יעל לוטן
בעלים ומייסדת
אימא של מיקה ונגה, הבעלים והמייסדת של לוטן, ואישה עם חיבה לאאוטסיידרים. למה? אולי כי אני אוהבת אנשים שלא חושבים כמו כולם. אולי מתוך צורך פרטי לאתר אצל כל אחד את המשהו האחר בו, שעושה את ההבדל ויבדל אותו מהמתחרים. ואולי זה בגלל שאני אאוטסיידרית בעצמי: אשת יחסי ציבור שלמדה צילום, טלוויזיה וחינוך. אשת תקשורת שמבינה בטכנולוגיה ובאנשים, בקיימות ובמחויבות חברתית. פמיניסטית שמדברת גם צינית וגם הומנית, גם שיווקית וגם רעיונאית.
כשפתחתי את לוטן ב-1995 יח”צ לא היה מקצוע, אלא מילה נרדפת למשכתב הודעות לעיתונות. אף אחד לא הבין מה לי ולארגז הכלים האקזוטי שלי ולמה שנתפס אז כחסר מעוף. שלושים שנה מאוחר יותר, אני שמחה שצדקתי.
כיום ברור לכולם שאיש יחסי ציבור טוב הוא הרבה יותר מכותב קומוניקט. כדי למקסם פוטנציאל עסקי בזירות תוכן משתנות- מסושיאל מדיה ועד טלוויזיה ועיתונות – איש יחצ חייב להיות גם וגם: פסיכולוג, איש קריאטיב, אסטרטג, פוליטיקאי, יועץ, מגשר ופאקיר הודי ברגעי משבר תדמיתי (אגב, אנחנו מצוינים בזה, רק אומרת). זאת חשיבה הוליסטית על יחסי ציבור ב-2024 כצומת שמשלבת מגוון יכולות מתחום התקשורת.
האג’נדה הזו גם הובילה אותנו לכמה ממהלכי היחצ המדוברים והמשפיעים בתחום היחצ בעשור האחרון: במסגרת קמפיין ההחדרה של Orange לישראל נאלצנו להתמודד עם שוק רווי, ובמקביל עם ביקורת ציבורית על האנטנות שפוגעות בבריאות התושבים. היינו הראשונים לזהות את הפוטנציאל שטמון בזיהוי המותג עם תרומה לקהילה, ובנינו למותג מחלקת קשרי קהילה שמטרתה מעורבות ציבורית. התוצאה היתה פרויקט מסוקר במסגרתו Orange שיתפה פעולה עם בתי ספר ותרמה מעל 150 חדרי מחשב לקהילה, פעולה שקישרה את המותג עם אחריות חברתית והוכיחה שמיצוב וערכי מותג אי אפשר למדוד בכסף. עשור העבודה המשותפת עם Orange קשר את המותג לאחריות חברתית ותרם להיותו אחד המותגים הזכירים והאנושיים דאז.
במקרה אחר הוכחנו שערכיות היא לא ההיפך מרווחיות, במסגרת קמפיין שערכנו למוזיאון ישראל בו טענו שאמנות גבוהה לא שייכת רק לברנז’ה, אלא לכולם. רוצים עוד? בכיף. מפלגת הירוקים (בפעם שהצליחו ורצו לעיריית ת”א). סינמטק ת”א. מעדנא. בית הספר לאמנות בצלאל ומגוון לקוחות פרטיים, מעורכי דין ועד חברות סטארט אפ.
במשבר הקורונה, פעלנו להפוך את הדפקט לאפקט והרחבנו את התפיסה ההוליסטית שלנו על המקצוע גם לשינוי ארגוני במבנה החברה: כיום לוטן בנויה משלוש חטיבות – מיתוג, יחסי ציבור ודיגיטל. כל חטיבה מורכבת מצוות גרילה של מקצוענים, כל אחד עם תחום התמחות ספציפי. שלושתן מתנהלות בסינרגיה ומאפשרות ללקוח לעבור את התהליך המורכב של אסטרטגיה, מיתוג ומחקר שוק בשקיפות ובשיתוף מלא, ויותר מזה: גם להמשיך עם המסקנות באופן אורגני לקריאטיב באותו הבית – בלי להחליף צוות או משרד, ותוך ייעוץ ובקרה אישי שלי על התהליך מהרגע הראשון ועד התוצר הסופי וההאפי אנד. ובסוף טוב אנחנו מבינים מצוין.
נגה ספקטור פדר
מנכ"לית
בת זוגו של מתן ואמא לגאיה והילי. בתה של יעל לוטן וממשיכת דרכה, מנכ”לית LOTAN.
נגה למדה ניהול ע”פ שיטת WISE. לפני מינוייה למנכ”ל בשנת 2018, עבדה ב- LOTAN כ-6 שנים במהלכן ייסדה והקימה את מחלקת הדיגיטל של המשרד.
נגה מאמינה שאשת יחסי ציבור טובה היא אשת סודו של הלקוח ובמידה רבה יד ימינו, המעורבת ומשפיעה באופן ישיר גם על ההיבטים הניהוליים והפיננסיים של העסק. בעידן בו כל אדם יכול להפוך את עצמו ליחצ”ן, משרד יח”צ איכותי ומקצועי חייב לספק הרבה מעבר לקשרי מדיה ולהופעה בתקשורת, וזאת דרך מעטפת שירותים כוללת המותאמת לעולם הדיגיטל והרשתות החברתיות. “אני מאמינה שיחסי ציבור הוא מקצוע מדהים וכלי נפלא ליצירת הצלחה. אין לי ספק שבעתיד הנראה לעין, משרדי יחסי הציבור יובילו את מערך השיווק של הלקוח, ויהיו אחראים על האסטרטגיה ועל תכנית העבודה המערכתית שלו.” מספרת נגה. האחריות של אנשי יחסי הציבור בעתיד תהיה טוטאלית. בעידן המדיה הדיגיטלית והרשתות החברתיות, הקשר הישיר, הממוקד והמפולח של יחסי הציבור עם לקוח הקצה, באופן בלתי אמצעי וללא תיווכים ופילטרים, הופך לכורח המציאות.