מה עושה השמש לעור הפנים?

face care 

מאת: עידית גור, מייסדת ובעלים של רשת של “איב סנטר – בית הספר למקצועות הקוסמטיקה” 

הקרינה האולטרה סגולית של השמש הינה האויב מספר אחד של העור. השפעת הקרניים של השמש היא מצטברת והיא ניכרת בעיקר בפנים, בצוואר ובכפות הידיים שהם האזורים שנמצאים לרוב ללא כיסוי והגנה מפניה.

ההשפעה המזיקה של השמש ניכרת בשכבות עור רבות. בדרמיס היא פוגעת במבנה שרשרת הקולגן וכתוצאה מכך היא מזיקה לאלסטיות העור. היא פוגעת בכלי הדם וגורמת להם להיות שבירים, דבר המגביר את תופעת הקופרוז (נימי דם בולטים). באפידרמיס היא גורמת להתעבות לא שווה ולכתמי פיגמנטציה. כמו כן קרינת השמש פוגעת בהתנגדות העור ויכולתו להוות מחסום בפני מעבר המים, דבר הגורם להתייבשות העור.

 קרני השמש נחלקות לשלוש קבוצות:

UVA – ההרסניות ביותר – נבלעות רק במידה קטנה.

UVB – נבלעות בחלקן בשכבת האוזון

UVC – אינן חודרות כלל לשכבת האוזון.

  • קרני השמש, UVA, גורמות לשיזוף מהיר וישיר על העור ובעקבות כך העור מתכהה ומלנין חדש נוצר במהירות, דבר הגורם לפיגמנטציה ומשפיע על הזדקנות העור.
  • קרני השמש UVB, גורמות לפיגמנטציה בלתי ישירה, אינטנסיבית ולטווח ארוך, דבר העלול לגרום לכוויות, הזדקנות העור ולמחלות ממאירות.

אנטי- אייג’ינג

פירוש המילה הוא עיכוב תהליכי הזקנה, או כפי שמכנה עצמה חבורת חוקרים ישראלים החוקרת תחום זה בשם “עיכוב תהליכים התלויים בגיל”. זהו מדע רפואי חדש ואופנתי, שהתפתח בעשור האחרון הבודק מכל ההיבטים את שניתן לעשות בחיי היום יום כדי לעכב את תהליכי ההזדקנות של הגוף. זוהי מערכת של רפואה מונעת אינדיבידואלית, הלוקחת בחשבון את ההיסטוריה הרפואית והאישית של כל אחד, ומתאימה לו את הטיפול הנכון לו.

 לא ניתן להבטיח חיי נצח ולעצור את תהליך ההזדקנות, אך בהחלט ניתן להאט ולשפר את איכות החיים הן מבחינה פיזית והן מבחינה נפשית. מי שמתמיד באורח החיים המומלץ לפי מדע האנטי-אייג’ינג ישיג בין השאר גם תוצאות מטיבות למראה העור והנפש המשתקפת ממנו וכן על שאר מערכות הגוף.

young

תוכנית לעיכוב תהליך ההזדקנות

פעילות גופנית:

לפי הסטטיסטיקה, פעילות גופנית יכולה לעכב את תהליכי ההזדקנות והתפתחות או החמרה של מחלות. היא משפרת את תפקודי הלב והראות, בעלת השפעה חיובית על מערכת ההורמונים, ובעיקר על הורמון הגדילה, מונעת אוסטופרוזיס וכד’. אם מתחילים בפעילות גופנית לאחר גיל 45 חובה להתייעץ קודם עם רופא המשפחה ובהתאם לתוצאות הבדיקות ולייעוץ הרופא לבנות תכנית אימונים מתאימה.

'שךלןמע 

תזונה:

תזונה נכונה היא המפתח לבריאות טובה. יש לשמור על תפריט שיכלול את כל אבות המזון. יש להקפיד על אכילה מסודרת, יש להימנע ממצבים של עליות וירידות חדות במשקל, מומלץ להתייעץ עם תזונאי ולבנות תפריט מבוקר בהתאם למצב הבריאותי של הלקוח/ה. אוכל צריך להיות לפי טעמכם האישי עשיר בירקות, פחמימות לא להגזים בחלבונים ולהמעיט בשומנים.

תזונה

אין לקחת תוספי מזון וויטמינים ללא התייעצות עם תזונאי, כמות עודפת עלולה להזיק!

עדיף לצרוך את הוויטמינים שאנו זקוקים להם באופן טבעי, דרך המזון, מלצרוך כמות לא מבוקרת. מזון מומלץ לשילוב בתפריט היומי באופן קבוע: שום, סוכר פירות, אכינציאה, ג’ינג’ר, סויה, פולן דבורים, פרופוליס, דבש, זנגביל, מרווה, קינמון, פירות וירקות טריים.

nutrition1

מרכיבים תזונתיים החיוניים לגוף:

