ניקוי מקיר אל קיר: טיפים לשמירה על השטיח הביתי
מלאכת ניקוי השטיח נתפסת לעיתים כמשימה מסורבלת ומסובכת, אך בחברת האחים עיני, חברה המתמחה בתיקון, שחזור וניקוי שטיחים, וילונות וריפודים חושבים אחרת ומציידים אתכם בכמה טיפים חשובים
אם גם לכם יש שטיח ש’מתחנן’ לניקוי אך אתם חוששים מלגשת למלאכה, רוני עיני מ’האחים עיני’ יכול לעזור לכם עם מספר טיפים חשובים שיגרמו לכם להבין כיצד תחזוקת השטיחוניקיונו באופן קבוע דווקא ימנע את שחיקתו.
מדי חודש, רצוי להפוך את השטיח על גבו, עדיף במרפסת בשמש אך לא חובה, על מנת שגב השטיח אשר נמצא במגע יומיומי עם הרצפה והלחות שבה, יתייבש. אם תקפידו לעשות- זאת, שאיבת השטיח באופן שוטף תהפוך להיות הרבה יותר קלה ואפקטיבית.
-ניתן לרכוש משטחים נגד החלקה אותם מניחים מתחת לשטיח ויוצרים שכבת בידוד בין השטיח לרצפה.
-את השטיח רצוי לשאוב פעם בשבוע אך לא בעוצמה מלאה שכן עוצמה חזקה מדי עשויה לגרום נזק לסיבים ואף ליצור בו קרחות במקרים חמורים במיוחד.
אחת לשנה מומלץ לשלוח את השטיח לניקוי בחברה מקצועית אשר כולל ניעור, שאיבה ושטיפה יסודית, זאת מכיוון שמגע עם מים מכווץ מעט את השטיח וכפועל יוצא שומר על אורך- חייו. כמובן שבמידה ונוצרת פרימה, יש לפנות לחברה מקצועית גם כן על מנת למנוע מהנזק לגדול.
-במקרה של היווצרות כתמים נוזליים, יש לקחת ראשית סמרטוט או נייר מגבת ולספוג את הנוזל ככול שניתן. לאחר מכן בעזרת סמרטוט רטוב עוברים על המקום על מנת לדלל את הנוזל שנשפך ושוב סופגים עם נייר מגבת.
-כתמים שומניים שאין בהם צבע מאכל יש לספוג עם נייר סופג, לאחר מכן להעביר מטלית לחה ולפזר טלק נטול צבע על מנת לספוג את השומן, זאת כמובן כעזרה ראשונה וכדי שלא יגרם נזק בלתי הפיך לצבעים של השטיח. בכתמים עם צבעי מאכל רצוי לשלוח את השטיח לניקוי מקצועי בדחיפות כיוון שהצבע עלול לצבוע את השטיח ואף לשרוף אותו.
טיפ זה נכון גם לכתמים שנוצרים מפליטות וצרכים של בעלי חיים. מכיוון שהנוזל הוא חומצתי, יש לספוג במגבת נייר ולמסור לניקוי בחברה מקצועית בזריזות שכן רק הם מתיזים על* השטיחים חומר מיוחד השומר על יציבות הצבעים במהלך תהליך הניקוי .
*לגבי שטיחי משי, צמר ושטיחים עבודות יד – היות והצבעים שלהם נחשבים לפחות יציבים, חשוב להביא אותם לניקוי מקצועי במהירות האפשרית בכל מקרה של היווצרות כתמים.
-במקרים של הצפות בבית; צינור שהתפוצץ, אקווריום שנשבר, מכונת כביסה דולפת ועוד, רצוי ליצור קשר בזריזות עם חברת ניקיון מקצועית על מנת שהשטיח יקבל את הטיפול הראוי ולא יגרם נזק בלתי הפיך.
-במידה ורוצים לאכסן שטיח לתקופה של מעל חצי שנה (רצוי שהאכסון יהיה לאחר תהליך ניקוי מקצועי) יש לארוז את השטיח בבד יוטה, סדין, או בד נושם אחר, ובמהלך גלגול השטיח להכניס פנימה גם שקיות עש. גם הן צריכות להיות עטופות בבד נושם כמו רשת או טול (כדי לא לפגוע בצבעי השטיח) ובזמן האכסון רצוי שהשטיח יהיה במצב שכיבה ולא בעמידה על מנת שלא יתקמט ויירטב.
-לסיום, מלאכת השמירה על שטיחים חשובה מאוד ליצירת מראה נקי ורענן לכל הבית כולו והטיפים של רוני עיני יכולים לעזור בכך. בברכת אביב נקי ושמח לכולם.