מגזין האינטרנט the squeeze

רטרוספקטיבה לקית’ הרינג מציגה כעת בפריז
צילום באדיבות: Andrea Sartorati

מוזיאון d’Art Moderne dela Villede Paris בשיתוף עם Le CWNTQUATRE מקדיש רטרוספקטיבה רחבת היקף כעת (עד ה-18 באוגוסט) לאמן האמריקני הנודע קית’ הרינג (1958-1990). התערוכה מעידה על חשיבות הקריירה האמנותית של הרינג ובמיוחד בכל הנוגע לעבודותיו הפוליטיות.

כמעט 250 עבודות על קנבס, יריעות פלסטיק ושברי קירות שנלקחו מהרכבת התחתית בניו יורק, בנוסף ל-20 עבודות מונומנטאליות, מוצגות כעת בתערוכה, אשר תהווה את אחת הפרזנטציות הגדולות ביותר בהיסטוריה לעבודותיו של קית’ הרינג.

הרינג היה אחד האמנים היודעים ביותר של תקופתו וגם כיום, סגנונו הייחודי, הקווים הגרפיים החזקים שלו והסימבוליזם המובהק, נותרו מוכרים ומזוהים עימו.

עבודותיו הוצגו בעבר לצד אלו של אנדי וורהול, ז’אן מישל בסקיאט,רוי ליכטנשטיין, רוברט ראושנברג, ג’ני הולצר ודניאל בורן, בנוסף להצגתן במוזיאונים וביאנלות מסביב לעולם.

הרינג למד ב- School of Visual Arts בניו יורק. הוא נהג לעבוד על סוגים שונים של משטחים, תוך שהוא מגיב להתפתחות העצומה שחלה באמצעי המדיה בתקופתו באמצעות הדפסת עבודותיו על מוצרי מרצ’נדייז, שנמכרו בחנות שלו בניו יורק – the Pop Shop.

אך המסר הפוליטי והרעיונות אותם תקשר לא היוו רק חלק מהמורשת האמנותית שלו: אלו השפיעו באופן מהותי גם על אמנים אחרים ועל החברה ככלל. ציורי ה-Subway Drawings שלו, עבודותיו על נייר ופסליו, מדברים כולם על צדק חברתי, חופש אישי ושינוי. הרינג עצמו גם נתפס כאייקון פופ חתרני ומיליטנטי והיה מחויב למטרות חברתיות שונות לאורך כל חייו.

תוך שהוא בוחר לרב ליצור ברחוב ובמקומות ציבוריים, על מנת ליצור קשר עם קהל גדול ככל הניתן, הרינג גם הקפיד לנסות ולהלחם בגזענות, קפיטליזם, אלימות וחוסר צדק, עם דגש מיוחד על משטר האפרטהייד בדרום אפריקה, האיום הגרעיני, הרס הסביבה, הומופוביה ומגיפת האיידס. הוא עצמו אובחן כנשא נגיף ה-HIV ב-1988 ומאוחר יותר אף הקים ארגון צדקה, שאחת ממטרותיו היו לעזור לחולים באיידס. התערוכה הנוכחית בנויה כך שהיא מספקת למבקרים את הנרטיב של האובססיות הסוציו-פוליטיות של הרינג.

פריז היא ללא ספק המקום המתאים ביותר לאירוח תערוכה זו, שכן לאחר שלקח חלק בתערוכה אמריקנית-צרפתית באותו מוזיאון עצמו, ה- d’Art Moderne dela Villede Paris ב-1984, שכללה גם את בסקיאט, רוברט קומבס ועוד, נקשר הרינג עמוקות לעיר ושהה, הציג ועבד בה לא מעט.

לכתבה המלאה במגזין האינטרנט the squeeze לחצו כאן>>

חזרה לחדשות ועדכונים

אשמח שיצרו איתי קשר