך אירוע מיוחד ומרגש בסינמטק תל אביב. האירוע הינו יוזמה של קבוצת הנשים של פורום המשפחות השכולות, הכולל מגוון רחב של אימהות, אחיות, רעיות ובנות שכולות – ישראליות ופלסטיניות, שאיבדו בן משפחה קרוב כתוצאה מהסכסוך. הנשים פועלות יחד מתוך כאב ותקווה, על מנת לעצור את שפיכות הדמים בשני הצדדים, מתוך אמונה כי הקול הנשי הינו בעל השפעה ועוצמה ייחודית וחובתן להשמיע אותו ברבים ולהוביל תהליכי פיוס ודיאלוג בין העמים.

האירוע יכלול מספר פעילויות:

– תערוכת צילום – “הנוכחות  של האין” – עשר נשים שכולות, ישראליות ופלסטיניות, אימהות, בנות, אחיות ואחייניות, שאיבדו את יקיריהן במלחמה האינסופית בין שני העמים, מנסות לתאר בתמונה את ההיעדר, החסר, החלל. הוא נמצא בחדר בו כל פרט נותר על כנו, בשעון שפסק מלכת, בחלון שממנו נשמעה הבשורה, בילד שנושא את שמו. אוסף הצילומים בתערוכה נבחר מתמונות שצילמו הנשים בסביבתן הטבעית ובמהלך ביקורים הדדיים ביניהן, בשני עברי הגבול. לרוב הנשים זהו מפגש ראשון עם מצלמה. מנחי הפרויקט: הצלמים ורדי כהנא, עטא עוויסאט ומיקי קרצמן.

צילום: אושרת רוזנטל

תערוכת אמנות – “מרקם החיים” – בתערוכה יוצגו ספרונים שהוכנו ע”י 15 נשים ומציגים אבני דרך משמעותיות בחייהן באמצעות שימוש בתמונות, טקסטים, חפצים וחומרים מגוונים. אחת המשתתפות בפרויקט סיפרה כי “הספרון אפשר לי להסתכל על כל חיי ולייצג תקופות משמעותיות באופן סימבולי, כמו ילדות, אהבה ראשונה, זוגיות ולידה, מעין ספר ביוגרפי מוצפן. המטרה הייתה לראות לא רק את השכול אלא תקופות נוספות שבנו ועיצבו אותי ומהווים לחלק בלתי נפרד ממי שאני עכשיו”.  מנחת הפרויקט: דבורה מורג. 

צילום: ליהי אבידן

– אוכל ביתי“ג’ם סשן”– תצוגה, טעימות ומכירה של מאכלים מעשה ידיהן של נשות הפורום, אשר בישלו יחד במסגרת סידרת מפגשים והכינו מגוון רחב של מאכלים, ובמיוחד ריבות וסוגים שונים של חמוצים. גיל חובב: “מפגשי “ג’ם סשן” אינם עוסקים בשכול ובמוות כי אם בחיים, בשמחה ובחיבור בין נשים שבאו מהרקעים הכי שונים והכי דומים שיש”.  בליווי והדרכה של גיל חובב וחוסאם עבאס.

– “חוטים מקשרים” – תצוגה ומכירה של עבודות יד פלסטיניות.

– “זה לא ייגמר עד שנדבר” – ארבעה מפגשים בנושא תפקידי נשים בתהליכי פיוס, כולם בהשתתפות ובהנחיית נשים פלסטיניות וישראליות, מתוך הפורום ומחוצה לו. בין נושאי המפגשים: “שלום הדור הבא” – חינוך לשלום מנקודת מבט נשית; “החיים עולים על הבמה” – תיאטרון פלייבק מציג סיפורים אמיתיים מהקהל; ו”אם ובת – שתי נקודות מבט לאובדן”.   

– בנוסף, במהלך השבת ויום ראשון שלאחר מכן יוקרנו בסינמטק סרטים תיעודיים על הנושא.

רובי דמלין, חברה ופעילה בפורום ובקבוצה מספרת ש”אירוע זה הוא שיאו של מסע אינטנסיבי ומאיר עיניים של 60 נשים שכולות ישראליות ופלסטיניות. בתהליך למדנו כי הכרת הנרטיב של הצד השני, צילום ה”אין” בחיינו והכנת יצירות מרקם החיים, יכולים להוביל לסגירת מעגל. ראינו את האומץ הנדרש כדי לכלול בספרון שיוצג לקהל הרחב,  תעודת זהות של הבן שנהרג, פעולה שמשמעותה הכרה בכך שלא יחזור עוד. בפעילויות אחרות כמו הכנת ריבות וחמוצים חווינו הנאה גדולה. מוצרים אלה יוצגו באירוע והציבור יוכל לטעום ולקנות מהם”. ואילו פעילה נוספת בשם עיישה אקטם מוסיפה: “נשים מהוות חלק משמעותי בתהליך הפיוס מאחר ואנו מחנכות את הדור הצעיר. מוטלת עלינו כנשים אחראיות רבה בהובלת תהליכים ושינוי המציאות. אנחנו מחנכות את הילדים ומעבירות להם את השאיפות, הרצונות והתקוות שלנו בנוגע לעתיד ואיך הוא אמור להראות”.

תאריך: 28.09.2013 | שעה: 10:30-19:30 | מיקום: לובי סינמטק, תל אביב

לפרטים נוספים לחצו כאן>>
כדי לעקוב אחר פעילות הפורום בפייסבוק לחצו כאן>>

חזרה לחדשות ועדכונים

אני רוצה להשאיר פרטים ושיצרו איתי קשר