משחקי הכס
המוזיאון של אילנה גור ביפו, ניצב במבנה מרשים ועתיק, המשופע בהיסטוריה והוא מהווה למעשה מעין כלי עבורה להצגת את שלל העבודות שברשותה, אותן אספה לאורך השנים, לצד עבודות מיוחדות ומורכבות משלה (בעיקר פסלים ומיצבים). בין היתר, ניתן למצוא כאן עבודות של אמנים ישראלים כמו תומרקין, אגם, קדישמן, דנציגר, עבודות של אמנים ידועי שם כמו ג’קומטי והנרי מור, אמנים ישראלים אנונימיים וצעירים, עבודות אומנות-שימושית מאפריקה, מספר רב של איקונות נוצריות, אוסף של פסנתרים ואפילו צ’מבלו אחד. כל אלו ניצבים בערבוביה אלו לצד אלו, אמנות קונספטואלית אל מול נברשת-ענק מוסלמית, וידאו ארט ועוד.
סדרת הרהיטים הפיסוליים של גור נוצרה במהדורה מוגבלת והיא כוללת 15 פריטים שונים, שולחנות, כסאות, מנורות רצפה ועגלת תה. כל הפריטים בסדרה עשויים משילוב של חומרים רבי עוצמה המשולבים עם חומרים עדינים או רכים. אחד הפריטים המרכזיים באוסף הוא כיסא העשוי ברזל, המהווה מעין עמוד שדרה והוא משלב גם ידיות מעץ אבוני (הבנה), הנחשב לאחד העצים המבוקשים בתעשיית העץ ומושב בריפוד רקמה צבעונית המעניקה לכל המכלול טוויסט מפתיע.
הכיסא כמו כיסאות אחרים בסדרה של גור מתאפיין בעיקר בשילוב של מתכת מתעגלת וקרה עם עור חם או לחלופין בד אותנטי היוצרים יחד רהיט הנתפס כיצירה פיסולית בפני עצמה. הקווים המעוגלים מעניקים רכות לברזל הקשיח ומשתלבים עם הבד, העור והעץ כחומרים משלימים.
כשפתחה גור את המוזיאון, מטרתה היתה ליצור חווית אמנות שונה, שכן מדובר במוזיאון המשמש כבית של אמן חי ופעיל, מעין גוף אורגני חי ונושם שמשתנה ומדגיש בכך את עובדת היותה של האמנות-דרך חיים. העומס הרב של 500 פריטי האמנות הנמצאים במוזיאון גורם לכך שבכל ביקור בו, נחשף המבקר לאלמנטים ויצירות חדשות אליהן לא שם לב בביקורו הקודם. העיקר עבור גור הוא לא להישאר אדיש לאמנות ולכן היא מוסיפה, משנה ומחדשת כל הזמן.
מוזיאון אילנה גור
רחוב מזל דגים 4, יפו העתיקה