מגזין אינטרנטי

גוגוזיאן פותח גלריה חדשה בשדה תעופה בפריז
מתוך מגזין thesqueeze

בשוק האמנות הבינלאומי כיום, איזה לוקיישן מתאים יותר לפתיחת גלריה מאשר נמל תעופה? היגיון זה הוא שהנחה את טייקון האמנות האמריקני הידוע לארי גוגוזיאן, שפתח ממש השבוע גלריה לאמנות בשדה התעופה בפריז.

חלל הגלריה עוצב על ידי הארכיטקט הצרפתי הנודע ז’אן נובל והוא ממוקם במחסן משנות ה-50 בשדה התעופה Le Bourget בצפון פריז. זו הגלריה החדשה ביותר של גוגוזיאן, ה-12 במספר והשנייה בעיר פריז. הגלריה נפתחה השבוע בתיאום מושלם עם יריד האמנות FIAC, הנערך בעיר בימים אלו.

האמן הגרמני אנסלם קיפר, אשר לו פיקסציה ידועה עם שדות תעופה, יצר עבור חלל ההאנגר הלבן מיצב, הכולל פסל המדמה שדה חיטה זהוב אשר צומח בתוך כלוב מתכת גדול.

“החלל יהיה מקום עבור מטיילים” כך מתאר ז’אן אוליביה דספרה, המנהל השותף של גלריות גוגוזיאן בפריז. “זו הצעה חדשה, דרך מקורית להתבונן באמנות”.

גלריה זו היא השנייה להיפתח בפרברי פריז השבוע, לאחר חשיפת החלל הענק של הגלריה האוסטרית של תדאוס רופק בעיר פנטין. גם גלריה זו, בצירוף מקרים יוצא דופן, מציגה תערוכה של אנסלם קיפר.

המטרה העיקרית של גוגוזיאן, היא להציג עבודות בקנה מידה גדול במיוחד, כאלו שהיה קשה להציג בגלריות הממוקמות בתוך ערים כמו פריז או לונדון. הגלריה החדשה מתפרשת על פני1,650 מטרים רבועים והתקרה בה מתנשאת לגובה של 15 מטרים.

אך הגלריה החדשה פורצת דרך גם במובנים אחרים, בתור חלל האמנות המשמעותי הראשון כאמור, שנפתח בשטחו של שדה תעופה.

האם גוגוזיאן מכוון ללקוחות עסקיים, הטסים באחת מ-30,000 הטיסות הנוחתות מידי שנה בנמל התעופה Le Bourget, הוא נמל התעופה המוביל באירופה למטוסים פרטיים?

“כן ולא” טוען דספרה. “אנחנו מקווים למשוך לקוחות מקרב אלו המבקרים בפריז ויש לנו לקוחות המגיעים מהעולם העסקי הבינלאומי, אך לא כולם כאלו בהכרח”.

למרות שמסלול הנחיתה של שדה התעופה Le Bourget נמצא ממש מעבר לפינה, הוא מצביע על כך ששדה התעופה הבינלאומי של פריז,Roissy נמצא גם הוא רק במרחק 10 דקות מהגלריה ובו לקוחות פוטנציאליים רבים ומגוונים יותר.

“זה לא אזור דיוטי פרי” מתבדח לארי גוגוזיאן, בראיון שהתפרסם בוול סטריט ג’ורנל בשבוע שעבר. “זה אזור מעבר”.

שיפוץ הגלריה נעשה בקצב מסחרר במהלך חודשי הקיץ, כך שיהיה מוכן בזמן לפתיחת יריד FIAC כאמור. “זה בפירוש רעיון חכם” טוען הארכיטקט זוכה הפרסים של המקום. “אם מסתכלים על כל המבקרים הזרים המגיעים ליריד FIAC, אין שום ספק שרבים מהם יעברו כאן בדרכם”.

“מצאנו את החלל הזה, שהיה 150 מטרים של מסלול נחיתה מחוספס ועבדנו על מנת ליצור לו אופי”. הוא אומר. התקרות שויפו עד לבטון החשוף והחלונות דמויי הקתדרלה הודגשו.

