אסטרטגיית השיווק האלקטרוני – מאיפה מתחילים?
שנת 2013 ותנאי השוק מאתגרים יותר מאי פעם: התחרות גדולה, אלטרנטיבות הפרסום רבות ומגוונות ולמי שאין תקציב פרסום גדול, קשה מאוד לשרוד. אך האם אכן כך? אסף שטרן מניח את היסודות לפעולות שיווקיות חכמות בעסקים קטנים
מאת: אסף שטרן, בעלי חברת קומסטאר ויזם “שלח מסר” לדיוור אלקטרוני
דימוי באדיבות: FindYourSearch
אשאל אתכם שאלה פשוטה, האם במלחמות הגדולים והחזקים תמיד מנצחים?
מי שמכיר קצת היסטוריה יודע שמדינת ישראל ניצחה ביותר ממלחמה אחת, למרות היותה קטנה ועם תקציבים ומשאבים מצומצמים ביותר. אז איך זה שבכל זאת ניצחה ואיך כל זה מתחבר לעסקים?
מניסיוני, אני יכול לספר לכם שכאשר התחלתי לפתח את מערכת השיווק “שלח מסר” בשנת 2009, היינו מאוד מוגבלים מבחינה תקציבית ומשאבים כמעט ולא היו. אז מה בכל זאת נתן לנו את היתרון והצמיחה המהירה? על זה בדיוק רציתי לדבר.
חברות גדולות ועסקים אשר להם משאבים רבים, מבזבזים אותו לרב ללא תחכום רב, אלא מפזרים אותו על באנרים, אתרים מורכבים מידי ופרסום לא ממוקד לכלל הגולשים או סתם עושים טעויות שיווק בסיסיות בשימוש בכלים השיווקיים שבידיהם.
כדי שיהיה לך יתרון על אותן חברות, ענקיות ככל שיהיו, כעסק אשר משאביו מוגבלים, עליך להיות מתוחכם הרבה יותר. רק אם תהיה יותר חכם מהם, תוכל ליצור אחוזי המרה גבוהים, למנף כל כלי שיש בידך ולשפר את הפנייה שלך ללקוחות כל הזמן.
בשלב הראשון, נוודא שהאתר שלך ברור לגולש, נגיש ומזמין לתגובה כלשהי שבחרת מראש.
תוכל לעשות זאת למשל אם תבקש מחבר קרוב להיכנס לאתרך ותוך 5 שניות מהרגע שהאתר עלה, תסתיר אותו ותשאל את החבר מה הוא הבין מהאתר: האם הוא הבין בדיוק מה העסק מספק ואילו פתרונות? האם מספר הטלפון שלך הופיע במקום בולט מספיק? האם הוא הרגיש שהוא נכנס לאתר מסודר או לדף מבולגן שקשה להתמצא בו? ועוד שאלות רבות.
חשוב שתשאלו את עצמכם מי קהל היעד העיקרי שלכם. כאשר אני שואל עסקים מי קהל היעד שלהם, הרוב עונים “כולם”, אך בפועל צריך לבדוק מי הרוב המוחלט ואנו בשיווק תמיד מסתכלים על הרוב הזה: אצל יועץ עסקי אחד זה יכול להיות בעיקר נשים בעלות עסק מעל גיל 50 ואצל יועץ אחר גברים בין שנות ה- 20 לשנות ה- 30 למשל. לכן, כל אחד מהם צריך לעצב וליצור פנייה שונה בכניסה לאתר.
השלב הבא לאחר שרשמתם לעצמכם מי קהל היעד העיקרי, הוא לציין מה המטרה אותה אתם רוצים להשיג באמצעות האתר. האם המטרה היא יצירת מיתוג ותדמית גבוהה? פנייה טלפונית מיידית של לקוחות פוטנציאליים? הרשמה לרשימת התפוצה שלכם? רכישת מוצר אונליין? יצירת שיתופי פעולה או אספקת מידע לגולשים? ברגע שאתם יודעים מה המטרה שלכם מהאתר ומי קהל היעד, יהיה לכם יותר קל לדעת איזה תוכן ומבנה נכונים יותר לעמוד הבית.
השלב השלישי בתכנון האתר הוא איך ניתן לבדל את האתר שלך מאתרים של המתחרים שלך?
יכול להיות שהבידול יהיה משהו שכולם נותנים, רק שאצלך זה מקבל דגש אחר.
דוגמה טובה היא בעסק קטן של הובלות מנוף שעיצבנו ובנינו לו את האתר, כאשר אחד הדברים אותם הדגיש לנו הלקוח לגבי בידול שהוא יכול ליצור, זה שהוא מדייק בזמנים הרבה יותר מהמתחרים שלו, דבר שבתחום שלו מאוד חשוב ללקוחות. לכן בדף הכניסה לאתר ניתן לראות מנוף גדול, פתיח קצר על תחומו, את הבידול שלו עם הטלפון בגדול, ומשפט “עמידה בזמנים חשובה לך? התקשר עכשיו וקבל אחריות”.
כחלק מעיצוב ובניית האתר, אנו בוחנים עסקים בתחומו בארץ ובעולם, מה המוצרים הכי רווחיים שלו, מה המסר שהוא רוצה לשדר, האם יש לו מוצר או פיתרון חינמי שבאמצעותו נוכל להשיג את הלידים ועוד. אין ספק שטעם אישי ושפת הלוגו הם חלק בלתי נפרד מתכנון ובניית האתר גם כן.
לסיום ולפני שנמשיך בתהליך, אני מזמין אתכם לשפר את תוכן האתר שלכם או לשפר את עיצובו.
לאחר שיש לנו בסיס איכותי יותר וחזק שממנו נוכל להוציא שלוחות אל קהלי היעד שלנו, בין אם זה בפייסבוק, בגוגל, אתרי חדשות, אתרי שותפים וכו’, נוכל נעבור לשלב בניית מאגר לקוחות איכותי.
בטור הבא, נבנה אסטרטגית שיווק ותכנון לאיסוף מאגר לקוחות פוטנציאליים, ניהול מועדון לקוחות בצורה נכונה והפיכתם ללקוחות קבועים ומרוצים לאורך זמן.
למידע נוסף לחצו כאן>>