קולינריה וכלכלה נפגשים בבית ספר שוויצרי לאירוח
ברגעים אלו ממש, אישה צעירה בשם קלמנטיין דופראז עסוקה בלחתוך פיסת עוגת שוקולד, אבל לא רחוק היום שבו היא תנהל מלון יוקרה או תהיה עסוקה בחישובים בסניף בנק מקומי.
דופראז היא סטודנטית בבית הספר היוקרתי לאירוח בשוויץ, אשר שם לעצמו למטרה להנחיל לתלמידיו את סודות המזון והכסף.
כלכלה ופיננסים הפכו במהרה לגורם חשוב במיוחד בתעשייה”, מסביר פביאן פרשל, דיקן בית הספר Lausanne’s Hospitality Management, מוסד אקדמי וסופר מודרני הממוקם על הגבעות הנישאות מעל לעיר השוויצרית. “בעבר, מנהל מלון בדרך כלל היה גם בעליו. כיום, לרב ניתן למצוא במלונות מנהל, משקיעים, מנהל נכסים ועוד. כך שהדור החדש של מנהלים צריך לשלוט בפיננסים, לאתר נקודות בהן ניתן לחסוך בכספי ניהול המקום ולשמור על בעלי המניות מסופקים”.
בית הספר הראשון לאירוח בעולם, L’Ecole Hoteliere de Lausanne, נוסד בשנת 1893 ומכשיר מאז את האליטה של סקטור האירוח והקייטרינג. מוסד זה מוכתר שוב ושוב כטוב ביותר בעולם מסוגו. אחד מבוגריו הידועים ביותר של בית הספר הוא כריסטופר נורטון, מנהלו של המלון היוקרתי George V בפריז. נורטון השווה את בית הספר לא מזמן ל-Saint Cyr, האקדמיה הצבאית האליטיסטית בצרפת.
בית הספר מציע שני מסלולים עיקריים; מקצועי ואקדמי. במילים אחרות, הסטודנטים במקום לומדים גם כיצד לקצוץ ירקות אך גם כיצד יש לנהל כספי מלון. “אחרי 36 שנים, ישנן מספר מועט בלבד של עבודות בהן לא עסקתי בתחום” מספר נורטון.
מאז תחילת שנת הלימודים הנוכחית, סטודנטים בשנה א’ כבר הספיקו ליהנות מהשילוב בין מספר שיעורים חדשניים, שיעורי בישול והגשה מסורתיים יותר ושיעורים באנתרופולוגיה של מזון וגיאופוליטיקה של תיירות ואירוח.
מסלול הלימוד העשיר והמגוון הוא חלק ממה שדוחף את מנהלי בית הספר להפוך אותו ל”מעבדה לרעיונות” ולהפכו לאוניברסיטה ופחות למוסד להכשרת אנשי מקצוע. כך, הם מקווים, יוכלו להמשיך ולהחזיק בתואר של בית הספר הטוב בעולם בתחום.
“סטודנטים יכולים לצאת משיעור בישול המועבר על ידי שף צרפתי מהולל ולהמשיך לשיעור המועבר על ידי פרופסור מאוניברסיטת ייל”, מסביר פרשל.
האתגר של בית הספר, המתמודד מול מוסדות יוקרתיים אחרים כגון קורנל בארצות הברית ופוליטכניק בהונג קונג, הוא לעזור לבוגריו להתברג בתפקידים במלונות המובילים והיוקרתיים בעולם, אך גם ביעדים צפויים פחות כמו סין או הודו.
בהתאם, הלימודים במקום אינם זולים ומסלול של ארבע שנים למשל יעלה כ-147,000 יורו, אך חלקו יכול להיות ממומן על ידי מלגות.
1,800 הסטודנטים במקום מגיעים מ-90 מדינות שונות מרחבי העולם ואלו נאלצים להתמודד מול תחרות קשה במיוחד על מנת להתקבל. בזמן ארוחת הצהריים, מזנון בית הספר הומה ושיחות ערות נערכות בו במגוון שפות: צרפתית, אנגלית, איטלקית, סינית ועוד.
אדי אשכנזי, 22, סטודנט שוויצרי ממוצא טורקי, יודע בדיוק לאן פניו מועדות: “למצוא את הקונספט למלון של מחר”. אשכנזי, צעיר הלבוש היטב בחליפה ועניבה מספר גם כי חברו הטוב מהלימודים, שסיים זה מכבר, עובד כעת בבנק ז’נבה.
בעידן הנוכחי, בוגרי בית הספר יכולים בהחלט למצוא את עצמם עובדים בתחומים פינננסיים או בתעשיית מותגי היוקרה, לא פחות מאשר בבתי מלון. “הם לא הופכים לסוחרים, אך הם בהחלט מחוזרים מאוד על ידי בנקים רבים, לאיוש משרות אירוח שונות”, מסביר פרשל. “השילוב בין כישוריהם כמנהלי פרויקט, הכישורים החברתיים שלהם ויכולתם לדבר אל מול קהל, עוזרים להם להתברג במקומות כמו המשרדים של קבוצת רוטשילד, כשהם מנהלים נכסים עבור לקוחות פרטיים בעלי ממון רב”.
סטפן רמבו, השף הצרפתי עטור כוכבי המישלן, ביקר לאחרונה בבית הספר עם שני ילדיו, אשר למדו בו בעבר. סטפני, בתו בת ה- 22, הצטרפה לא מזמן לרשת המלונות היוקרתית Four Seasons ואילו בנו של רמבו צ’רלי, 25, עובד עבור חברת מוצרי הצריכה הענקית בארה”ב פרוקטר וגמבל.
לכתבה המלאה לחצו כאן>>
____________________________________________________________________________________________________
על המגזין האינטרנטי thesqueeze:
בעוד ישנם לא מעט מגזיני לייפסטייל מקוונים, לא רבים מתוכם מציעים עדכונים בלתי פוסקים וחדשות אחרונות בכל מה שמשיק לתחום רחב זה. מגזין האינטרנט thesqueeze מסקר את החדשות האחרונות על כל מה שקורה בתחום הלייפסטייל, בידור, אמנות וטיולים. מה שמבדיל את המגזין ממתחריו הוא שעורכיו כותבים אך ורק על מה שהם אוהבים ויחד עם זאת, גם מקפידים לסקר באופן הוגן ומאוזן את התחומים האמורים ולשמור על מערכת עצמאית לחלוטין. הקהל אליו מכוון האתר הוא גלובאלי והשקפתו של צוות הכותבים אינה מוטית מראש כנגד מדינה כלשהי, מין, גזע או דת.