מגזין לוטן לעסקים ולייף סטייל, יולי 2012, אבטחה

מי שומר על הילדים בקניונים?

מאת : רמי מגנזי, “מוקד אמון”
צילום: Crazy Diamond

לאתר החברה 

החופש הגדול בפתח ואחד ממוקדי המשיכה המרכזיים לילדים ובני הנוער הופך להיות הקניון הממוזג. בין החנויות, המסעדות, ובתי קולנוע ניתן למצוא בעיקר נערים ונערות משועממים המחפשים תעסוקה מחוץ לבית. כשהם מסתובבים בקבוצה וללא ליווי מבוגר, גם הקניון הסגור יכול להפוך למקום לא בטוח. אז מי בעצם שומר על הילדים שלנו בשעות אלו?

מערך האבטחה של הקניון הוא אלמנט חשוב אליו אנו לא נוהגים להקדיש תשומת לב רבה בימים כתיקונם. אך בימי הקיץ, כאשר חבורות שלמות של נערים ונערות תרים אחר תעסוקה במבנה הממוזג, חשוב להקפיד כי חברת האבטחה בקניון מסודרת ומוכרת ושאנשי האבטחה מסתובבים במדים מזוהים, כך שניתן יהיה לזהותם מרחוק ולהיעזר בהם במקרה הצורך. תפקידם, בין היתר, הינו לטעת תחושת ביטחון מירבי בקרב מבקרי מרכז הקניות ולהעניק להם את החממה הנדרשת לחוויית בילוי בטוחה.

מערך האבטחה אחראי גם כמובן לשמירה על הסדר אך גם להגשת עזרה ראשונה וסיוע באיתור ילדים שאבדו להוריהם. צוות האבטחה של הקניון עובר הכשרה מקצועית וייעודית למשימות אלו. בנוסף, חשוב לשים לב שיש בקניון בודקים בטחוניים בכניסה וסיירים שמסתובבים – מי ברגל מי בסגוואי.

מה לעשות במצב מצוקה?

במידה ונתקלתם במצב הפרעת הסדר, אלימות או פגיעה, יש לגשת אל איש האבטחה הקרוב. מתפקידו של איש האבטחה לנטרל את הבעיה ובמידת הצורך לקרוא לגורמים מוסמכים נוספים כמו משטרה, מגן דויד אדום וכו’.

בעת אירוע חריג כגון: שריפה, אלימות פיזית או חלילה אירוע חבלני, שני בעלי תפקידים מרכזיים מובילים את ניהולו בקניון; האחמ”ש וחדר הבקרה. שני אלו יקבעו את השלכות ותוצאות המשך האירוע עד לסיומו או עד להגעת דרג בכיר וכוחות ביטחון. ניתן לדמות זאת לאדם שנפגע ואיבד את הכרתו. הדקות הראשונות עד להגעת הצוות הרפואי המקצועי הינן קריטיות ובאם יבוצעו פעולות החייאה נכונות ע”י אנשים המוכשרים לכך, הדבר ישליך רבות על הנזקים שיגרמו או לא יגרמו לנפגע.

בעת קטטה כדאי לכולם, מבוגרים וילדים כאחד להתרחק ממקום האירוע ועל המבוגר כמובן מוטלת גם האחריות לפנות להנהלת הקניון או למחלקת הביטחון.

בעת פיגוע – על הילדים לפנות למבוגר הנמצא בקרבתם או להיכנס לחנות הקרובה ביותר ולפנות לאחראי החנות. יש לזכור כי לחנויות ישנו פתח כניסה אחורי (כניסת שירות) אשר יכול להוות מקום הגנה טוב באירועים מסוג זה.

בעת האירוע, יש להביא את הילדים למשרדי ההנהלה או למחלקת הביטחון בקניון, שם לרוב יוכלו לסייע בחיבור להוריהם.

מהו מצב האבטחה כיום בקניונים?

צוות האבטחה השכיח כיום בקניונים, מתבסס בעיקרו על אחמ”ש, סייר ובודק ביטחוני וזאת בהתאם לדרישות מ”י. כמו כן, ישנן תוספות שצוינו כאן ואינן קיימות בכל קניון אך הן תורמות לשדרוג מערך האבטחה הממוצע. הכוונה לחדר בקרה, מנהל יחידה ועוד. לצערי, לא תמיד נראה אותם בקניונים וזאת בעיקר מתוך שיקולי עלות כספית של הנהלת הקניון.

לעיתים, לא ניתן לאמוד את תרומת מערך הביטחון, אך יש לשדרוג זה ערך מוסף אדיר. דמיינו בראשכם אירוע בקניון, שבו האחמ”ש מגיע לזירת האירוע ומאחר ואין איש צוות בחדר הבקרה הרואה את התמונה הכוללת, הוא נשאב לאירוע ומאבד את מימד הראיה הרחבה לו הוא מצופה: החל מדרישה לסיוע של כוחות ביטחון, דרך תגבור עמדות מנקודה לנקודה וכן הלאה. כאן, נכנס לתמונה חדר הבקרה אשר אמור להשלים את התמונה לאחמ”ש ולסייע לו בקבלת ההחלטות.

מה כללי זהירות שעל ההורים לנקוט בקניון?

בעת ההגעה לקניון, מומלץ לעשות תדרוך קצר לילדים למקרים של אי מציאה אחד של השני. במהלך השיטוט חשוב להקפיד כי הילד אף פעם לא יתהלך מאחורי גבו של ההורה אלא תמיד לפניו ובקשר עין עמו. בנוסף, יש לקבוע נקודה מאוד ברורה, מוכרת וקלה לזיהוי, כך שבמידה והילד ילך לאיבוד, הוא ידע ישר לאן להגיע או שיבקש שיביאו אותו לנקודה זו. כדאי להראות גם לילדים איך נראים אנשי הביטחון בקניון על מנת שיוכלו לפנות אליהם במקרה הצורך ולהדגיש לילדים שאין לצאת מתחומי הקניון בשום שלב, עד להגעת ההורים וחבירה אליהם.

מאחלים לכולם חופשה נעימה ובטוחה, קבוצת “מוקד אמון”!

חזרה לחדשות ועדכונים

אני רוצה להשאיר פרטים ושיצרו איתי קשר