  • בטה-קרוטן – נוגד חימצון יעיל, נמצא בעיקר בירקות ופרות כתומים. נמצא בגזר, בטטה, ענבים, דלעת, משמש, מלון, תרד,ברוקולי, כרוב ושעועית-ירוקה.
  • ויטמין 6B – מחזק את מערכת החיסון ושומר על כלי הדם. נמצא באורז מלא, קוואקר, קטניות, עוף, דגים וביצים.
  • ויטמין 12Bחשוב לתהליכי תפקוד רבים בגוף ובעיקר על מערכת המוח והעצבים. נמצא במזון הבא מן החי- בשר אדום, כבד עוף וביצים.
  • ויטמין C נוגד חימצון, מחזק את המערכת החיסונית, מונע לחץ דם גבוה, מעלה את רמת הכולסטרול ה “טוב” ומקטין את ה”רע”, מקטין את הסיכון למחלות לב וסוגי סרטן שונים. נמצא בקיווי, פירות הדר, עגבניות, פלפל אדום וצהוב ומלון. חשוב לזכור: ויטמין C נפגע בבישול ובחיתוך ומומלץ באכילת פירות וירקות טריים.
  • ויטמין D מגיע אלינו מאור השמש, חיוני לקליטת הסידן בגוף, לחיזוק העצמות ולמניעת מחלות פרקים. עם הגיל פוחתת יכולתו של העור לקלוט אותו. נמצא בדגי מים עמוקים – סלומון, הליבוט, מקרל ובחלב מעושר.
  • ויטמין E –נוגד החימצון החשוב ביותר הנחוץ למלחמה ברדיקלים החופשיים, אותם מולקולות התוקפות את התאים ומאיצים את הזדקנותם ומעודדים התפתחות גידולים סרטניים. נמצא בנבט חיטה (חיטה מלאה), באורז מלא, בורגול, אבוקדו, גרעינים, שקדים ואגוזים.
  • חומצה פולית – נחוצה מאוד בתקופת הפוריות.כיוון שספיגתה מהמזון לא מספקת, רצוי בגיל מסויים לצרוך אותה כתוספי מזון. נמצא בירקות ירוקים, אגוזים, שקדים, קטניות וקוואקר.
  • לוטאין – נוגד חימצון נוסף, כמו הבטה-קרוטן, משפיע על הראייה ומשפר את הסתגלות העין לראייה טובה יותר בחושך. נמצא בחסה, תרד, סלרי, גזר, עגבניות, קולורבי, מלון ותירס.
  • ליקופן – פיגמנט אדום, המונע תהליכי חימצון, התפתחות סרטנית-בעיקר סרטן הערמונית ומוריד לחץ-דם נמצא בעיקר בעגבניות, גויאבות, אבטיח וענבים אדומים.
  • סידן – מינרל המשפיע על מבנה העצם , מייצב את לחץ הדם וגורם לשגשוג שכבת ההגנה של המעי. כמות הסידן היומית הנחוצה לגוף היא בין 800- 1200 מ”ג וקשה לצרוך אותה רק במזון, לפעמים יש צורך במתן סידן בתוספי מזון – רצוי להיוועץ בתזונאי. נמצא במוצרי חלב דלי שומן, ירקות ירוקים, בשר, דגים (סרדינים), ביצים, שומשום, טחינה וטופו.

שמירה על רמת אינסולין קבועה:

עלייה במשקל, אכילה מוגזמת וצבירת שומן, מחסור בעיסוק בפעילות גופנית ובאכילה מבוקרת עלולים לגרום לעלייה ברמת האינסולין בדם ומכאן למחלות במערכות הדם והלב, לפגיעה ברקמות. דיאטה מבוקרת, ולו הקלה ביותר, תשפר את רמת האינסולין ותצמצם את הבעיות בכלי-הדם.

הורמונים:

צריכת תחליפים הורמונליים בגיל המעבר לנשים וגברים היא חלק ניכר בתהליך המלחמתי נגד הזקנה, כמובן שתחליפים אלו יינתנו רק לפי ייעוץ רפואי בלבד:

אסטרוגן – מונע תופעות כמו גלי-חום, הזעה, נדודי-שינה, יובש בנרתיק, בעיות במערכת השתן, מצבי רוח, איבוד מסת העצם, הרעת מצב כלי-הדם והלב, עוזר במניעת אלצהיימר וסרטן המעי הגס. אסור לצרוך אותו במקרים של נשים עם דימומים ממקור לא ידוע, בעיות של קרישת יתר בכלי-הדם, מחלת כבד חריפה או סוגי סרטן שונים.

טסטוסטרון – ההורמון הגברי, חוסר של טסטוסטרון יעיד על ירידה במסת השריר, איבוד שיער הגוף, גלי-חום, דיכאון וירידה באון המיני. למרות שהוא נחשב הורמון גברי, גם גוף האישה מייצר אותו בכמויות קטנות יחסית.

יחסי-מין: מחקרים הראו שנשים וגברים ששמרו על תדירות של קיום יחסי-מין האריכו חיים, נשארו צעירים יותר הן מבחינה פיזית והן מבחינה רוחנית, רגשית.

שינה: השינה חיונית לבריאות. מומלץ לישון בין 6-7 שעות רצופות בלילה, ולהוסיף מנוחה של כחצי-שעה לפחות באמצע היום. רצוי לא לבצע זאת באמצעות כדורי שינה.

המוח: גם המוח זקוק לתרגול כמו השרירים, חשוב להמשיך ולגרות את המוח בהספקת מידע חדש, זה הזמן למצוא דרכים חדשות לצמוח מבחינה רוחנית ואינטלקטואלית.

הנפש: לנפש השפעה אדירה על הגוף ובריאותו. רצוי לחשוב חיובי ולקבל את הזיקנה כחלק מתהליך החיים ולא כמחלה. חלק גדול מהמחלות הן פסיכולוגיות וניתן למנוע אותן: הקשר בין חרדה, מתח דיכאון לבין מחלות גופניות והזדקנות טרם עת הפך מובן יותר בעשור האחרון. יש לעסוק בפעילות חברתית ועיסוקים מהנים בכדי לרומם את הנפש ולחזק את המערכת החיסונית של הגוף.

 

חזרה לחדשות ועדכונים

אני רוצה להשאיר פרטים ושיצרו איתי קשר