אך החלל, הוא טוען, מעוצב בבסיסו כקליפה, המוכנה להשתלטותו כל אמן בתורו.

“אנסלם קיפר לא שינה את הקירות, הוא יצר מבנה במרכז החלל, אך הוא יכל גם לצבוע את הקירות בורוד או לצפות אותם בכוכבים – הכל הולך כאן”.

קיפר היווה בחירה טבעית עבור הגלריה, שכן הוא ידוע בנטייתו ליצירת אמנות מונומנטאלית, הכוללת גם סדרה של פסלי מטוס ענקיים, אותם יצר בשנות ה-80 ותחילת שנות ה-90.

האמן בן ה-67, שהסטודיו שלו נמצא באזור פריז, מתחת למסלול נחיתה, רואה בשדות תעופה אלמנט פואטי.

“אני מרותק מזה, כן. אנשים באים, אנשים הולכים. זה מקום מעבר”.

“כשהגעתי לפריז רציתי לרכוש האנגר ב-Le Bourget. אבל אני אמן וזה היה יקר מידי”.

קיפר קרא לעבדותו הניצבת בגלריה החדשה Morgenthau Plan, על שם תוכנית אמריקאית שלא יצאה לפועל מימי מלחמת העולם השנייה, שמטרתה הייתה להפוך את גרמניה לחברה חקלאית.

“רציתי להראות את הסכנה בלהפוך אומה באופן ברוטאלי לאומה מסוג שונה”, הוא מסביר.

למה בחר לעסוק דווקא בנושא הזה? “ובכן, זה היה עבור גלריה אמריקנית ותוכנית מורגנטאו הייתה גם היא אמריקנית”, הוא מסביר. ” אני אוהב את התוכנית, משום שהיא לא יצאה לפועל. אני מחבב רעיונות שלא התממשו”.

גלריית Courget עתידה לארח 3-4 תערוכות מידי שנה, תוך מתן דגש על עבודות מונומנטאליות כאמור.

דספרה מצפה שהשוק לעבודות גדולות מימדים יגדל בשנים הקרובות, בין היתר משום דרישתם של מוזיאונים חדשים, הממוקמים בשווקים מתפתחים, בעיקר בסין, לעבודות מסוג זה ושל קנייני אמנות פילנתרופים הרוכשים אותן ומעבירים הלאה לאותם מוזיאונים.

לכתבה המלאה באתר The Squeeze לחצו כאן>>

_________________________________________________________________________________________________

על אתר thesqueeze: בעוד ישנם לא מעט מגזיני לייפסטייל מקוונים, לא רבים מתוכם מציעים עדכונים בלתי פוסקים וחדשות אחרונות בכל מה שמשיק לתחום רחב זה. מגזין האינטרנט thesqueeze מסקר את החדשות האחרונות על כל מה שקורה בתחום הלייפסטייל, בידור, אמנות וטיולים. מה שמבדיל את המגזין ממתחריו הוא שעורכיו כותבים אך ורק על מה שהם אוהבים ויחד עם זאת, גם מקפידים לסקר באופן הוגן ומאוזן את התחומים האמורים ולשמור על מערכת עצמאית לחלוטין. הקהל אליו מכוון האתר הוא גלובאלי והשקפתו של צוות הכותבים אינה מוטית מראש כנגד מדינה כלשהי, מין, גזע או דת.

Thesqueeze.com מוגש בחינם לקוראים וההכנסות ממנו מגיעות אך ורק ממפרסמים ובשום אופן לא ממכירת המוצרים המסוקרים בו, כך שהקוראים יכולים להיות בטוחים שכל כתבה, ראיון או סיקור אוהד, אינו תלוי בדבר. צוות הכותבים של האתר מורכב מאנשים משכילים, בעלי הבנה רחבה של העולם, חלקם גם בעלי בלוגים וטורים משלהם, המחפשים להשאר מעודכנים כל העת במגמות האחרונות בתחומי הלייפסטייל השונים.

חזרה לחדשות ועדכונים

אני רוצה להשאיר פרטים ושיצרו איתי קשר