thesqueeze

הביאנלה ה-13 לאדריכלות בונציה

הביאנלה ה-13 לאדריכלות בינלאומית נפתחה בעיר ונציה שבאיטליה תחת הכותרת Common Ground (קרקע משותפת או מכנה משותף) והיא תוצג עד ה-25 בנובמבר ב-Arsenale.

התערוכה מתפרשת על פני למעלה מ-10,000 מטרים רבועים ומורכבת מ-69 פרויקטים שונים, פרי עבודותיהם של אדריכלים, צלמים, אמנים, מבקרים ואנשי אקדמיה. רבים מהם יצרו עבודות מקוריות ומיצבים במיוחד עבור האירוע, כתגובה להזמנה של אוצר התערוכה. חלק גדול מהעבודות נוצרו בשיתוף של האמנים והאדריכלים עם קולגות למקצוע, עימם הם חולקים מכנה משותף. סך הכל מדובר כ- 119 משתתפים בביאנלה.

“הנושא של הביאנלה השנה הוא מכנה משותף, ובאמצעותו אנו שבים לדון ולעסוק באדריכלות, על מנת לעזור לארכיטקטים להגיח ממשבר זהות אותו הם עוברים ובו בזמן גם על מנת להציע לציבור הרחב הזדמנות להציץ אל תוך אדריכלות, להפוך אותה למוכרת ולגלות כיצד ניתן ליצור באמצעותה דברים חדשים ולשאול שאלות לגביה, משום שזו אינה נידונה פשוט לקבלה פסיבית על ידי הקהל”. כך מסביר פאולו ברטה, נשיא הביאנלה.

“התערוכה מורכבת מרזוננס, ממנה צומחת מערכת היחסים בין אדריכלות, חלל ותכנון עירוני”. ברטה גם מזמין את הציבור לתת את הדעת על “הרצון של הארכיטקטים לקחת חלק במרקם העירוני, תוך מתן תשומת לב ספציפית לשיקום מבנים קיימים ושדרוג חללים עירוניים; להתבונן במשתתפים בתערוכה אשר שאבו את השראתם מהחיבור המיידי בין המאסטרים הגדולים בעבר הרחוק והקרוב או בקשרים המקצועיים שנוצרו בינם לבין קולגות עכשוויים”.

אחת העבודות הבולטות בבאינלה, שגם זכתה בפרס אריה הזהב על העבודה המוצלחת ביותר, היא מיצב בשם Torre David- Gran Horizonte אותו אצרJustin McGuirk  ואשר נוצר בשיתוף עם סטודיו Urban Think Tank מציריך ו-Iwan Baan. מיצב זה הוא למעשה אינטרפטציה של חלל בניין המשרדים Torre David בוונצואלה, אשר ננטש לחלוטין, רגע לפני שהושלמה בנייתו, לאחר מותו של האחראי לתכנונו ב-1993. המיצב הריאליסטי מציג את קירותיו של החלל הכמעט גמור, כשביניהם שוקקת בודגה מלאת חיים, המגישה אוכל ובירות לצלילי מוזיקה רועמת.

בניין המשרדים הזה תוכנן עוד ב-1990 כנקודת אור עבור עשירי ונצואלה המפונקים, כך שיוכלו “לטפס” מעל קומת הרחוב המלאה בעניים ואומללות, בין היתר באמצעות מנחת המסוקים המהודר שתוכנן להיות על גגו הבניין. כאמור, הבניין מעולם לא הושלם, בין היתר בשל הקריסה הכלכלית של הבנקים בוונצואלה בשנה שלאחר מכן, שהותירה את גורד השחקים חצי בנוי-חצי הרוס, כמעין אנדרטה לאסון הכלכלי וחטא ההיבריס של תושבי העיר העשירים.

הבניין עמד נטוש עד שנת 2007, כאשר כמה משפחות בהנהגתו של אסיר לשעבר פלשו פנימה וייסדו בו קהילה. בתחילה הם שהו רק בקומת הכניסה אך במהרה התפתחה הקהילה וקבעה כי החולים והקשישים ישהו בקומות הנמוכות יותר והחלו לגבות דמי ניהול. כיום, כ-625 משפחות מתגוררות ב-28 מתוך 45 הקומות, כשהם מנסים לחמוק מגרמי מדרגות שבורים ופירי מעליות מסוכנים.

לכתבה המלאה במגזין האינטרנטי thesqueeze לחצו כאן>>

____________________________________________________________________________________________________

על המגזין האינטרנטי thesqueeze: 
בעוד ישנם לא מעט מגזיני לייפסטייל מקוונים, לא רבים מתוכם מציעים עדכונים בלתי פוסקים וחדשות אחרונות בכל מה שמשיק לתחום רחב זה. מגזין האינטרנט thesqueeze מסקר את החדשות האחרונות על כל מה שקורה בתחום הלייפסטייל, בידור, אמנות וטיולים. מה שמבדיל את המגזין ממתחריו הוא שעורכיו כותבים אך ורק על מה שהם אוהבים ויחד עם זאת, גם מקפידים לסקר באופן הוגן ומאוזן את התחומים האמורים ולשמור על מערכת עצמאית לחלוטין. הקהל אליו מכוון האתר הוא גלובאלי והשקפתו של צוות הכותבים אינה מוטית מראש כנגד מדינה כלשהי, מין, גזע או דת.

חזרה לחדשות ועדכונים

אשמח שיצרו איתי קשר