שירה

לגעת דרך המילים
“שיריה הם שירים קצרים, שנוגעים בנוף או ברגש ומבטאים את יופיים… עולה מהם הקשבה עמוקה, חמלה ואהבה גדולה לאדם ולעולם”, כך כותב אילן שיינפלד, עורך ספר השירה הראשון “מתחת לפשוט” של גלי מאירי

המשוררת והמטפלת גלי מאירי עברה דרך ארוכה במהלך חייה, מקיבוץ סאסא בצפון, דרך שובל שבנגב ועד למזכרת בתיה, בה היא מתגוררת כיום עם משפחתה. מאירי גדלה בבית בו ספרות, מוסיקה ואמנות היו מלוויה הקבועים והתחנכה על ערכים של שוויון ערך האדם, יושר, רגישות רבה לעוולות העולם ואמונה מלאה בחיים של עשייה למען אחרים. כל אלו קיבלו ביטוי בלימודי עבודה סוציאלית וסוציולוגיה ולאחר מכן בלימודי פסיכותרפיה וטיפול זוגי ומשפחתי.

כבר מגיל צעיר החלה מאירי לכתוב, אך למגירה, מאחר והכתיבה בביתה הייתה לתחושתה הטריטוריה של אמה, המשוררת והסופרת המוערכת יהודית כפרי.

למאירי קליניקה פרטית בה היא עוסקת בטיפול אינדיווידואלי, זוגי ומשפחתי. בנוסף היא מטפלת מזה שנים באנשי צבא ובני משפחותיהם, החיים יום-יום בדילמה המציבה את החיים למען המולדת ואת הטוטאליות שדורשת מהם המערכת הצבאית, אל מול חיי משפחה וזוגיות. הטיפול באנשי צבא משיב את מאירי לחייה האישיים ולהיסטוריה הפרטית שלה כבת קיבוץ ומחבר אותה מחדש אל הערכים המשותפים לה ולאנשי הצבא – בין היתר לערך של עבודה הנעשית מתוך תחושת שליחות.

לפני שנים, עוד לפני שהפך למקובל ושכיח בקרב מטפלים, יצאה מאירי למסע בודהיסטי שהשפיע עליה עמוקות ואשר הרחיב והעמיק את תפיסתה הטיפולית, המבוססת על גוף הידע המקצועי אותו רכשה לצד מתן דגש על תפיסה הומניסטית ואקזיסטנציאליסטית וכמו גם על עבודה הנעשית מתוך קיום דיאלוג ב”גובה העיניים” עם מטופליה.

במהלך חייה, ועד היום, דרך מסעותיה והתפתחותה המקצועית והאישית, הייתה הכתיבה חלק מחייה של מאירי כערוץ חיוני, מקום נוסף של אוויר ונשימה, שפעפע בה עד אשר יכול היה לצאת החוצה.

בספר השירה הראשון של מאירי “מתחת לפשוט”, עולה יכולת הקשבה עמוקה לאדם, לסבל, לחוסר צדק ולעוול, יחד עם היכולת לחיות בנחת ובשמחה עם מה שיש.  בפשטות מורכבת, בהומור אירוני ומתוך יושרה פנימית היא מתארת את הנשי, והאימהי, האנושי והפרטי, הציבורי והפוליטי.

מאירי מזמינה את הקורא להתבוננות רעננה, קשובה ופקוחה לפלאי היום-יום, מבעד לעדשה של תבונה ושל לב ער, פתוח וחומל.

חזרה לחדשות ועדכונים

אשמח שיצרו איתי קשר